Hunter Bidens laptop avslöjar kopplingar till finansiering av amerikanskt militärt forskningsprogram för ”biovapen” i Ukraina

Som jag skrev i går framkom det vid den ryska regeringens presskonferens i torsdags att man hittat uppgifter som påvisar att den amerikanska presidenten Joe Bidens son Hunter Biden hade kopplingar till de biolab man hittat i Ukraina, där Hunter ska ha hjälpt till att finansiera ett amerikanskt militärt forskningsprogram för ”biovapen” i Ukraina.

Befälhavaren för de ryska kärnkrafts-, biologiska och kemiska skyddsstyrkorna hävdade att det fanns ett system för interaktion mellan amerikanska myndigheter och ukrainska biologiska föremål samt pekade på finansieringen av sådan verksamhet av strukturer nära den nuvarande amerikanska ledningen, i synnerhet investeringsfonden Rosemont Seneca, som leds av Hunter Biden.

Detta avfärdades av många som ”rysk desinformation” då allt som kommer från den ryska militären eller den ryska regeringen är falskt och ”rysk propaganda”. När Ukrainas president Zelenskyj uttalar sig eller den ukrainska militären, möts det däremot alltid av hyllningar istället för ifrågasättanden om vi delges korrekt information, för det kommer så klart bara sanningar från den ”goda” sidan.

Hur som helst har det nu visat sig att påståendena mycket väl kan vara sanna eftersom e-postmeddelanden och korrespondens från Hunter Bidens övergivna bärbara dator visar att Hunter hjälpte till att säkra miljontals dollar i finansiering för Metabiota, en entreprenör för försvarsdepartementet som specialiserat sig på forskning om pandemi-orsakande sjukdomar.

Hunter Biden introducerade också Metabiota för ett påstått korrupt ukrainskt gasföretag, Burisma, till ett ”vetenskapsprojekt” som involverar laboratorier på hög biosäkerhetsnivå i Ukraina. Presidentens son och hans kollegor investerade 500.000 dollar i Metabiota genom deras företag Rosemont Seneca Technology Partners och samlade in flera miljoner dollar i finansiering till företaget från investeringsjättar inklusive Goldman Sachs.

Även om Metabiota till synes är ett medicinskt dataföretag, mailade dess vicepresident till Hunter Biden 2014 och beskrev hur de kunde ”häva Ukrainas kulturella och ekonomiska oberoende från Ryssland”, ett märkligt initiativ från ett bioteknikföretag.

E-postmeddelanden och försvarskontraktsdata som granskats tyder på att Hunter hade en framträdande roll i att säkerställa att Metabiota kunde bedriva sin patogenforskning bara några hundra mil från gränsen till Ryssland.

Metabiota har arbetat i Ukraina för Black & Veatch, en amerikansk försvarsentreprenör med djupa band till militära underrättelsetjänster, som byggde säkra labb i Ukraina som analyserade mördarsjukdomar och biovapen.

Tidigare denna månad varnade amerikanska tjänstemän kongressen för att ”ryska styrkor kan försöka få kontroll” över dessa ”biologiska forskningsanläggningar”, vilket väckte rädsla för att dödliga och till och med tekniska patogener skulle kunna hamna i ryska händer.

E-postmeddelanden mellan Hunter och hans kollegor diskuterar ivrigt hur företagets övervakning av medicinsk data kan bli ett viktigt verktyg för regeringar och företag som vill upptäcka utbrott av infektionssjukdomar.

Statliga utgifter visar dessutom att amerikanska försvarsdepartementet tilldelade Metabiota ett kontrakt på 18,4 miljoner dollar mellan februari 2014 och november 2016, med 307.091 dollar öronmärkta för ”Ukrainas forskningsprojekt”.

Metabiota har också nära band till Wuhan Institute of Virology (WIV), som misstänks vara källan till Covid-19-utbrottet. WIV var en hotspot för kontroversiell ”gain of function”-forskning som kan skapa superstarka virus.

Intressant i det hela är också att den ursprungliga nyheten om Hunter Bidens laptop avfärdades som ”fake news” och sopades under mattan bara veckor innan Joe Biden valdes till USA:s president. Förra veckan erkände dock New York Times att den bärbara datorn och dess innehåll var äkta.

Såväl Ryssland som Kina kräver nu att den amerikanska regeringen kommenterar uppgifterna och man har även bett FN:s säkerhetsråd att sammankalla till ett möte om de USA-backade biolaben i Ukraina med misstänkta biologiska vapen-program, men det är väl tveksamt om det kommer ske med tanke på att det är Kina och Ryssland som står på ”fel” sida som är avsändare.

Här hade det behövts skarpa journalister som gräver vidare, men som med allt annat som skulle kunna påverka allmänheten i ”fel riktning” eller få folk att ifrågasätta den tilltättalagda bilden som serveras av den politiska eliten, lär vår styrda massmedia se till att begrava även dessa uppgifter och skydda det korrupta systemet samt dess ledare.

#followthemoney

https://www.dailymail.co.uk/news/article-10652127/Hunter-Biden-helped-secure-millions-funding-military-biotech-research-program-Ukraine.html?ito=social-twitter_dailymailus

7 reaktioner till “Hunter Bidens laptop avslöjar kopplingar till finansiering av amerikanskt militärt forskningsprogram för ”biovapen” i Ukraina

    1. USA förbjuder gain of function research eftersom det är livsfarligt för hela världen inkl. för USA och dessa individer och amerikanska försvarsdepartementet öser pengar på projekt som placeras nära den ryska gränsen… som om dessa sjukdomar skulle känna gränser… Detta är inte enbart landsförräderi, men även ett människorättsbrott och massmord av enorma proportioner. Hela det ansvariga gänget borde häktas och upp i domstol i Haag. Vad vi skall göra med hela Riksdagen som applåderar den korrupte diktatorn och folkmördaren Zelinsky vet jag inte. Ska de spärras in på dårhus?

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s