Vi måste ställa krav på vilket samhälle vi vill ha

Det pratas mycket om den pågående islamiseringen av europeiska länder, vilket det enligt vissa bedömare helt saknas argument för, men för många som bor i områden där kulturella yttringar tillåtits eskalera och ta över hela kvarter, är det svårt att blunda för den ovälkomna utvecklingen.

Den danska tidningen Den korte avis har lagt upp en video som visar tusentals muslimer på rad utmed en väg i stadsdelen Ilford i östra London, där man intager Iftar, en måltid som man äter tillsammans efter solnedgången under Ramadan.

Jag trodde först inte att det var filmat på europeiska breddgrader, men en snabb kontroll visar att det i Ilford finns hela 18 moskéer och en uppsjö av islamiska center tillsammans med ett stort urval av halalrestauranger. Varför de trots alla goda möjligheter till privata sammankomster ändå måste breda ut sig på allmän plats förtäljer inte historien.

Att en sömnig brittisk stadsdel utvecklats till en muslimsk community är på både gott och ont. Positivt att de rotat sig och hittat gemenskap med andra, men negativt att de inte lyckats integrera sig i det brittiska samhället, vilket säkerligen provocerar en del britter samt jag misstänker att man har liknande problem som i Sverige där många inte är självförsörjande utan i längden blir en belastning för samhället.

I Tyskland har man länge haft problem med kriminella klaner, i Frankrike är kulturkrocken ett faktum och även i Sverige är det ett utbrett problem med återkommande upplopp bland muslimer som vi blivit påminda om genom Paludans koranbränningar samt det är dessutom välkänt att muslimska klaner tagit över hela områden till polisens förtret, vilket var mycket på tapeten förra året men nu tystats ned lagom till valet.

Att Sverige misslyckats med att integrera de stora mängder invandrare som kommit från Mellanöstern är inget nytt, men när våra makthavare hellre sopar problemen under mattan än tar tag i det så ger man det fri grogrund som med radikala inslag kan ge oönskade konsekvenser. Att sedan stå och säga att man inte såg det komma fungerar inte hur länge som helst och här har vi väljare ett ansvar att ställa krav på hur vi vill att det svenska samhället ska se ut samt vad vi vill att våra skattemedel ska gå till.

#detnyasverige

https://denkorteavis.dk/2022/det-oestlige-london-ligner-nu-mellemoesten/

https://www.halaltrip.com/city-guide-details/644/ilford/#about

14 reaktioner till “Vi måste ställa krav på vilket samhälle vi vill ha

 1. Man kan börja med att svenskt medborgarskap inte är en självklarhet, man kan låta de ta tre generationer innan man får rösta i svenska val, har möjlighet att få ett samhällsviktigt arbete (Polis, Militär, vissa höga chefsposter osv) och innan man har rätt att söka ett svenskt medborgarskap. Gör man något kriminellt/brottsligt under tiden man är i Sverige åker inte bara personen som har gjort det brottsliga utan hela familjen åker ut. Under dessa generationer har de som kommer till Sverige möjlighet att visa att de vill försörja sig själva, vill arbeta och vill bidraga till vårt unika skattesystem, kan man inte leva upp till detta eller bara vill leva på bidrag eller kommer hit som ekonomiska flyktingar då passar man inte in i det svenska samhället.

  Lära sig svenska i tal och skrift, ta del av vår kultur, lära sig våra normer, värderingar, seder och detta har de tre generationer på sig att lära sig och ta till sig.

  ”finns hela 18 moskéer och en uppsjö av islamiska center tillsammans med ett stort urval av halalrestauranger”, detta är INGET naturligt inslag i vårt samhälle, de som tycker att dessa inslag är exotiska kan åka till arabiska länder och ta del av denna kultur där och på plats för att verkligen få ut det bästa och det mesta av den kulturen. Den arabiska kulturen tillför inte någonting till den svenska kulturen, de som tycker annorlunda är fria att flytta.

  Vi måste sätta stopp för allt vad denna kultur/sekt gör i Sverige och för oss svenskar, ser det som en krigsförklaring när det kommer folk utifrån och ställer krav på allt från religion, bygga moskéer, få tillgång till halalslaktat kött osv och det som upprör mig mest är att det är vi som ska anpassa oss till deras kultur, det är vi som ska visa hänsyn, visa respekt och det är vi som ska integreras i vårt egna samhälle. Tiden är inne att avskaffa vår religionsfrihet för att rädda vår egna frihet, kultur och hela vårt samhälle helt enkelt. Gör vi inget så ber vi snart alla till Allah och underkastar oss allt vad denna religion vill införa.

  Går det att vända utvecklingen? Självklart, om det är tillräckligt många som vill ha en förändring så är det enkelt att genomföra, det är vi som skriver lagarna, det handlar om vår frihet, demokrati och yttrandefrihet och det är vi som ska leva i vårt samhälle och därigenom har vi även makten att styra utvecklingen.

