EU slösar enorma summor både externt och internt

Att byråkratimonstret EU slukar det europeiska folkets pengar som sedan läggs på såväl den besinningslösa klimatpolitiken som ett icke fungerande vaccin, för att ta några exempel samtidigt som de onödigt många EU-delegaterna ska försörjas, är ingen nyhet och även internt slösas det bort enorma summor, vilket den senaste rapporten från EU:s revisionsrätt i Luxemburg visar.

Rapporten är särskilt kritisk till den bekymmersfria inställningen till ”konsultföretag” och enbart under 2020 spenderade Bryssel 972 miljoner euro på ”goda råd”.

2017-2019 spenderade kommissionen 2,7 miljarder euro på konsulttjänster, vilket inkluderade studier och forskning samtidigt som mer än 8.000 konsultavtal ingicks.

Summan har ökat från 799 miljoner euro 2017 till 971 miljoner euro 2020. Ledamoten av Europeiska revisionsrätten François-Roger Cazala har varit gemensamt ansvarig för rapporten och citeras i den tyska veckotidningen Der Spiegel.

-”Externa råd i sig kan vara vettiga om du styr och kontrollerar det, men det är precis vad EU har misslyckats med.”

För övrigt tycks EU-förvaltningen vara särskilt osäker när det gäller utrikespolitiska frågor och tillgriper extern hjälp med mycket hög frekvens. Bland de tio främsta organen med de högsta utgifterna för externa konsulter från 2017 till 2019 utmärker sig generaldirektoraten för grannskapspolitik och utvidgningsförhandlingar (NEAR).

Men kanske ska man inte vara förvånad över de miljarder som spenderas på externa konsulter, EU-kommissionens chef Ursula von der Leyen fick redan under sin tid som federal försvarsminister kritik för att konsultarvoden exploderat under hennes ledning.

Snart är det dags att öppna plånboken igen när Ukraina ska återuppbyggas samt välkomnas in i EU-gemenskapen på vår bekostnad och en ny ”pandemi” väntar dessutom till hösten med nya nedstängningar samt efterföljande ekonomisk kris där det säkerligen behövs en ny svindyr coronafond som likt sin föregångare endast får brukas av några få länder. Sedan är det dags att punga ut med medlemsavgiften vid årsskiftet som var 52 miljarder kronor i år och säkert kommer höjas för att följa inflationen. Den humanitära stormakten i norr har dock alltid råd så länge låneinstituten ställer upp.

#swexit

#vibetalar

https://freewestmedia.com/2022/07/06/eu-court-of-auditors-expenditure-on-external-consultants-skyrockets/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s