Biolab, Biden, Pentagon

Som utlovat följde den ryska militären under gårdagen upp de uppgifter man släppt om de skadliga biolaboratorierna i Ukraina och kopplingen till Pentagon samt den nuvarande amerikanska presidentens son Hunter Biden.

OBS! Är man av den uppfattningen att det är rysk desinformation och att jag är Putins lilla piga, som någon så fint uttryckte det i går, kan man bara skrolla vidare. Har man däremot intresse av att se bortom massmedias dimridåer är man välkommen att deltaga i diskussionen.

Den ryska militären har nu presenterat dokument som visar Ukrainas intresse av att använda drönare för att leverera vapenbehandlade patogener som utvecklats i USA-finansierade biolaboratorier. Namn på amerikanska tjänstemän som är involverade i biolabsprojekten och vilken roll Hunter Biden haft, offentliggjordes också under den speciella briefingen i går.

Ett av de viktigaste bevisen var ett brev från det ukrainska företaget Motor Sich till den turkiska drönartillverkaren Baykar Makina – tillverkare av Bayraktar TB2 och Akinci UAV – daterat den 15 december 2021. Ukrainarna frågade specifikt om drönarna kunde bära 20 liter av aerosolförsedd nyttolast till en räckvidd på 300 kilometer – vilket gör dem inom räckhåll för ett dussin ryska storstäder och nästan hela Vitryssland. ”Vi talar om Kievregimens utveckling av tekniska leveranssätt och användning av biologiska vapen med möjlighet att använda dem mot Ryska federationen”, säger generallöjtnant Igor Kirillov, befälhavare för de ryska kärnkrafts-, biologiska och kemiska skyddsstyrkorna.

Kirillov refererade också till ett amerikanskt patent (nr 8 967 029) för en mekanism för att distribuera aerosoliserade patogener från en drönare. USA:s svar på en rysk förfrågan 2018 om detta patent förnekade inte dess existens, men hävdade att det tekniskt sett inte bröt mot Washingtons skyldigheter enligt fördragen som förbjuder kemiska och biologiska vapen.

Kirillov visade undertecknade kontrakt mellan amerikanska statliga myndigheter – Defense Threat Reduction Agency (DTRA), Pentagon, Utrikesdepartementet – och det ukrainska hälsoministeriet, såväl som de specifika anläggningarna i Ukraina. Pentagon spenderade mer än 30 miljoner dollar för biologisk forskning på bara en ukrainsk anläggning, Folkhälsocentret vid hälsoministeriet.

DTRA-tjänstemannen Robert Pope var ”en av nyckelfigurerna” i programmet, och ”författaren till idén om att skapa ett centrallager för särskilt farliga mikroorganismer i Kiev,” sa Kirillov. Pentagons biologiska projekt i Ukraina koordinerades av Joanna Wintrol, chef för DTRA-kontoret i Kiev, tills hon lämnade i augusti 2020. Hon ledde projekt UP-4, UP-6 och UP-8 för att studera dödliga patogener, inklusive mjältbrand , Kongo-Krimfebern och leptospiros.

Den amerikanska myndighetens kontaktpunkt var Ukrainas hälsominister (2016-2019) Ulyana Suprun, själv amerikansk medborgare, medan en stor mellanhand var den privata entreprenören Black and Veatch, vars kontor i Kiev leddes av Lance Lippencott. En annan Pentagon-entreprenör, Metabiota, hade också en roll i projektet.

Hunter Biden spelade en viktig roll i att skapa en ekonomisk möjlighet att arbeta med patogener på Ukrainas territorium enligt flera e-postmeddelanden mellan honom samt chefer för Metabiota och Black and Veatch. Metabiotas VP beskrevs som ”en förtrogen till Hunter Biden”, baserat på deras korrespondens – e-mail vars äkthet bekräftats av Daily Mail som i en granskande artikel jag skrev om i helgen beskriver detta mer ingående.

Även Kiev var bekymrad över biolabben, enligt ett memo som Kirillov visade. I ett brev från 2017 från Kherson-avdelningen vid den ukrainska säkerhetstjänsten (SBU) sades att DTRA och Black and Veach avser att ”etablera kontroll över funktionen hos mikrobiologiska laboratorier i Ukraina som bedriver forskning om patogener av särskilt farliga infektioner som kan användas för att skapa eller modernisera nya typer av biologiska vapen.”

Kirillov pekade på ett dokument från juni 2019 från folkhälsocentret vid Ukrainas hälsoministerium och undrade varför det insisterade på sekretess och krävde att ”allvarliga” incidenter ”inklusive försökspersonernas död” måste rapporteras till de amerikanska bioetiska myndigheterna inom 24 timmar – när andra dokument om det specifika programmet endast refererar till standard blodprovsarbete.

