Hungriga italienare stormade stadshuset

Italienska medborgare stormade i onsdags La Spezias stadshus efter att borgmästaren vägrat ta emot dem: ”Jag har inga pengar att köpa bröd, vad ska min dotter äta i kväll?” ropade en besviken mamma.

Borgmästaren Pierluigi Peracchini beslutade sig för att ignorera de problem som hans väljare har ställts inför, han ska till och med ha nekat medborgarna tillträde till stadshuset för en diskussion. Snarare, som videoinspelningar visar, hindrade poliser från den lokala kommunen de arga människorna från att tränga längre in i byggnaden.

I april dök det även upp chockerande videofilmer på Twitter av en oändlig rad människor som cirkulerade utanför en matbank i Milano.

Många skyller på Italiens avgående premiärminister Mario Draghi (74). I tysktalande länder kallas Draghi ofta en ”välsignelse” (Neue Zürcher Zeitung), en ”moderniserare” eller ”Super Mario”. Italienare, å andra sidan, som har varit med om konsekvenserna av hans politik, har starkt kritiserat premiärministerns sociala och ekonomiska riktning sedan februari 2021.

En tung polisnärvaro har noterats i Rom den här veckan när upprörda arbetare, taxichaufförer, bönder, fiskare, gatuförsäljare och lastbilschaufförer proresterat samt belägrat parlamentet i flera dagar. Det är särskilt liberaliseringen av taxilicenser som införts av Draghi som upprört medborgarna.

Även om varken Boris Johnsons avgång eller Draghi-regeringens splittring formellt är kopplad till situationen i Ukraina, går det inte att blunda för att de ekonomiska konsekvenserna av kriget påverkar skeendena i såväl Italien som Storbritannien. Härnäst torde Tyskland stå på tur och det är väl bara en tidsfråga innan den tyska regeringens hantering av energikrisen kommer resultera i uppretade folkmassor på gator och torg.

Tänk om en kollaps och folkresning hade skett i Sverige innan valet, då hade vi fått se ett helt annat styre i Sverige nästa år istället för samma kålsupare som ägnat decennier åt att förstöra landet. Men vår vana trogen knyter vi hellre näven i fickan och skriver av oss på sociala medier.

https://freewestmedia.com/2022/07/15/no-money-for-bread-starving-italians-storm-the-town-hall/

5 reaktioner till “Hungriga italienare stormade stadshuset

  1. Draghi vill avgå men presidenten avvisade Mario Draghis avskedsansökan, kan de bero på att starka intressen vill ha kvar honom allt för att rädda landets sargade ekonomi och stödpaketen från EU. Italien brottas med ekonomisk kris, energikris, extremhetta med svår torka som följd och en växande politisk oro. Italiens ekonomi är hårt sargad och nu står också de drygt 200 miljarder euro, drygt 2.000 miljarder kronor, som landet ska få i covidstödpengar från EU, på spel, ”Hela situationen är utomordentligt allvarlig för ekonomin i ett av EU:s och Europas största länder. Ingen vet var det här slutar.” (DI.se)

    Man undrar hur ett land med Italiens storlek inte har bättre koll på sin ekonomi? Det är precis som resten av EU, allt handlar om korruption, ”klia du min rygg så kliar jag din” mentalitet. Själv hoppas jag att detta är början av krisen som välter EU och Euron, att den ekonomiska ”sjukdomen” ska sprida sig över hela EU och att denna ”sjukdomen” som är självförvållat av de styrande som tror sig kunna spela ett spel med våra pengar och med vår framtid.

    Gillad av 4 personer

  2. ”Men vår vana trogen knyter vi hellre näven i fickan och skriver av oss på sociala medier” visst är det så och detta tror jag beror på att vi har det fortfarande de alldeles för bra, vi har inte ens sett början på de som precis har startat. När vi ser slutet på detta som har börjat kan jag lova att allt kommer att se helt annorlunda ut, förhoppningsvis till det bättre för folket. Allt tyder på att vi kommer ha ca 5-8 riktigt tuffa år framför oss såvida inte regeringen gör en fuling till och dopar ekonomin igen, men det spelar egentligen ingen roll för allt som händer är att de i sådana fall flyttar fram kraschen.

    Gillad av 4 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s