Västvärldens engagemang får kriget att trappas upp

Ukraina har tagit emot den första leveransen av det sofistikerade missiluppskjutningssystemet M270, som är ett mobilt amerikansktillverkat raketgevär, vilket bekräftades av Ukrainas försvarsminister Oleksiy Reznikov i går. Enligt Reznikov kommer det vara ett bra komplement till HIMARS-systemet.

Försvarsministern sa inte vilket land som har skickat M270-systemet till Ukraina, men konstaterade att det är ett bra bidrag till den växande arsenal av västerländska vapen som Ukraina har fått. Storbritannien meddelade i början av juni att de skulle förse Ukraina med denna typ av artilleri.

Än så länge har Ryssland inte gått in till 100% i Ukraina och antalet civila offer hade kunnat vara mycket högre, men med den här utvecklingen dirigerad från väst som fortsätter skicka allt tyngre vapen samt bistår med underrättelser om mål, kan det snart bli som i Syrien med tyngre artilleri, fler bombplan och mer stridsvan personal som flyttas till Ukraina. Det kommer således bli mycket värre för invånarna, något som inte tycks bekymra varken Zelenskyj eller västvärldens ledare.

Det är dessutom bara en tidsfråga innan gasen till Europa stryps helt med förödande konsekvenser, men de halsstarriga makthavarna tycker det är ett skäligt pris att betala för Europas befolkning så att de själva ska framstå som framgångsrika och ”goda”.

#fuckpeace

#followthemoney

https://www.aftenposten.no/verden/i/eEv3AK/direktestudio-krigen-i-ukraina?pinnedEntry=57141

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s