Det utesluts inte att det officiella forskningsprogrammet bara är den ”synliga delen av isberget”, medan frivilliga i praktiken infekterades med Kongo-Krimfeberviruset, hantavirus och det orsakande medlet för bakteriesjukdomen leptospiros, där medborgare i Ukraina behandlats som försökskaniner för biologiska och medicinska experiment.

USA har länge hävdat att anklagelser om Pentagon-finansierade biolaboratorier i Ukraina var ”rysk desinformation”. Tidigare denna månad vittnade dock den amerikanska diplomaten Victoria Nuland inför senaten att ”biologiska forskningslaboratorier i Ukraina” existerade och att Washington samarbetade med Kiev ”för att säkerställa att material från biologisk forskning inte hamnar i händerna på ryska styrkor.”

Enligt Kirillov ”transporterades allt patogent biomaterial som lagrats i Ukraina med militära transportflygplan till USA via Odessa,” i början av februari 2022. Den 24 februari, när ryska trupper gick in i Ukraina, beordrade hälsoministeriet i Kiev att de återstående stammarna skulle förstöras. Ryssland bidrog till att stoppa verksamheten vid fem ukrainska biolabb som hade arbetat med mjältbrand, tularemi, brucellos, kolera, leptospiros och afrikansk svinpest.

Det verkar komma fram mer och mer uppgifter som är svåra att bortförklara. Det är tydligt att såväl familjen Biden som Pentagon sitter med fingrarna i syltburken medan länder i väst – inklusive EU och Sverige skyddar dem samt använder våra skattepengar för att bidraga till att upprätthålla lögnen.

Det man kan fråga sig är varför Wallenberg flyttat ukrainska forskare till Sverige (vilket offentliggjordes på en presskonferens med regeringen nyligen) och gör oss till en potentiell måltavla samt varför media undanhåller allmänheten viktig information som ger en annan bild av konflikten?

Det ska bli intressant att se vad allt detta mynnar ut i och om ballongen kommer spricka i slutändan.

#followthemoney

https://www.rt.com/russia/553067-ukraine-biolabs-hunter-biden-documents/

32 reaktioner till “Biolab, Biden, Pentagon

 1. … amerikanskt patent (nr 8 967 029) för en mekanism för att distribuera aerosoliserade patogener från en drönare. USA:s svar … hävdade att det tekniskt sett inte bröt mot Washingtons skyldigheter enligt fördragen som förbjuder kemiska och biologiska vapen.

  En patogen är något som kan orsaka sjukdom, orsakad av diverse smittsamma bakterier, virus, svampar och även sjukdomsalstrande proteiner, dvs. prioner. Dessa är biologiska. Att avsiktligen sprida dessa bland folk gör dessa till vapen och per definition internationellt förbjudna, så varför försöker de spela dumma? Det är ett svar man kan förvänta sig från psykopater …

  https://patents.google.com/patent/US8967029B1/en

  Abstract
  A device for the aerial release of mosquitoes includes an unmanned aerial vehicle operable by remote control. …

  BACKGROUND ART
  Governments have sought after weapons that can be used to deliver chemicals, viral and bacteriological substances for lethal and non-lethal administration to assembled masses of people.

  Biovapen med andra ord …

  Gillad av 5 personer

  1. Det amerikanska folket, så väl som det svenska, verkar inte vara byxat att göra något konstruktivt åt tillståndet, så det blir nog snart godnatt för oss alla och för era barn, era passiva djävlar! Bli för helvete inte motiverade att göra något åt saken!

   Gilla

 2. Tack Jenny. Jag såg om detta på Trunews i gårkväll. Allt mer kommer fram i dagsljuset och jag är säker på att många på den ”goda sidan” svettas rejält nu, kanske kanske börjar det nu närma sig slutet på the deep states alla goda gärningar.

  Gillad av 4 personer

 3. Putins lilla piga öser på med fake news från en desperat despot. Vad får du i utbyte från Ryssland egentligen???
  Du vet väl vad som väntar en landsförrädare??

  Gilla

  1. Känns det bra att sitta anonymt och hota människor? Fega avskum! Tyvärr kan man inte blockera här som på Facebook, men jag kan låta bli att publicera kommentarerna så detta blir sista gången du får publicitet. 👋

   Gillad av 4 personer

   1. Ja, Jenny! Kontrollera alla inlägg! Nato-trollen som har till uppgift att dra in oss i krig med Ryssland är djävligt tråkiga.

    Gillad av 1 person

  2. ”Landsförräderi” är ett korrekt ordval för nu befinner vi oss i krig. Ordet passar för de som drar in oss i krig med Ryssland. Detta gör inte Jenny. Tvärtom så gör Jenny ett hedervärt jobb i sin blogg, även om jag förväntar mig att hon ställer upp i valet till riksdagen via Valsamverkanspartiet.

