Demokratin Ukraina förbjuder ytterligare ett oppositionsparti

EU-kandidaten Ukraina har som jag ofta påpekat en mörk sida som sällan blir belyst varken av västerländska ledare eller i media och att dess president förbjudit oppositionen i landet talas det tyst om.

I dag blev det känt att den åttonde förvaltningsöverdomstolen i Lviv i Ukraina förbjuder ytterligare två ukrainska oppositionspartier – ”Happy Ukraine” och kommunistpartiet (CPU) – vilket medför att det totala antalet förbjudna politiska grupper nu uppgår till 15 stycken.

CPU läggs nu till på svarta listan över 15 påstådda ”pro-ryska” politiska rörelser, inklusive parlamentets näst största grupp ”Oppositionsplattform för livet”, som är förbjudna i Ukraina och partiets fonder samt andra tillgångar kommer att förstatligas. Försöken att förbjuda partiet startade redan 2014.

Återigen kan vi konstatera att Ukraina verkligen är ett föregångsland för öppenhet och tolerans som styrs av en regim som respekterar folkets rättigheter – klart att de ska ha en gräddfil in i EU på vår bekostnad!

#demokratinärdenärsombäst

#vibetalar

https://www.rt.com/russia/558426-ukraine-communist-party-banned/

10 reaktioner till “Demokratin Ukraina förbjuder ytterligare ett oppositionsparti

 1. Som jämförelse, hur mycket tycker du att oppositionen i Ryssland får komma till tals då? Och tycker du att Ryssland också har någon mörk sida?
  Ukraina är förstås inte felfria, det är det väl ingen som påstår, men vad säger du om mina frågor ovan?

  Gilla

  1. Det är redan allmänt känt att Ryssland har dylika problem, men det belyses redan av media och de ska inte gå med i EU på vår bekostnad som Ukraina samt det pågår inget hyckleri från media och våra politiska ledare som sätter lander på piedestal som i Ukrainas fall.

   Gilla

   1. Åh, där kom det äntligen!
    Då behöver jag inte tjata om det längre. Du kritiserar ju Ukraina så mycket jämt, men nu vet vi iaf att du har samma åsikt om Ryssland. 👍

    Gilla

   2. Jag skriver om det som MSM undviker att rapportera om – ryssbiten täcker de redan 100%, även om de inte har rätt om allt de skriver.

    Gilla

  2. Ramses Nu är jag ingen expert på Ryssland, men efter att döma från vad jag läser på olika media så får oppositionen komma till tals mer än regeringen. Uppmärksamheten runt Navalny är ju enorm, och det tycks ändå bara vara omkring 2% som ger honom stöd. Putin valdes med över 50% stöd, och påstås ha 80% stöd nu.

   Gilla

   1. Påstås han ha det..
    Gillar hur drar till med siffror 🙄 Antar förstås att du har säkra källor på det. Självklart jublar så många över att förvandlas till ett u-land.. Inte första gången befolkningen får betala priset för en galen ledares dårskap…

    Gilla

 2. Just nu sitter han säkert men vi får se när kriget väl är över och alla oegentligheter kommer fram då är inte jag lika säker längre. Alltid lätt att styra saker och ting med våld och vapen eller om Zelenskyj ska fortsätta göra Ukraina till ett land där man röstar öppet men har en hemlig rösträkning eller om han vill och vågar ta steget fullt ut till att bli en demokrati. Just nu känns de som att han älskar sin makt, all sin frihet att göra och komma undan med mycket, att ingen ifrågasätter och han får stå i ramp ljuset och använda sina skådespelar talanger och charma omvärldens makthavare.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s