Hyckleri när EU straffar Ungern men välkomnar kleptokratin Ukraina in gemenskapen

Ungerns premiärminister Viktor Orban, som har valt att hålla sig neutral och vägrat bli indragen i Ukrainakonflikten, gick häromdagen segrandes ur det Ungerska valet och går nu in i sin fjärde mandatperiod. Direkt efter den överväldigande valsegern för det ungerska regeringspartiet gick dock EU-eliten in för att straffa vinnarna.

EU-kommissionens chef Ursula von der Leyen har deklarerat att EU ska införa det första steget i den så kallade rättsstatsmekanismen, något som ungerska myndigheter informerades om i tisdags. EU kommer således att utlösa en aldrig tidigare använd mekanism som syftar till att skära ner tiotals miljarder Euro i finansiering.

Ungerns kansliminister Gergely Gulyas menar att EU-kommissionen gör ett misstag och med tanke på att regeringspartiet Fidesz har ett oöverträffat stöd, bör kommissionen acceptera demokratins grundläggande regler istället för att tjäna behoven hos den ungerska vänstern som besegrades i valet.

Något som sticker i ögonen är att EU behandlar Ungern på det här sättet, men inte har några som helst problem med korruption i andra länder som de istället välkomnar in i gemenskapen. Ukraina till exempel som anses vara det mest korrupta landet i Europa.

Ukraina får 32 KPI-poäng (konsumentprisindex) i databasen transparency.org, vilket placerar landet på plats 122 där även länder som Swaziland, Algeriet, Gabon, Mexiko och Zambia placerat sig.

Ungern – som ligger 49 platser över Ukraina i listan – riskerar nu att straffas med sanktioner från EU efter att EU-kommissionen hävdat att det skett förskingring av EU-medel, medan Bulgarien som har den sämsta rankningen bland EU-länderna däremot slipper Bryssels vrede.

År 2012 placerade Ernst & Young Ukraina bland de tre mest korrupta nationerna i världen och 2015 kallade The Guardian Ukraina för ”den mest korrupta nationen i Europa”. Enligt en undersökning gjord av Ernst & Young 2017 ansåg experter att Ukraina var den nionde mest korrupta nationen i världen. En sociologisk undersökning från Management Systems International (MSI) 2008, noterade att de högsta korruptionsnivåerna återfanns inom polisen, hälso- och sjukvården, domstolarna och högre utbildning. Amerikanska diplomater har dessutom beskrivit Ukraina som en kleptokrati.

Icke att förglömma familjen Bidens korruptionsaffärer i Ukraina som just nu utreds i USA, där man även funnit kopplingar till biolabben med mycket suspekta avsikter.

Dubbla måttstockar?! Nej då, vi tillhör bara de goda!

#followthemoney

https://freewestmedia.com/2022/04/07/ukraine-is-the-corruption-champion-of-europe/

https://freewestmedia.com/2022/04/07/eu-commission-initiates-rule-of-law-proceedings-to-punish-hungary/

13 reaktioner till “Hyckleri när EU straffar Ungern men välkomnar kleptokratin Ukraina in gemenskapen

 1. Inte så konstigt hela den jävla europeiska unionen är mest korrupta sammanslagningen i världen.Inte att glömma amerikanska nationens o deras nuvarande president och hans son.

  Gillad av 1 person

 2. En undran: Vad har KPI med korruption att göra?
  När jag ändå är på tråden: Varför vill Ukraina bomba sönder sitt land? Vem startade anfallskriget i Ukraina, enligt dig?
  Vad jag kan läsa in här är Putin en hjälte och hela västvärlden är banditer. Att du använder dig av Ritter som någon sanningssägare får stå för dig. Själv har jag problem med personer som suttit två år (sen villkorligt frigiven) i fängelse för alltför stort intresse av underåriga flickor. Ovanpå det länken till RT (rysk statskontrollerad media) som någon sanning. Det senare handlar om tidigare inlägg.

  Gilla

   1. Hej!
    Kan du inte bara svara på åtminstone dessa 3 frågor?
    1: Vad har KPI med korruption att göra?
    2: Varför vill Ukraina bomba sönder sitt land?
    3: Vem startade anfallskriget i Ukraina, enligt dig?
    Svara gärna på frågor innan du ställer motfrågor, eller du gillar härskarteknik?
    Sen får du gärna tycka att jag svamlar, men att inte svara på frågor höjer inte din trovärdighet!
    Ha en bra kväll!
    Kalle

    Gilla

   2. Kalle med hopp,det är inte konsumentprisindex som KPI står för i dettafallet. KPI=Korruption Perceptions Index och mäter hur korrupt ett land är.

    Gilla

   3. Kalle med hopp . Det är alltid svårt att förklara för den som inte vill förstå.
    —Ukraina vill inte bomba sönder sitt land, det kan dom inte för dom har inget fungerade flygvapen. De Falsk Flagg bombningarna som genomfördes mot bland annat barnsjukhuset och teatern planerades och genomfördes utan flyg av Azovbataljonen. Det är dokumenterat och verifierat. Avsikten var att motivera USA och EU att samarbeta med främst Azovbataljonen och deltaga i kriget på Ukraina sida.
    —Vad man skall kalla det kan diskuteras, men det började med USAs expansion av NATO. Precis som med en gång Hitler behövde USA Ukraina som bas för att angripa, erövra och plundra Ryssland. Det var det USA förberedde med NATO. Metoden är mycket välkänd historiskt, och även Hitler använde den. För att det skall fungera måste Ukraina ”avryssifieras” så att befolkningen inte protesterar och vänder sig mot angriparna. Ukraina har mycket djupa relationer historiskt med Ryssland. Ryssar i Ukraina måste avlägsnas, en etnisk rensning. Samma princip som när nazisterna företog en etnisk rensning mot judarna förra seklet. Den etniska rensningen och förintelsen mot Donbass påbörjades av Azov den 20 feb. 2022 med artilleri och granatanfall mot Donbass. Nazisterna förra seklet använde gaskammare, med granater och artilleri åstadkommer samma resultat. Då ingrep Ryssland för att stoppa förintelsen och den etniska rensningen.

    Gilla

  1. Var läser du att Putin är en hjälte?
   Det är nog din tolkning.
   Jag har inte hittat någon som tycker att Putin är en hjälte, ALLA tycker har gjort fel.
   Dock finns det en viss förståelse..

   Gillad av 1 person

   1. Den förståelsen sägs vara över 70% av befolkningen inom Ryssland. Nog hade det varit bättre utan ett krig, men när USA totalt vägrade att backa, som dom gjorde under Kuba Krisen, och avlägsna hotet mot Ryssland, vilka val återstod för Ryssland. Man kan väl knappast förvänta sig att Ryssland bara skulle sitta och vänta på USAs anfall och förintelse.

    Gilla

 3. Ungern har varit en nagel i ögat på EU sen första dagen vilket är hedrande för Ungern, när det gäller korruption inom EU men även inom Sverige så har den ökat successivt genom åren allt handlar om att tjäna pengar och att få allt från medlemsländerna till folket inom EU att foga sig gentemot överheten inom EU. Det är efter deras lagar och drömmar vi ska rätta in oss i leden, allt för att eliten/samhällstoppen ska få allt för sig själva och få möjligheten att verkligen kunna njuta av makten de så gärna vill ha. Själv hoppas jag att det svenska folket genomskådar skiten och detta gigantiska experiment och inser att det bästa för oss är att så fort som möjligt det går är att lämna EU, ju bättre är det. #SWEXIT

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s