EU:s asylsystem har misslyckats – rekordmånga asylansökningar

Att EU:s asylsystem är katastrofalt och bejakar illegal migration har varit känt länge, men det blir intressant när politiska ledare också konstaterar det offentligt.

Enligt tidningen Kronen Zeitung i Österrike, deklarerade Österrikes förbundskansler Karl Nehammer vid ett toppmöte i Budapest i dag tillsammans med Ungerns Viktor Orban och Serbiens Aleksandar Vucic, att EU:s asylsystem har misslyckats efter att hans land satt rekord med 56.000 asylansökningar i år.

Nehammer föreslog tillsammans med Orban och Vucic att gränssäkerheten skulle skärpas.

-”Österrike är för närvarande hårt belastat av illegal migration. Det solidaritetsbidrag som vi gör i Europa är oproportionerligt högt. Asylpolitiken har misslyckats. Det finns fortfarande inget starkt skydd av EU:s yttre gränser och man ignorerar det verkliga problemet. Så länge EU inte ingriper med effektiva åtgärder måste vi hjälpa oss själva. Österrike gör därför allt för att skydda sig och vi kommer vidtaga ytterligare åtgärder tillsammans med Serbien och Ungern, för om de serbiska och ungerska gränserna skyddas är vår egen gräns också skyddad.”

Enligt EU:s ”Effektivt solidaritets-program”, uppmuntras rikare medlemsländer att acceptera migranter som avvisats av andra nationer som kämpar för att hantera tillströmningen. Om dessa rika länder vägrar, uppmanas andra medlemmar att ta vad Europeiska kommissionen kallar ”deras beskärda del” av migranterna.

Enligt Österrikes inrikesministerium lämnades ca 56.149 asylansökningar in i Österrike mellan januari och augusti i år, vilket är en ökning med 195% jämfört med samma period förra året.

Ministeriet noterade att de flesta av ansökningarna gjordes av indiska medborgare, som inte har någon chans att faktiskt beviljas asyl på grund av deras ankomst från ett säkert land. Pakistanier, marockaner och tunisier är också bland dem som ansöker om asyl och med stor sannolikhet kommer även deras asylärenden att avslås.

Österrike har använt sin militär för att införa gränskontroller vid flera tillfällen sedan miljontals migranter började strömma in i Europa 2015, och förra året placerades ytterligare 400 soldater ut vid gränsen mot Ungern. Orban har intagit en ännu hårdare hållning och byggt ett dubbelskiktsstängsel längs sina gränser till Kroatien och Serbien, samtidigt som de omedelbart utvisar migranter som anses otillåtna. Även Belgrad avslår de flesta asylansökningar.

Meanwhile in Sweden… fortsätter allt som vanligt med ett stort inflöde av asylsökande utan någon tillstymmelse till förändring i den oansvariga migrationspolitiken med tillhörande förkastligt bidragssystem. Direktiv måste komma från Bryssel om det ska bli någon ändring på EU:s misslyckade migrationspolitik och med tanke på hur man duckat för frågan i åratal – trots fakta på bordet om hur hjälporganisationer regelbundet bistår båtflyktingar med transport till europeiska farvatten trots att det bryter mot internationell lag samt att illegala migranter strömmar in via de olika flyktingrutterna utan att man gör något drastiskt för att stoppa människosmugglarnas lukrativa handel – lär det inte hända ett smack på den fronten framöver.

Vissa länder ser om sina egna intressen, medan andra dansar efter den korrupta eliten i Bryssels pipa i alla väder. Vi vet tyvärr vilket lag Sverige tillhör.

#viharvälingaproblem

#swexit

https://www.rt.com/news/563974-eu-migrant-system-failed/

14 reaktioner till “EU:s asylsystem har misslyckats – rekordmånga asylansökningar

 1. EU anser inte att deras politik är misslyckad. Det är precis så här de vill ha det. Mängder med migranter. Som de kallar flyktingar. De vill fylla Europa till brädden. Så krossar de Europa lättare. Med energikrisen, företagsnedläggelsen, arbetslösheten, fattigdomen. Detta drabbar även migranterna. Det blir knappare för dem också. Och sen har vi nog väldiga upplopp och liknande bekymmer. Och våldsamma gäng kommer att strömma in i affärer, köpcentra och liknande och plocka till sig vad de behöver och vill ha. Jag har sett videosar från England där så sker. Detta kommer vi att få se här också.

  Gillad av 1 person

 2. 2021 hade Sverige 11425 asylsökande enligt SCB, var någon av dem illegala migranter enligt dig Jenny? Vilka är, enligt dig illegala migranter? Du har ju själv rötter från ett annat land, kom dina föräldrar hit som illegala migranter?
  Du kan ju börja publicera lite statistik och fakta för dina påståenden, Sverige är ju ändå ett av de länder som ligger främst när det gäller statistik, så bara att googla på SCB, eller något vek så kan du få fram riktiga siffror!

  Gilla

   1. Det har stått återkommande i media att man inte vet hur många illegala migranter som befinner sig i Sverige, men man misstänker över mot 50.000. Polismyndigheten Inom EU fanns det 2020 ca 6 miljoner papperslösa.

    Gilla

   1. Anders är väl nöjd med samhällsutvecklingen där skjutningar, våldtäkter, mord, förnedringsrån och annat jävelskap är vardagsmat. Vissa lever i sina egna världar….

    Gilla

 3. Ett av många problem är att de som kommer varken är migranter, asylsökare eller flyktingar utan nästan alla tror och hoppas att de ska få ett bättre liv i EU, betald av EU och av våra skattepengar, ekonomiska flyktingar, Detta har fungerat i väldigt många år därför vänstermedia och politiker har dragit ”rasistkortet” på allt och alla som har yttrat sig, men nu är jag helt säker på att alla skattebetalare inom EU kommer att säga nej till att deras skatt ska betala för någon för att få ett bättre liv medan EU medborgaren får det fattigare, kallare, hungrigare och kanske utan arbete och pengar.

  Gillad av 1 person

 4. Nu har tatarjävlarna ELLER $nuten snott min skit.
  $kjut dom eller bli skjuten.
  Vi tar väl emot 7 000 000 000 & gå ifrån hos & hem.
  Hur många snödriver finner du $audiarabien?
  0?
  Påhejade av våra J…. rövknullade politruker.
  Jag går ned med flaggan i topp.
  Det sk $verige är ett $$$$$ithål.

  Gilla

 5. Jag står & dör med mina finska vänner, bröder & systrar..
  Finns det ett 3:dje kön?
  Hahaha!
  Det blir på min bekostnad…

  Gilla

 6. Nu har tatarjävlarna ELLER $nuten snott min skit.
  $kjut dom eller bli skjuten.
  Vi tar väl emot 7 000 000 000 & gå ifrån hos & hem.
  Hur många snödriver finner du $audiarabien?
  0?
  Påhejade av våra j…. rövknullade politruker.
  Jag går ned med flaggan i topp.
  Det sk $verige är ett $$$$$(k) ithål.
  Ska Södertälje bli en autonom $tat?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s