Ukraina är långt ifrån ett fritt land som våra styrande politiker och media försöker inbilla oss

Lagstiftare i båda de amerikanska partierna har, likt våra egna europeiska makthavare, beskrivit den ukrainska konflikten som en ”kamp för demokratin”. Fox News-värden Tucker Carlson utfärdade i onsdags ett hårt fördömande av Ukrainas president Volodymyr Zelensky för hans beslut att förbjuda politisk opposition, som jag skrivit om i tidigare inlägg. (https://jennypiper.blog/2022/07/05/demokratin-ukraina-forbjuder-ytterligare-ett-oppositionsparti/ https://jennypiper.blog/2022/05/15/zelenskyj-forbjuder-opposition-i-ukraina/)

Carlson konstaterade att medan medlemmar av båda partierna i Washington kämpar mot Rysslands president Vladimir Putin, är det istället Kina som är på väg att kontrollera världen.

-”Vad har frihetens sak att göra med Ukraina? Tja, väldigt lite. I februari förra året stängde den ukrainska regeringen ned oppositionsmedia, sedan arresterade de ledaren för det största oppositionspartiet. Nu har president Zelensky beslutat att slå samman alla TV-stationer i Ukraina till ett statsägt propagandaministerium. Vad är det där. Det är inte profilen för ett fritt land. Inte ens i närheten.”

Innan han fördömde Zelensky spelade Carlson upp ett klipp av den republikanske senatorn Kevin Cramer (North Dakota) där han förklarade att USA inte borde sätta en gräns för sitt ekonomiska bistånd till Ukraina, som han hävdade kämpar tillbaka mot ett kommunistiskt intrång för frihetens sak.

-”Han är en kommunist, säger senator Cramer. Du behöver inte gilla Vladimir Putin för att se hur absurt det här är. Är Vladimir Putin mer eller mindre kommunistisk än Joe Bidens inrikespolitik? Kastar Putin amerikaner i fängelse för att ha deltagit i politiska möten i Capitolium? Steriliserar han barn i transbefrielsens namn? Oavsett hans många fel, så gör inte Vladimir Putin något av det. Kinas ekonomiska aktiviteter i Afrika och dess konstruktion av utländska militärbaser däremot, utgör ett försök att bygga ett kinesiskt imperium. Det är Kina som är på väg att kontrollera världen.”

Att Ukraina är otroligt korrupt och agerar penningtvätt åt västvärldens elit är ingen nyhet och bra att Zelenskyjs odemokratiska styre belyses av Carlson, men så länge massmedia fortsätter pumpa ut den tillrättalagda versionen till allmänheten är det tyvärr den världsbilden som gemene man går omkring med i sitt medvetande och skådespelet kan obehindrat fortsätta.

#followthemoney

https://rumble.com/v1c7145-tucker-carlson-russia-is-not-as-corrupt-as-ukraine-and-china-is-the-real-th.html

https://www.rt.com/news/559074-tucker-carlson-ukraine-putin/

4 reaktioner till “Ukraina är långt ifrån ett fritt land som våra styrande politiker och media försöker inbilla oss

 1. Självklart är Ukraina inte ett fritt land, det är en erkänd stat som ockuperas av en fascistiskt grannland. Ett land i krig har svårt att tillämpa demokrati då förutsättningarna saknas innan angripande land kastas ut. Når Oputin är avsatt och ryssarna är på sin sida av gränsen kan arbetet för att få ett demokratiskt land starta igen. kan iofs konstatera att senaste presidentvalet och rwgwringsvalaet var erkänt av internationella observatörer, till skillnad från valen i det faschistiska Ryssland

  Gillad av 1 person

 2. USA strävar efter att kontrollera världen, med verktyg som dollardominansen, hot, invasioner, erövringar, krig, påtryckningar, sanktioner, NATO, och ockupationstrupper. USAs demokratimodell är bara ett element i det. Kina är inte på väg att kontrollera världen, men Kina är på väg att bli världens ledare därför att andra ser Kina som ett ledande exempel värt att följa av egen vilja.

  Kinas aktiviteter i Afrika är att möjliggöra för afrikanska länder att lyfta sig ur den fattigdom USA har tvingar dom att leva i, därför att USA vill åt deras naturrikedomar, billigt. USA har redan 800 plus militära baser på andras land, Kina har ingen. Bara en underhållsbas på Afrikas Horn.

  Ukraina är inte ett fritt land, Ukraina är precis som så många andra länder, till exempel i Afrika, en amerikansk vasall som utnyttjas som USAs proxy krigare och legosoldat för att expandera USAs makt och rikedom. Sverige står på tur med NATO att spela samma roll. Kina är ett fritt land, jag upplever det varenda dag och jag kan jämföra, och Kina har ett fungerade folkstyre där det går att påverka besluten.

  Gilla

 3. Här ser man vad många har misstänkt länge, att tjänstemän, politiker och oligarkerna skor sig på kriget. Varför ska vi vara med och betala deras husköp? Eller är de kanske så här man hjälper ett folk solidariskt och kamratligt att det är bara en liten äcklig klick som ska förskansa sig av pengarna som vi i väst skänker till ett folk som säger sig vara i nöd!

  https://www.nyhetsbanken.se/2022/06/kievtjansteman-koper-fastigheter-i.html#more

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s