Pink Floyd-grundaren på dödslistan som stöds av den ukrainska regimen

Jag har tidigare skrivit om Ukrainas så kallade ”dödslista”, som inkluderar de hundratusentals personer – även barn – som anses kritisera Ukraina och som återfinns på webbplatsen Mirotvorets, där en grupp offentligt okända aktivister i Ukraina under de senaste åtta åren ostraffat sammanställt listor över ”folkets fiender” – däribland ryska medborgare, ukrainska oppositionella personer och bloggare, europeiska politiker (bl.a. Ungerns premiärminister Orban), amerikanska medborgare samt även journalister som förklarats kriminella utan rättegång. Den ukrainska regimen har kända kopplingar till listan och trots tidigare fördömanden från internationella samfundet och krav från FN på att stänga sidan, är den fortfarande igång utan något officiellt avståndstagande från regimen.

Den omfattande dödslistan inkluderar också Faina Savenkova, en 13-årig flicka i folkrepubliken Lugansk som uppmanade FN att avsluta striderna som har pågått i hennes region sedan 2014.

Nu har den brittiska rockstjärnan Roger Waters, en av Pink Floyds grundare, placerats på dödlistan efter sina uttalanden mot västerländsk militär inblandning i konflikten och uppmaningar till Kiev om att sluta fred med Ryssland, vilket framkom i en intervju med Rolling Stone som publicerades i går.

-”Glöm inte, jag är på en dödslista som stöds av den ukrainska regeringen. Jag är på den vidriga listan och de har dödat människor nyligen… När de dödar dig, skriver de ”likviderad” över din bild. Tja, jag är en av de där häftiga bilderna.”

Waters syftade på mordet av den ryska journalisten Darya Dugina som mördades i augusti efter att ha förekommit på den ukrainska Mirotvorets-listan. Hennes post på listan markerades ”likviderad” efter att hon dödades i en bilbombning.

Andra som har ifrågasatt eller kritiserat Kievregimen, som fotojournalisterna Andrea Rocchelli från Italien och Andrei Stenin från Ryssland, har också dödats efter att ha förekommit på Mirotvorets lista. Webbplatsen listar personlig information på sina targets.

Waters väckte uppmärksamhet tidigare i år när han kommenterade att USA:s president Joe Biden var en ”krigsförbrytare” för att ha underblåst Ukrainakrisen och han skickade även ett öppet brev till Ukrainas president Vladimir Zelenskys fru, där han uppmanade henne att hjälpa till att ”stoppa slakten” samt driva på för ett förhandlat fredsavtal med Ryssland. Han skickade senare ett öppet brev till Rysslands president Vladimir Putin och bad om garantier för att Ryssland inte skulle expandera utanför Krim och Donbass-regionen.

Pressad av Rolling Stone om varför han inte stöder Ukrainas motstånd mot ryska styrkor, sa Waters; ”Eftersom det är ett onödigt krig och de människorna borde inte dö. Och Ryssland borde inte ha uppmuntrats att invadera Ukraina.” Han avfärdade också rapporter om ryska krigsförbrytelser i Ukraina som västerländsk propaganda.

Att varken EU eller Nato reagerat på att den ukrainska regimen inte tagit avstånd från dödslistan, utan välkomnar dem in i gemenskapen där så kallade snabbspår till medlemskap diskuteras är bedrövligt. Att man på ett odemokratiskt sätt även förbjudit landets oppositionspartier och flera tidningar ignoreras också av såväl den politiska eliten som massmedia. Men det går bra att deka ner på andra länder i samma kaliber, som Turkiet. Hycklare.

#fuckpeace

https://www.rt.com/news/564069-roger-waters-put-on-ukraine-kill-list/

https://jennypiper.blog/2022/09/11/vastmedia-fortsatter-ignorera-den-ukrainska-dodslista-som-inkluderar-saval-hundratals-journalister-som-barn/

https://jennypiper.blog/2022/08/27/stodet-for-proxykriget-har-borjat-dala-och-en-paminnelse-om-det-odemokratiska-ukraina/

4 reaktioner till “Pink Floyd-grundaren på dödslistan som stöds av den ukrainska regimen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s