Svårlöst situation oavsett vilken regering vi får

Regeringsbildningen går långsamt och i dagsläget vet vi egentligen inte om det blir rött eller blått lag som kommer styra Sverige de närmaste fyra åren, men oavsett är utmaningarna inom många områden så stora och bekymmersamma att det ses som nästintill omöjligt att få rätsida på situationen.

Rättsväsendet är ett sådant problem, där det nya kriminella Sverige växt fram med stormsteg de senaste åren medan polisen tappat kontrollen och våra styrande politiker saknar ryggrad att sätta in de verktyg som krävs samtidigt som de räds att peka ut orsakerna som ligger till grund.

Dödsskjutningar och skadliga skottlossningar avlöser varandra på olika håll i landet samtidigt som det belastar samhället. Bara den senaste veckan har det inom loppet av fyra dagar inträffat tre skottlossningar i stadsdelen Ronna i Södertälje, varav två med dödlig utgång. Personen som mördades i lördags blev den 50:e personen att skjutas ihjäl i Sverige i år.

I går kväll medverkade regionpolischefen i Stockholm, Mats Löfving, i SVT:s Aktuellt och pratade om våldseskaleringen, där han konstaterade att man ser en oroväckande trend med allt fler yngre som dras in i kriminaliteten och barn så unga som åtta år rekryteras in i kriminella nätverk i Stockholms polisområde.

-”När vi tittar på våra 22 dödsskjutningar så har vi 28 frihetsberövade i dessa brottsutredningar. Där är hälften 20 år eller yngre. Det som oroar mig är tillväxten av väldigt unga människor som begår morden. Varför väljer en så ung människa att bli mördare? Det är nyckelfrågan och det bekymrar mig. Jag pratade med kommundirektörerna i fredags. De ger exempel på att åttaåringar rekryteras in. Kan du förvara narkotika, eller vara observatör? I gengäld får du en häftig Iphone. Det är så man börjar stegen in i kriminaliteten. De som begår dödskjutningarna tar större risker än tidigare och det handlar ofta om rena avrättningar. De har sådan drivkraft samt hänsynslöshet så att de begår brotten och chansar på att de ska kunna fly.”

I dag rapporteras det också att det på mindre än ett dygn skett tre skottlossningar mot fastigheter i Stockholm, Göteborg och Malmö, där gärningspersonerna sköt in genom fönster.

Varje dag sker nya incidenter av allvarlig grad, medan vi åskådare blir alltmer avtrubbade och risken för civila offer ökar alltmer när gärningspersonerna tar allt större risker. Ser man på de förslag som de olika riksdagspartierna presenterat som en ”lösning” på problemen, tar det inte lång tid att förstå att de inte är i närheten av att ha en hållbar strategi som kommer påverka det utbredda samhällsproblemet.

#detnyasverige

https://www.expressen.se/nyheter/polischefen-attaaringar-rekryteras-till-kriminella-natverk/

https://www.expressen.se/nyheter/tre-olika-skjutningar-mot-bostader-inom-ett-dygn/

4 reaktioner till “Svårlöst situation oavsett vilken regering vi får

  1. ”Rättsväsendet är ett sådant problem”, detta blev förstört av socialdemokraterna när de tillsatte Dan Eliasson och att han fick utan någon som helst vetskap, kunskap och konsekvenstänk förstöra rättsväsendet, hela hans resonemang byggde på partifärg. Att politiker hellre tycker synd om de kriminella och inte om brottsoffren är också en gåta, klart de går att vända utvecklingen men frågan är om politikerna är starka nog att våga göra det som behövs?

    Gillad av 3 personer

    1. Gringo, på vilket sätt har Dan Eliasson förstört svenskt rättsväsende? Han har ju inte ändrat några lagar, utan fälljt direktiven han fått från politikerna .

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s