Västs vapen bidrar till att den ukrainska regimen kan fortsätta döda den egna befolkningen

Invånarna i Donetsk som regelbundet utsatts för dödliga attacker av den ukrainska regimen i åtta år, fortsätter attackeras och tack vare att väst skickat långdistansvapen är det lättare än någonsin.

Senast i går beskjöt ukrainska styrkor olika delar av huvudstaden i Donetsk och enligt stadens borgmästare Aleksey Kuzmin fick flera personer splitterskador. En 10-årig flicka dödades dessutom när hon satt vid en bank framför sitt hus när en granat avfyrad av ukrainska styrkor landade mitt på gatan. Enligt familjen slets barnet sönder av splitter och sprängdes i tre bitar.

Enligt borgmästaren hade de ukrainska soldaterna använt granater med kaliber 155 mm, en kaliber som är vanlig i Natos artillerisystem, medan de ryska och ukrainska artilleripjäserna vanligtvis har en kaliber på 152 mm.

Som nyblivna hangarounds till Nato måste Sverige och Finland känna sig nöjda med att vara med i en krigsallians som bistår fascistiska regimer med att döda civilbefolkningen. Mer pengar och mer vapen krävs hela tiden och omvärlden tycks inte ha dåligt samvete för att man medvetet bidrager till att förlänga kriget samt ägnar sig åt ensidig rapportering där den obehagliga verkligheten tystas ned. Bedrövligt.

#followthemoney

https://www.rt.com/russia/558431-donetsk-child-killed-shelling-ukraine/

8 reaktioner till “Västs vapen bidrar till att den ukrainska regimen kan fortsätta döda den egna befolkningen

 1. Jaa användningen av vapen dödar…. och innan denna speciella militära operation har sedan 2014 Ukrainas militär byggts upp från 6.000?? till 600.000 soldater (bekräftat av flera som följer detta… siffran 6.000 kan dock ifrågasättas om den inte är för låg men det spelar ju ingen roll iaf….. lite cirka siffror Sveriges årliga militära budget
  60-70 miljarder Ukrainas i samma lika storleksordning…. de siffror som rör vapen et. al. till Ukraina sedan början av detta från USA främst ligger i samma nivå….. men dock i dollar…. nu är ju Rysslands militära budget trots ganska hög vissa räknar förluster för den andra sidan MEN Ryssland sägs ha förlorat RYSKA FÖRLUSTER
  216 flygplan.
  183 helikoptrar.
  620 drönare.
  1 504 stridsvagnar.
  3 632 pansarfordon.
  2 548 övriga fordon (inkl. drivmedelsfordon).
  756 artilleripjäser.
  240 raketartilleripjäser.
  99 luftvärnspjäser.
  14 båtar.
  53 ”särskild materiel”.
  34 430 sårade, döda och tillfångatagna. (57 generaler)
  hittar inte en likadan sammanställning men senast jag tittade var det liknande siffror på den andra sidan och det verkar som Ryssland rycker fram dessutom en annan källa säger
  RUSSIAN MILITARY EQUIPMENT IN MONETARY TERMS
  $17,505,120,405
  från andra sidan: ”Russia has destroyed more than half of Ukraine’s armored vehicles, if Russian figures are accurate.” MEN ett rimligt antagande är att vardera sidan förlorat lika mycket….

  Gilla

 2. Det är stor skillnad på krig och krig, kriget i Jemen mellan shiamuslimska huthirebellerna som lutar sig mot Iran och regeringssidan som får hjälp av Saudiarabien, två mäktiga länder som vill vara med och bestämma, bägge ser varandra som ärkefiender. Detta krig är ett krig som inte får mycket uppmärksamhet varken innan och definitivt inte nu när alla blickar går till Ukraina. Att här sedan slaktas kvinnor och barn är det ingen som bryr sig om, att de idag redan har dödats ungefär 2000 barnsoldater spelar inte heller någon större roll utan alla verka tänka låt de slakta varandra vi har nog med kriget i Ukraina. Men bakgrunden till detta krig är ett helt annat än kriget i Ukraina, här handlar det om fattigdom, arbetslöshet, korruption, brist på vatten samt brist på demokrati och politisk representation.
  Missnöjet ledde till omfattande och våldsamma demonstrationer i den arabiska vårens kölvatten 2011 och president Saleh tvingades avgå. Att detta krig sen har pågått i snart 13 år verkar inte heller spela någon roll eftersom detta sker på den Arabiska bakgården.

  Kanske är det så att västländernas media inte har någon ”Putin” att svartmåla här och inte heller finns det någon från EU eller Nato som vill bistå med vapen, pengar, förnödenheter eller sjukvård, nä här finns ingenting utav det som Ukraina får, man kan fråga sig vad som skiljer dessa krig åt förutom att de på sett och vis är ett grannland och att media har målat upp Putin som väst värsta fiende. Men här är det inte snack från Magdalena att skicka vapen, låta rebellerna eller regeringssidan komma till tals i riksdagen, FN eller i UE parlamentet, som sagt vad de är skillnad på krig och krig och mycket utav vad folket ska tycka styrs av media, politiker och pengar.

  Gillad av 1 person

  1. Klokt resonerat. Det bortglömda kriget i Jemen har jag skrivit om ofta genom åren, men det intresserar inte västländerna eftersom de inte har något att vinna.

   Gilla

   1. Visst är det så, Jenny finns det inga pengar, naturtillgångar eller makt att vinna för det styrande så finns det inte heller något intresse från media att skriva om det.

    Gillad av 1 person

 3. Alla jäkla bokstav$kombinationer har visat sig värdelösa…
  Bara en massa ”gratisätare”.
  Har jag fel?
  Ni ser frågetecknet.
  Vad göra?
  Höja $katten?
  Hahaha!
  Lindrigt galen??
  Japp!
  Det blir bäst så.

  Gilla

 4. Still walk withe me tall(hänga)?
  Come walk with me-The royal Rocky road.
  When science serve the matter of hart…
  Hur många fel har jag?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s