Ett hån mot den vanliga människan när politiker säger att vi ska acceptera att allt blir dyrare

Liberalerna har legat och skvalpat under riksdagsspärren ett bra tag nu, men lagom till valet tycks partiet ha fått ett uppsving. DN:s intervju med partiledaren Johan Pehrson visar dock att det bästa för Sverige hade varit om partiet inte behåller sin riksdagsplats då de hänger sig åt samma klimatpropaganda som övriga rikadagspartier, vilket blir ett rejält sänke som vi ser nu med facit i hand efter två mandatperioder med fokus på grön politik.

Pehrson säger exempelvis att Liberalernas tre viktigaste åtgärder för att minska Sveriges utsläpp av växthusgaser är enorma investeringar i vindkraft – gärna havsbaserad – tillsammans med investeringar i kärnkraft och investeringar i elnätets överföringskapacitet. Partiet vill också att klimatbiståndet växer.

Enorma investeringar i vindkraft tycks vara ett återkommande löfte från politiker från höger till vänster utan någon tanke på hur det påverkar såväl fåglar som det marina livet. Det är väl märkligt att makthavarna aldrig får motfrågor när det handlar om den påstådda problemlösaren vindkraft. Borde man inte beakta att det bara kan användas när det blåser ute, att det bygger på bidrag vid byggnation, att bidrag/subventioner ligger till grund för när det produceras, att utländska ägare eller ägarintressen gör att elen i regel inte kommer svenskarna till gagn, att ingen vet hur mycket kostnaderna blir vid nedmontering när vindkraftverken är uttjänade, att mycket av investeringkostnaderna döljs i redovisningen eller redovisas med lägre kostnader, att infrastrukturens kostnader ofta får betalas av kommuninvånarna samt att det är en stor kapitalförstöring eftersom närliggande fastigheter faller i värde?

Inte heller ett ord från reporterns sida om prismekanismen för EU:s inre energimarknad som påverkar svenska konsumenters elpris samt likt det återkommande gullandet med våra beslutsfattare som verkar vara en osynlig regel bland landets journalister, ställs inte Pehrson mot väggen med krav på åtgärder för att sänka elpriset.

Pehrson ger istället uttryck för att de höga kostnaderna är något som vi konsumenter förväntas lära oss att leva med eftersom han på frågan om hur det blir om kläder, mat och mycket annat blir dyrare när till exempel EU:s koldioxidtullar införs, deklarerar att ”man nog får vara beredd på att vissa saker kommer att bli dyrare”.

Det är ett öppet hån mot den vanliga människan när politiker sitter på sina höga hästar och deklarerar att vi skattebetalare får vara beredda på att saker kommer att bli dyrare. Självklart är det lätt att som överbetald politiker leka med andras pengar samtidigt som de själva har det bra med feta löner och diverse förmåner samt inte behöver gå omkring med en oro över hur pengarna ska räcka till hyran, matinköp, skor till barnen etc.

Tyvärr är Pehrson inte ensam om att hysa denna ignoranta syn på medborgarna samt den krissituation som politikerna själva varit med och skapat, det är en genomgående uppfattning hos våra riksdagspartier att vi i Sverige har råd att göra uppoffringar för det upphaussade klimathotet samtidigt som vi iklär oss rollen som en humanitär stormakt – allt på skattebetalarnas bekostnad, utan en tanke på konsekvenserna för folket och nästkommande generationer.

#viharvälingaproblem

https://www.dn.se/sverige/johan-pehrson-l-det-kommer-att-bli-dyrare/

8 reaktioner till “Ett hån mot den vanliga människan när politiker säger att vi ska acceptera att allt blir dyrare

 1. Återigen visar politikerna upp sin självgodhet, egenkärlek och självbelåtenhet som om det vore en bra egenskap. Återigen är det vi medborgarna som får leva med deras dåliga beslut, återigen är det vi medborgare som blir ”försöksdjur” pga politikernas inkompetenta försök att styra landet efter färger istället för kompetens, skicklighet och erfarenhet som gynnar Sverige och svensken. Där politikerna vågar sätta Sverige och svenskar först istället för att tro att handhjärtan, ”allas lika värde” och ”det såg vi inte komma” ska föra Sverige framåt.

  Gillad av 1 person

  1. Mycket bra där, Gringo/Jenny!
   Dessa drabbas inte av sina ”kassa” beslut, som alltid.
   Så vem/vad håller våra sk politruker under armarna? Någon annan än oss iaf….
   Finns det något av allt elände som inte skapats av politruker?
   Till hösten lär Vi ha svält, sjukdom, krig & umbäranden(vedermödan) -som finns att läsa om var?
   Vad ser/hör Ni?
   Allt känns för mig pre-pland.

   Through sorcery(Pharmakiea) the world will be decieved.
   Om man ”roddar”vårt DNA, mao blir patenteratbart, vad är vi då?

   Jag säger/skriver inte att jag rätt.
   Ni bestämmer, som alltid.
   Kanske det allt handlar om?

   Ha det bäst!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s