  Gillad av 2 personer

  1. Håller med och förbjud dem att skriva på internet så skulle vi slippa alla dessa slaviska 2:generations invandrare som Jenny, Katerina osv som spyr galla över sitt nya hemland. Passar inte Sverige så dra tillbaks till era egna ursprungsländer!

   Gilla

   1. Var för övrigt glad över att någon vågar opponera sig mot problemen i Sverige medan ni ”renrasiga” svenskar knyter näven i fickan. Så hur många generationer tillbaka har du dina rötter då Johan?

    Gillad av 2 personer

 2. På vilka grunder ställer du krav på vilket samhälle vi ska ha?? Du tillhör inte det svenska samhället då du inte har accepterat hur vi Svenskar har valt att leva. Dina slaviska rötter märks tydligt i de flesta av dina inlägg, så varför bor du kvar här? Flytta till Ryssland och ställ krav där eller stanna kvar och anpassa dig och bli Svensk, valet är ditt eget!

  Gilla

   1. Lättkränkt, du klagar på på Sverige och vårat sätt att leva, anpassa dig eller åk tillbaka till dina förfäders ursprungsland. Du har inte här att göra om inte vårat sätt att leva passar dig.

    Gilla

   2. Om inte mina texter passar dig så skrolla vidare och eftersom du inte tillför något förutom att klanka ner på skribenten så har du inte här att göra. Säg till om du behöver hjälp att hitta utgången.

    Gillad av 2 personer

  1. Jag byter gärna ut sådana som du johan mot flera Jenny,Katerina och vad nu sverigevänliga kan heta. Sånt pack som du johan borde utvisas och fråntas svenskt medborgarskap. Svenskhet sitter inte i gener men i de värderingar som byggt mitt land.

   Gillad av 1 person

  2. Hur vi svenskar valt att leva… ? När tillfrågades ”vi svenskar” om vi bl a vill förvandlas till minoritet i vårt eget land, kvarter efter kvarter, stad efter stad?

   Gilla

 3. Både Jenny och Katarina har gjort mer för den svenska demokratin och yttrandefriheten än många andra som lever i vårt land. Tråkigt att du inte kan se skillnad på invandrare och invandrare för det är en stor skillnad, många slaviska invandrare som du inte verkar gilla har gjort väldigt mycket för oss, jag har inga problem med invandring så länge de väljer att leva och följer våra riktlinjer, lagar och värderingar vilket dessa kvinnor har gjort och deras skrivande har verkligen levt upp till en enastående plats bland alla oss som vill se en förändring i vårt land.

  Gillad av 3 personer

  1. Fast de lever ju inte enligt våra normer! Fast du kanske är en landsförrädare? Jenny är det uppenbarligen inte då hon tydligt visat att hon inte har anpassar sig till att bli en svensk. Stöder även du Ryssland och Putin?.

   Gilla

 4. Att tänka och uttrycka sig motsägelsefullt är att vara människa…

  Piper skriver att den icke västerländska muslimska [syftet med attributen är att ordet muslim ska förbli neutralt] gemenskapen i en brittisk stadsdel inte har ”lyckats integrera SIG i det brittiska samhället”.

  [Den som har intresse att följa de demografiska och kulturella förändringarna i England kan med fördel se denne gamle kloke balanserade engelsmans dagliga 5–10 minuters YouTube-videor: History Debunked (Simon Webb).
  Forceringen (!) av etnisk mångfald har blivit extrem och det är väl bara en tidsfråga innan Sverige dukar under för detta vansinne.
  T.ex. Barakat Ghebrehawariat — känd bl.a. genom framträdanden i TV4 i höstas, med skattefinansierade kunder t.ex. SR, SVT, Kulturrådet, Statens konstråd och Svenska filminstitutet, där han föreläser om ”vithetsnorm” (vilket betyder ”svenskhetsnorm”) — instruerar svenskar vilka ord de får och inte får använda.]

  Trots det lägger hon ansvaret på Sverige som har ”misslyckats med att integrera de stora mängder invandrare”.

  Troligtvis tycker hon och de flesta (svenskar så väl som invandrare) att ansvaret ligger hos den inflyttade. Detta ansvar gäller oavsett avståndet och är en universell social norm som gäller för alla nyinflyttade i alla samhällen, till exempel närområdet, kommunen, landskapet, landet och kontinenten.

  När det gäller icke västerländska muslimer i Sverige tycker jag att de visar på en oerhörd respektlöshet för svenska förhållanden: vi skyltar inte med vår privata religiösa tillhörighet i offentligheten.

