Brics växer och kommer bli en stark motpol till västländernas dominans

I dag deklarerade Brics ordförande Purnima Anand att Saudiarabien, Turkiet och Egypten planerar att gå med i organisationen samt att deras potentiella medlemsskap kommer diskuteras vid nästa års toppmöte i Sydafrika.

-”Alla dessa länder har visat sitt intresse för att gå med och förbereder sig för att ansöka om medlemskap. Jag tror att detta är ett bra steg, eftersom expansion alltid ses positivt; det kommer definitivt att stärka Brics globala inflytande ”

BRICS-länderna Brasilien, Ryssland, Indien, Kina och Sydafrika står för över 40% av världens befolkning och nästan en fjärdedel av världens BNP. Blockets uttalade syften inkluderar att främja fred, säkerhet, utveckling och samarbete globalt samt att bidraga till mänsklighetens utveckling.

Nyheten om de tre nationernas planer på att gå med i Brics kommer efter att Iran och Argentina officiellt ansökt om medlemskap i organisationen i slutet av juni.

Det vi ser nu är troligen den slutliga omställningen av resursrika nationer för att skapa ett ekonomiskt block som kan stå emot USA/EU:s ekonomiska sanktioner och finansiella manipulationer från den amerikanska centralbanken, vilket kommer orsaka en försvagning av såväl dollarn som euron. Man undrar vilka fler som kommer ansluta till organisationen framöver.

Läste en insiktsfull kommentar till artikeln som får avsluta inlägget: ”Dagarna av västerländsk ekonomisk och kulturell imperialism, kolonialism och militaristiskt underkuvande är på väg mot sitt slut genom handlingar från det tidigare förtryckta folket i resten av världen.”

https://www.rt.com/news/558960-saudi-turkey-egypt-brics/

9 reaktioner till “Brics växer och kommer bli en stark motpol till västländernas dominans

 1. Brasilien – 220 Miljoner invånare
  Ryssland – 145 Miljoner
  Indien – 1,4 Miljarder
  China – 1,5 Miljarder
  Sydafrika – 60 Miljoner + övriga 1,4 Miljarder (när de kliver på)
  Här har MasterCard & Visa förlorat hälften av sina kunder.

  Nu väntar vi på att Tyskland skall rasa, då rasar hela EU och då går vi med.

  Gillad av 3 personer

 2. Brics ska främja fred och utveckling? Ryssland och Saudiarabien är inte krigsförande länder??
  Tror du själv på det du skriver?

  Gilla

  1. Ja exakt. Och det kommer med det hela.
   Alla länder (209) har skrivit på för QFS (Olika namn i olika länder), och när man skriver på och går in i systemet så förbinder man sig att inte starta krig på 1000 år. (Givetvis inget media skriver om.) Startar du krig ändå, åker du ur systemet och står ensam och det är det ingen som vill.
   Ryssland klev på först. Det betyder att allt som media påstår är inte sant.

   Gilla

  2. Johan Det beror på vad man menar med ”krigförande”. Det land som försvara sig mot en aggressiv anfallande krigförande nation behöver inte kallas ”krigförande” eller ”warring”, motsatsen till ”defending”. ”Krigförande” är en offensiv handling med avsikt att erövra eller lägga under sig en annan nation eller folk. USA är till exempel en notorisk krigförande nation med avsikt att annektera, erövra, plundra och förtrycka. USA har initierat över 250 sådana aktioner efter WW2, Koreakriget, Vietnam, och Afghanistan är typiska exempel. USA besitter och kontrollerar även ett flertal länder eller områden där man har permanent kontroll eller ockupationstrupper, exempel Taiwan, Japan, eller Tyskland. Vad som händer i Ukraina är att Ryssland avser att befria ockuperade delar av området, inte erövra, som Donbass eller tidigare Krim. Som jämförelse, när Norge återfick sin självständighet efter den svenska ockupationen, eller när Finland blev självständigt som suverän nation från Sveriges kontroll efter att ha varit ett svensk ockuperat territorium. Andra exempel är när Indien avslutade den Brittiska kolonisationen, eller när Hong Kong befriades från Brittisk kolonialkontroll.

   Gillad av 1 person

 3. Det här är ett av ”stegen” till ett fritt folk och tillintetgörandet av Kahsariska Maffian….
  WEF och Klaus Swabb är snart ett minne blott, tillsammans med våra egna Wallenbergare…
  Jag jublar inombords och beundrar ditt grävande Jenny

  Gillad av 1 person

  1. Samma här.
   Njuter.
   Och nu rasar den ena regeringen efter den andra, precis som är planen.
   Och det bästa är att de lyckas helt på egen hand. =)

   Jenny, du är grym!

   Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s