Österrikiska folket säger nej Nato och är kritiska till EU-medlemskap för Ukraina

Kriget i Ukraina har lett till en intensiv propagandakampanj som inte skådats sedan Hitlers dagar och i Sverige har majoriteten av befolkningen svalt betet med hull och hår. Man reagerar inte ens nämnvärt när en majoritet av riksdagspartierna är redo att se till att Sverige lämnar sin tidigare neutrala hållning för att tillsammans med Finland ansluta sig till krigsorganisationen Nato samt välkomna Ukraina in i EU-gemenskapen trots utbredd korruption.

Även om de undersökningar som gjorts bland allmänheten inte på långa vägar avspeglar var folket står i frågan om ett Natomedlemskap, används dessa resultat där en knapp majoritet sägs vilja gå med i Nato som ett verktyg för att styra den svenska opinionen. Det är dock intressant att se hur invånare i andra länder står emot och har en helt annan uppfattning.

Österrike är ett sådant exempel och i en ny undersökning säger en stor majoritet av den österrikiska befolkningen nej till ett Natomedlemskap (75%) samtidigt som en majoritet också är skeptiska till att låta Ukraina bli medlemmar i EU.

Anledningen till att Österrike inte är med i Nato beror på landets långa neutralitet, som antogs av parlamentet vid krigsslutet 1955 och förpliktar landet till permanent neutral status, vilket omöjliggör för Österrike att ansluta sig till en krigsallians som Nato.

Det österrikiska folket verkar utåt sett nöjda med landets neutrala hållning och har fortsatt förtroende för att deras ställningstagande ska hålla landet utanför krig. Tyvärr har Sverige varken en lag som upprätthåller landets neutralitet eller styrande politiker som tar hänsyn till demokratiska spelregler samt sätter rikets säkerhet och invånarnas bästa främst. Bevare oss väl.

#nejtillnato

Majority of Austrians reject joining NATO

9 reaktioner till “Österrikiska folket säger nej Nato och är kritiska till EU-medlemskap för Ukraina

  1. Minns hur Österrikes politiska ledare utsatte sin befolkning för splittrande covid-restriktioner, extrema böter m.m.
   De låg inte långt efter Canada, New Zeeland och Australien i förtryck av folket.
   Dess politiker är inte att lita på.
   Ländernas medborgare är kanske mer ståndaktiga.

   Gillad av 2 personer

   1. Likt Ungern, så genomskådade Österrike migrationskeisen tidigt och verkar även ha gjort så med ”Ukrainakrisen”. Det som gjort mig kluven beträffande dessa två länder, är att de fortfarande agerar som att de inte gjort det med ”Covid-pandemin”. Det finns en ‘röd tråd’ som löper mellan dessa tre kriser, som idag borde vara omöjlig att missa.

    Gillad av 2 personer

 1. One in four är väl 25 % medan det i texten sen står 75 % dålig korrekturläsare på den artikeln

  Gilla

 2. Dar Al Harb, Dar
  Al Sulh, Dar Al Islam…
  Var tror ni Vi är?
  Sistnämnda, i min bok..
  Förklarar en del för mig.
  Hemsk?
  Kolla upp!
  Jizya, går att kolla, oxå, för den som vill….
  Vita slavar går på Access för den som önskar.

  Gilla

 3. Man kan undra vilka onda krafter som ligger bakom denna propaganda som vi ser idag. Ingen verkar värdesätta att vi inte har krigat på 200 år att vi har varit neutrala sedan -39 men detta verkar inte betyda ett skit idag. Sverige har alltid verkat och värnat för de svaga och alltid förespråkat fred. Nu känns det som vi blir våldtagna av Nato och deras förespråkare som inte vill se riskerna som ett medlemskap medför. Allt Sverige står för idag är inte värt ett skit, nu handlar allt om skydd men hur vore det om våra hönshjärnor till politiker hade gjort en konsekvensanalys under början på 2000-talet och insett att detta som händer idag hade varit en stor möjlighet och att ett bra försvar både får kosta och ska kosta pengar, allt för att sätta oss i situationer som vi får uppleva idag.

  Gillad av 1 person

  1. Vad som ligger bakom. Enkelt, USA behöver Sverige för sina krig, erövringar och plundringståg. Det är vad som ligger bakom. Stora media i Sverige styrs av USA, mycket tydligt så. Det är bara att läsa innantill. Tyskarna upplevde samma fenomen 1933 som Sverige idag.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s