Medias onyanserade rapportering fortsätter i samma stil

Trots att ukrainska myndigheter haft svårt att hålla sig till sanningen när det gäller deras roll i kriget, fortsätter massmedia i väst att publicera uppgifter (propaganda) rakt av utan att rapportera nyanserat.

I dag påstår man att Ryssland hittills attackerat 17.000 civila byggnader och det skrivs mycket om hur rysk missilbeskjutning mot den ukrainska staden Vinnitsa i går dödade samt skadade flera civila. EU kräver att Ryssland upphör med sitt barbari och FN:s generalsekreterare fördömer alla attacker mot civila eller civil infrastruktur. Enligt ryska uppgifter beskjöts en byggnad som använts som tillfälligt skydd för nazistiska milismän.

Ingen nämner dock att ukrainsk militär attackerade en bussterminal i Donetsk med USA-importerade М777 howitzer tidigare i veckan trots att det inte fanns militära anläggningar i området, vilket resulterat i flera döda och skadade civila samt stora skador på civil infrastruktur.

Att väst ignorerat den ukrainska militärens regelbundna attacker på civila i östra Ukraina i åtta år är en sak – det finns flera konflikthärdar runt om i världen som såväl massmedia som makthavarna blundar för – men när man hela tiden skriver om de ryska attackerna mot ukrainska civila och hur det fördöms utan att nämna hur den ukrainska militären samtidigt gör likadant blir det bara totalt oseriöst.

Jag försvarar inte dödandet av oskyldiga civila från någon part, men medias hantering av kriget är under all kritik och det är uppenbart att man vill vilseleda allmänheten med vilje till våra styrande politikers belåtenhet.

#followthemoney

Bildkälla: SR

9 reaktioner till “Medias onyanserade rapportering fortsätter i samma stil

 1. Försvarar ej heller Ryska angrepp på civila mål, men……djävulens advokat.
  Något jag insett under västs krig mot Assad i Syrien, hur så kallat beväpnade ”Moderata” Jihadkrigare sökte skydd bland olika byggnader e.x sjukhus, kontor….hyreshus.
  Jämför nuläget.
  Troligt är att vissa av västs underrättelsetjänster i nuläget delger Ryska målkoordinater som förstärker artillerileveranserna till Ukrainas random utplacerade stridsledningscentraler nära eller i civila inrättningar.

  Mins jag rätt nämner Scott Ritter detta i någon av hans många briefings mot allmänheten. (Tuben)

  Gillad av 2 personer

 2. Bra Jenny och det är bara att se VILKA som äger den media som misskrediterar Rysslands ”försvar” av den del av befolkningen som INTE vill/får tillhöra Ryssland.
  Putin vågar stå upp mot New World Order

  Gillad av 2 personer

 3. Mitt sätt att se på kriget så har Ryssland redan vunnit det, Ukraina är helt beroende av bidrag, vapen och pengar från Nato och EU, utan detta stöd stannar kriget för Ukraina. Sen kan man fråga sig hur länge våra politiker vill skänka pengar, vapen och förnödenheter till ett land som är lika korrupt som Somalia eller Kongo. Ryssland har fått en starkare Rubel, de säljer oljan/gas som EU skriker efter till andra länder än till EU, allt medan länder som Tyskland, Italien och Frankrike ser problemen komma och frågan är hur länge EU tror sig har råd att föra detta ekonomiska krig mot ett land som besitter naturresurser som hela västvärlden vill komma åt.

  Gillad av 1 person

  1. Gringo eller Jenny. vad du nu vill kalla dig, Ryssland har inte vunnit ett dyft, de har i realiteten inte kontroll över något mer än de delar de tog kontroll över för flera år sedan, frågan är väl om de ens har kontroll där, motståndsrörelsen agerar hela tiden. Ryssland som numera behöver stöd, bla med drönarleveranser från Iran och har fortfarande stora problem med motivationen från sina egna soldater, problem med leveranser från Vitryssland, pga Vitrysk motståndsrörelse, nu börjar Ryssarna gräva ned sig för att försöka försvara platserna de finns i, men det kommer bara att förlänga kriget, det är fakta sedan kan du skriva hur mycet okunskap som helst på nätet det förändrar inte ett dyft. Varken Ryssland eller USA klarade av att erövra Afghanistan, vad får dig att tro att Ryssland ska segra i Ukraina??

   Gilla

   1. Johan du ser på kriget precis som väst/Nato ledarna vill, kriget handlar inte om stupade soldater eller att lägga sig under sig olika städer. Vad har Nato/EU vunnit hittills? (Kom inte dragandes med att Nato/EU inte krigar, de är högst involverade i detta krig)
    Allt handlar från rysk sida om att göra EU fattigare, slå sönder och splittra EU och försvåra för både EU och Nato. De som har förlorat mest, om man bortser folket i Ukraina, är EU-medborgarna med högre kostnader på egentligen allt, även om om bara en liten del är Ryssland fel. Detta kriget skadar inte Ryssland alls, de får sålt sin olja/kol/gas ändå, vi får se hur länge EU mäktar med att skänka pengar till en korrupt Ukrainsk regeringen när EU så småningom lär förfalla om detta får pågå. Det kommer att bli många kalla och mörka hem under vintern i hela EU.
    Vet inte om du är lite schizofren, angående ditt antagande så är jag Gringo och Jenny är Jenny.

    Gillad av 1 person

 4. Gringo/Jenny Rysslands befolkning drabbas hårt av kriget, framförallt de som har pengar, färre varor att handla, svårare att ta sig utomlands. De med dålig ekonomi har även de, färre varor att handla samt att de som går att handla, går upp i pris. De som protesterar mot kriget fängslas , vet inte aktuelle antalet men i början av sommaren var det väl 30-40 tusen? Fascisten Putin skiter fullständigt i sina landsmän, trodde han kunde gå in och ta över Ukraina men missade fullständigt att Ukrainarna vill själva bestämma över sina liv och missade tydligen helt att många ryssar och ukrainare har betydligt mer gemensamt med varandra än med diktatorn i Moskva!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s