   Krig är INTE i svenska folkets bästa intresse. En klar majoritet är för fred i Sverige. jag vet att det är så. det är en av de högsta önskningarna folk har förutom hälsa. Då startar man inte krig, som är oerhört ohälsosamma, såvida man inte arbetar åt främmande makt och/eller det militärindustriella komplexet.

   Är man för världsfred så fördömer man krigshets och medverkar genom fredliga partier för världsfred!

   Gillad av 1 person

   1. Detta falska pack finns på alla möjliga ställer i världen, precis som äkta godhet finns överallt.

    Gilla

 4. Turkiska drönare använder Ukraina för att släppa bomber på ryska stridsfordon. Funkar tydligen rätt så bra. Jag förstår att Ryssland inte gillar det. Så nu drar man en vals om andra typer av vapen. När börjar ryssarna att förgifta ukrainare? Vi får se. Putin är skamlös. En sak vet jag om ryssar nu. De ljuger om allt. Alltid. Överallt. Inget är sant som de säger.

  Gilla

   1. Nåja, när detta krig är över så kommer sanningen fram. Inte så roligt för Putin med anhang. Jag vet inte varför du är så förtjust i rysk propaganda. Jag uppfattade dig som en begåvad person med goda tankar förut. Tydligen har du läst nånting nånstans som fått dig att byta från kloka idéer till stolliga. Nåväl, tiden ger mig rätt. Men du har samlat ett litet troget gäng som håller med dig märker jag.

    Gilla

   2. Solen verkar vara på väg ned för Uppstigersolen-trollet. Det kan vara åldern. Man blir inte smartare när väl demensen sätter in.

    Gilla

   1. Detta är en oerhörd kommentar i dessa tider. För mig skulle det vara intressant med ditt underliggande tänk bakom detta påstående. Så varför är Putin bäst?

    Gilla

  1. Om du står för det du säger, tala då om ditt namn, precis som Jenny gör, annars är dina synpunkter inget annat en trollverksamhet.

   Gillad av 1 person

  2. Till Martin. Jag skulle rekommendera dig att gå ut i solen och ta en promenad. Det rensar hjärnan vilket gör att man tänker klarare. Med ålder kommer visdom. Normalt sett. Trots att du är runt 50 år så har du inte nån visdom att tala om. Kanske ska du börja bilda dig också. Du har mycket att ta igen. Eller så kan du fortsätta i tangentens riktning. Ut i ingenstans.

   Gilla

   1. Jag har mött massvis med gamla gubbstruttar som tror benhårt på sin egen visdom. Inget nytt under solen. Själv vet jag att jag ingenting vet. S.k. ”utbildning” visar sig ofta vara inbillning. Jag vet inte hur vist det är att leva enligt moralfilosofiska principer som det kategoriska imperativet, men det känns bra och jag sover gott, samt vaknar utvilad.

    Jag lever i himmelriket på jorden och försöker rädda den åt barnen och framtidens generationer. Är det ”vist”? Avgör själv! Vad gör du? Är du i solen på promenad? Vad är visdom med det? Min egen åsikt är att din intelligens ligger vid genomsnittet och din moraliska kompass ligger under isen. Ditt eftermäle och ev. destination efter döden verkar redan vara utstakad och inte ovanlig. Kommer gärna på din begravning och poängterar det.

    Gilla

 5. Vad du gör jenny ta inte bort inläggen från dom som inte vaknat ,,,, dom är värda sin vikt i guld när det gäller att få andra att vakna ,,, dessutom är det humor ,,, samma humor som när man går fram o försöker debattera med en grupp vänsterstollar ,,,, ingen har nåt att säga ,,,

  Jag tycker att du tillför sansade o genomtänkta saker ,,, o förklarar på ett enkelt vis hur det är bra jobbat jenny

  Gillad av 3 personer

  1. De som inte har vaknat än är förmodligen omöjliga att väcka. Jenny kan ställa vilka krav hon vill på kommentarer. Det är hennes blogg. Yttrandefrihet har alltid en viss nivå. Idioti tillför inget till diskussioner.

   Gillad av 1 person

 6. Skulle inte gå ut med det här ,,, men eftersom läget är som det är gör jag det ,,, fick ett mail från amerikanska ambassaden ,, dom tar sin hand från ike ,,ike har använts till att sprida falsk information som gynnat den djupa staten ,,,eftersom den djupa staten har insett att deras lögner är genomskådade så har dom ingen nytta av ike längre ,,,,, dom skickar ikes slutarvode med dhl ,,, en japp o en påse bilar ,,, dessutom skickar dom ett paket kondomer till ike ,,, dom är helt enkelt rädda att ike förökar sej ,,,, man resonerar så att det räcker med en ike

  Detta jag informerar om nu är inte offentligt utan sånt jag fått reda på av en bekant som jobbar där

  Gillad av 2 personer

  1. Bättre än kondomer som kan spricka är att kvinnor väljer män med bättre egenskaper.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s