Representanter för det amerikanska försvarsdepartementet och amerikanska företag kopplas till militär biologisk verksamhet i Ukraina

Det var ett tag sedan den ryska militären släppte informationen om att såväl Pentagon som Joe Bidens son Hunter Biden varit inblandade i finansieringen av biolaben i Ukraina nära den ryska gränsen, där Kiev sades planera att använda drönare för att sprida smittämnen som kan orsaka sjukdom mot såväl Donbass som delar av Ryssland (https://jennypiper.blog/2022/03/30/biolaben-i-ukraina-sags-ha-planerat-for-utspridning-av-dodliga-smittamnen/) och man hade även identifierat amerikanska tjänstemän var involverade i utvecklingen av biovapen i Ukraina. (https://jennypiper.blog/2022/04/01/biolab-biden-pentagon/).

Washington och Kiev förnekade detta påstående och anklagade Ryssland för att föra en propagandakampanj, medan den ryske ambassadören Vassily Nebenzia påstod att ”fakta visar något annat” samt att ukrainska myndigheter faktiskt gav USA tillstånd att utföra farliga experiment i utbyte mot gratis resor till internationella konferenser, där bevis pekar på studier gjorda på Krim-Kongo-feber, leptospiros samt andra farliga patogener.

Samtidigt erkände den amerikanska diplomaten Victoria Nuland att Washington arbetade med Ukraina för att förhindra att känsligt ”forskningsmaterial” från det forna Sovjetunionen skulle hamna i händerna på ryska trupper.

Det kinesiska utrikesministeriets talesman Zhao Lijian uppmanade då USA att ”ge en fullständig redogörelse för sina biologiska militära aktiviteter hemma och utomlands samt utsätta sig för multilateral verifiering”. Izumi Nakamitsu, FN:s höge representant för nedrustningsfrågor, sade vid krismötet i mars som Moskva kallade till att FN varken hade mandat eller kapacitet att undersöka sådana påståenden som faller under 1972 års konvention om biologiska vapen.

Nu har det dock kommit mer information i ämnet och chefen för Rysslands utredningskommitté, Alexander Bastrykin, har berättat för reportrar att Ukraina varit involverade i ett Pentagon-finansierat biovapenprogram på flera miljoner dollar.

Enligt Bastrykin gjorde analysen av de erhållna dokumenten det möjligt att tydligt identifiera personerna som är involverade i den militära biologiska verksamheten i Ukraina, inklusive representanter för det amerikanska försvarsdepartementet och amerikanska företag med kopplingar till det. USA påstås ha spenderat mer än 224 miljoner dollar på forskningsprogram för biologiska vapen i Ukraina sedan år 2005, som använts för att utrusta och uppgradera ett 30-tal biolabforskningscenter som styrs av Ukrainas försvars-, hälso- och jordbruksministerier. Bastrykin sade också att resultaten av nämnda forskning hade evakuerats till Kiev-kontrollerat territorium innan Rysslands speciella militära operation startade.

Även om båda sidor har ett intresse av att frisera sanningen, så är det allt för mycket som pekar på att en tredje part varit inblandad för att negligeras. Tyvärr lyser dock det mediala intresset med sin frånvaro som vanligt. Dessa laboratorier flyttades väl sedermera till Sverige i den svenska regeringens regi i samarbetade med Wallenberg när det började hetta till, vilket gör oss till en ännu mer potentiell måltavla framöver. (https://www.facebook.com/1627459409/posts/10224947595550271/)

https://freewestmedia.com/2022/05/08/pentagon-accused-of-spending-224-million-on-bioweapon-programs-in-ukraine/

5 reaktioner till “Representanter för det amerikanska försvarsdepartementet och amerikanska företag kopplas till militär biologisk verksamhet i Ukraina

  1. Var går gränsen mellan preventiv forskning och biovapenforskning? Som jag ser det, så gäller det senare när något farligt släpps fritt, avsiktligt eller ej. USA ville som bekant ha dödsstraff för personer som befattade sig på ett eller annat sätt med biovapen, men verkar ha förträngt det …

    Gillad av 3 personer

  2. Javisst är det sant att USA hade en massa Bio-Labbs i Ukraina, de flesta numera utraderade av ryska missiler, men för de flesta blir det sant först när USA-styrda MSM-media bekräftar, annars blir det en icke-händelse och sanningen kommer fram om ca 20 år. Visst skulle regimmedia som SVT för en gångs skull kunna göra sitt jobb men vilken reporter skulle våga tala om sanningen? Bert Struntström som var med och ljög om ”Putins palats” som senare visade sig vara en byggarbetsplats för en blivande turistanläggning? Glöm det, och det är bara fristående reportrar med ryggrad som vågar ta kampen mot MSM i västvärlden och det globala politiska etablissemanget i väst.

    Gillad av 3 personer

  3. Det sägs det finns 30 biovapenlabb i Ukraina, totalt 330 i världen som drivs av USA, dessutom finns det omkring 800 amerikanska militära baser runt välden, vi har inte en aning vad dom sysslar med där. Glöm inte att USA har 97 % av sina militärbaser utanför USA och USAs militära utgifter står för 40 % av hela världens , eller mer än de följande 11 länderna tillsammans. Källa Richard Falk, en av världens ledande folkrättsprofessorer. Krigsherren USA är utan tvivel en fara för hela mänskligheten och måste stoppas.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s