  (Det bör noteras i detta sammanhang att svensken skulle troligtvis inte ha några problem (t.o.m. uppleva en kulturell berikning) med islamska inslag i offentligheten, till och med burka och offentliga böner, om förekomsten var begränsad och synpunkter och kritik inte betraktades som ”rasism” och ”islamofobi” (ett gammalt muslimskt påhitt som inte har giltighet i en demokrati), vilket det gör idag: ett bemyndigande som politiker och journalister och debattörer har givit berörda muslimer.)

  Dessutom har dessa medfört ett socialt/kulturellt beteende/synsätt som Sverige aldrig har haft: en kvarts miljon (!) lever idag i någon form av icke västerländsk muslimsk tvång att inte anpassa sig till svenska förhållanden…

  Aftonbladet, 2017-05-29:
  ”Forskare: 240.000 unga i Sverige kan vara drabbade”
  – ”I de 200 rättsfall som Aftonbladet granskat kommer det dolda förtrycket fram. 240.000 unga i Sverige kan leva under hedersförtryck.”
  – ”Mörkertalen är enorma.”

  (Jag tycker att det är oerhört själviskt av så många slöjbärare att inte visa solidaritet med de utsatta, då det är deras religiösa kollektiv som har medfört denna icke svenska sociala norm/kynne.)

  Det är väl ett faktum vari Sveriges misslyckande ligger: Antalet, eller ”volymerna” som migrationsminister Billström (M) framförde år 2013 och blev omplacerad av dåvarande statsminister Reinfeldt (M), vilken tyckte att ståndpunkten [*] var ”rasistiskt” (citattecken då betydelsen har vidgas så mycket att t.o.m. svenska barn blir kallade ”rasister”, varför benämningen inte längre kan användas unisont i landet).

  *

  Piper fortsätter…

  ”Att sedan stå och säga att man inte såg det komma fungerar inte hur länge som helst och här har vi väljare ett ansvar att ställa krav på hur vi vill att det svenska samhället ska se ut”

  Politikers inkompetens är uppenbar då en av deras huvuduppgifter och största ansvar är att planera för framtiden, i syfte att ”se saker/utmaningar komma”. Även mediafolk visar inkompetens då de har misslyckats med, för att inte säga valt att avstå från att granska politikerna.

  Men, det som oroar mig mest är att ”vi väljare” har röstat på dessa politiker, som om vi faktiskt vill ha denna mångfald, trots ”utmaningarna”.

  Jag har svårt att förstå varför så många svenskar i så många år (via riksdagsvalen) faktiskt velat ha denna enorma etniska mångfald, som gör att vissa statsdelar inte längre ser svenska ut: De vill inte flytta till invandrartäta områden eller låta sina barn gå i skola där. Varför, frågar jag mig. De vill ha etnisk mångfald på avstånd?

  Dessutom misstänks svenskar ha ”rasistiska” motiv när de vill omge sig med svenskar vid olika tillfällen, men invandrare har den moraliska friheten och tillåtelsen (!) att välja.

  När ska denna inkonsekvens och galenskap upphöra? Galenskap därför att… Hur reagerar en normalt trygg människa som blir anklagad för omoraliskt beteende? Hon blir irriterad eller eller arg och ger svar på tal. Men, rädslan hindrar henne och är det som har format det nya Sverige?…

  (som nämnt tidigare) forskare vid Göteborgs universitet 2016:
  ”Hade kvinnorna vågat åsiktsrösta i lika hög grad som männen, utan att ta hänsyn till vad andra tycker, hade SD enligt gängse väljarmodeller med råge varit Sverige största parti.”

  Jag kan inte påminna mig en mer sensationell nyhet. Mordet på Olof Palme och kärnkraftsolyckan i Tjernobyl bleknar i jämförelse.

  Jag hoppas att tillräckligt många har fått insikten att så som man röstar får man också leva, inklusive barnen, och inte minst ”hur vi vill att det svenska samhället ska se ut [i framtiden]”, som Piper skriver.

  [*]
  Kritik av invandringspolitiken bemöttes på följande sätt av dåvarande invandringsminister Pierre Schori (S) i Riksdagen 1997. Detta offentligt ställningstagande har gällt sedan dess varför kritik från etablissemanget/eliten (politiker, journalister m.fl.) har uteblivit, på grund av rädslan för att bli betraktad som ”rasist” [x]:

  ”Rasism och främlingsfientlighet skall kriminaliseras och jagas. Det går inte att i en demokrati hitta några ursäkter, till exempel att det är fel på invandrar- och flyktingpolitiken.”

  [x]
  Mauricio Rojas, Folkpartiet 2002–2006, Axess Magasin Nr.3, 2021:
  ”… det stigmatiserade samtalet om invandrarproblematiken fördes alltmer [fr.o.m. 1990-talet] i den privata sfären, där man kunde säga vad man verkligen tyckte utan att bli trakasserad eller stämplad som rasist.”

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s