Ekonomiska intressen viktigare än rikets säkerhet och invånarnas trygghet

På torsdag är det tänkt att Finlands Natobeslut ska avslöjas och det rådvilla Sverige följa efter genom att förkasta två sekel av allinansfrihet. Om medias ”källor” stämmer och Socialdemokraternas partiordförande Magdalena Andersson är villig att köra över viktiga S-förbund, så kommer en Natoansökan lämnas in inom kort och göra Sverige till ett öppet villebråd för ryska aggressioner i och med att man ignorerat det tydliga budskapet om Natoutvidgning från Moskva.

Många trodde att kriget i Ukraina skulle bli kortvarigt, men eftersom det finns många som tjänar på att kriget hålls igång har det knappast verkats för fred, utan konflikten har istället eldats på tack vare massmedias onyanserade rapportering i kombination med ett sällan skådat inslag av vapenleveranser samt enorma ekonomiska bidrag från främst länder i EU, Storbritannien och USA.

Men det är inte bara kriget i sig som ger god ekonomisk förtjänst för främst krigsindustrin, nu vankas det mer möjligheter att fylla fickorna när ett Natomedlemskap för Finland och Sverige står på spel, så pressen på att Sverige ska gå med ökar nu även från näringslivet.

Organisationen Svenskt Näringsliv tar varken ställning för eller emot Nato, men en enkät visar att en majoritet av deras medlemsföretag ställer sig positiva till ett Natomedlemskap och under de senaste veckorna har flera tunga näringslivsprofiler som exempelvis Carl Bennet, Michael Treschow, Carl-Henrik Svanberg samt Hans Stråberg förespråkat att Sverige går med i Nato.

Att en rad svenska företagsledare – däribland Jacob Wallenberg – nyligen deltog i ett högnivåmöte i Helsingfors om Nato tillsammans med inrikesminister Mikael Damberg, den finska presidenten samt finska näringslivstoppar, är heller ingen slump.

Förutom den svenska försvarsindustrin skulle även andra delar av näringslivet gynnas om Sverige går med i Nato, vilket Björn Enarson, analyschef på Danske Bank, bekräftar.
-”Generellt skulle svenska företag påverkas positivt om Sverige går med i Nato och framför allt försvarsbolagen. Då kommer man in i värmen lite grann när det gäller utveckling av vissa vapensystem. Av de börslistade är Saab det stora bolaget som påverkas, men sedan finns en mängd mindre bolag, till exempel techbolag och bolag som håller på med kommunikationslösningar, som skulle kunna påverkas positivt.”

Att pengar styr världen och ekonomiska intressen prioriteras framför folkets behov är välkänt sedan urminnes tider, så att S-regeringen skulle svänga nu och helt plötsligt börja tänka på rikets säkerhet samt konsekvenserna för befolkningen är föga troligt även om motståndet pyr i landet. Om en vecka kan vi mycket väl vara på väg att bli ett nytillskott till krigsorganisationen och då står vårt enda hopp till att ett annat land lägger in sitt veto innan den ryska björnen vaknar till liv för att ge igen för Sveriges provokationer.

#followthemoney

https://www.svt.se/nyheter/ekonomi/sa-paverkas-svenska-foretag-av-ett-nato-medlemskap

5 reaktioner till “Ekonomiska intressen viktigare än rikets säkerhet och invånarnas trygghet

 1. Helt, dj..la makabert att vi körs över totalt i en så enormt viktig fråga….
  Men eftersom Wallenbergs är en STOR aktör inom djupa staten och Magda är högst involverad via sin make, så förstår vi vakna varför sådana här ”händelser” inträffar precis nu…..
  Djupa staten är panikslagna, pga vad som just nu pågår/uppdagas i USA och Ukraina….

  Gillad av 2 personer

 2. Filat på en kommentar för annat ställe, släpper den här.

  En förkortad spaning.
  ”Peace four our time” skaldar Neville Chamberlain i London den 30/9 – 1938, det blev dock världskrig nummer två.

  1977 turnerar svenska vänsterns kulturfolk runt landet i ett cirkustält under – Vi äro tusenden, arrangerar gör Nationalteatern och med musik av gruppen Nynningen under tema om krigets orsaker, KAPITALET.

  Tältprojektet är medryckande.
  Du är barn av din tid
  – Aldrig mera krig !

  1989 börjar Berlinmurens rivas…nu är det verkligen fred, således ”aldrig mera krig”
  Warszawapakten avvecklas, Nato utvidgas successivt.
  Sverige rustar ner, sänker garden, kastar långsamt in handduken.
  Vi är nu rika får pengar över och öppnar våra gränser.
  ”Försvaret är ett särintresse” hävdar Reinfeldt senare.
  Dock…Nu skall vi krypa in under paraplyet Nato.
  Jaha….nu är vi här igen… Nato, FN,, WHO och i kulisserna World Economic Forum med The great reset.
  Vi skall bli fattiga men lyckliga ändå.

  Gillad av 1 person

 3. Följer Lasse Malmgrens spaningar med stor behållning, här om – Makten, sanningen och Ukraina
  Vad som pågått i sjuttio år.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s