Nu var det dags igen och igen…

Noterar att NGO-fartygen som opererar i Medelhavet genom att samarbeta med människosmugglare och plocka upp illegala migranter som man kör till europeisk mark istället för tillbaka till deras hemländer, fortsätter vara aktiva. Det tyska räddningsfartyget Sea-Eye 4 har till exempel plockat upp 800 nya illegala migranter ur havet och nu väntar man på tillstånd att få lägga till på den italienska ön Lampedusa så att de illegala migranterna kan söka asyl. Även fartyget Ocean Viking, med över 300 migranter ombord, söker efter en hamn i Italien att lägga till vid.

Har ni hört det förut? Mycket riktigt, bara i år har samma sak skett minst två gånger och jag skrev om det både i januari respektive augusti då Sea Watch och Ocean Viking, som sköts av den europeiska välgörenhetsorganisationen SOS Mediterranee, var inblandade.

Obegripligt att inte fler ser mönstret – besättningen har kontakt med människosmugglare, plockar upp migranter som enligt internationella regler ska köras tillbaka till det land de kom ifrån om de inte befinner sig på europeiskt farvatten, de får först nej och kör runt på Medelhavet i någon vecka, media rapporterar om den ”allvarliga” situationen med passagerare som nekas att få komma iland, sedan vips öppnar Italien eller Grekland upp en hamn och saken är biff. Sedan återstår bara att fördela migranterna ”rättvist” inom EU.

Dessutom sänder det ett tydligt budskap till alla som väntar på sin tur att ta båten över havet för att söka asyl – först säger de godtrogna politikerna nej och sedan byter de fot till ja i godhetens namn så det är bara att köra.

Den här farsen har nu pågått så länge att ingen kan ta makthavarnas tomma löften om att man vill stoppa den illegala migrationen på allvar.

#followthemoney

#vembetalar

Bildkälla: Aftonbladet

https://jennypiper.blog/2021/08/08/congrats-you-made-it/

https://jennypiper.blog/2021/01/25/aktivistfartyg-korde-373-afrikanska-migranter-till-italien-och-nu-behover-dessa-fordelas-till-eu-landerna/

4 reaktioner till “Nu var det dags igen och igen…

 1. Att människor invaderar andra länder Och
  att tvinga dem försörja dem. Är vidrigt.

  Att politikerna släpper in dem och tvingar oss betala
  För dem är ännu vidrigare.

  Alla har vi ett liv och att vi tvingas vara slavar för lata
  Människor från hela världen är sjukt.

  Men det finns massa kriminella och vidriga människor som
  Tjänar enorma summor på migraterna.
  Migraterna bryr sig inte om de betalar IS
  Miljardbelopp.

  Hedliga hårt arbetande människor i EU plundras för att betala
  Korrupta länders medborgare.

  Gillad av 1 person

 2. Förslag. Borda skeppet med militär och kör tillbaka migranter och sekterister till ursprungsdestinationen och ge dem ett migrantläger eller en ökentransport tillbaka till ursprungsdestinationen! Där kan de själva, och medierna, berätta för fler att betalningar av pengar till dessa migrantsmugglare är helt bortkastat! Men det är klart att då får inte EU styras av korrumperade tjänstemän och politiker…

  Genom utvisningar/deportationer av alla icke-flyktingar och icke-barn, extrema sekterister och kriminella så kommer EU få pengar över till anständiga flyktingläger i närområdena. Där kan vi dessutom finna riktiga flyktingar och riktiga barn, som inte är indoktrinerade i dumheter, vilka bjuds på en fristad och nya föräldrar som är helt fria från sekterism.

  När krigen väl är över i närområdena kan pengar avsättas så att fredliga anständiga länders företag kan bygga upp det som det militärindustriella komplexet och dess klandervärda allierade har raserat för många av dessa människor. (Tyvärr är Sverige en del av det militärindustriella komplexet, men vi kan bli anständiga genom att rösta för anständighet.)

  Gilla

 3. På grund av den eskalerande situationen i Sverige med rån, våldtäkter, mord, skjutningar och briserande bomber så har landet blivit alltmer otryggt och väsentligt osäkrare att vistas i. Enligt uppgifter så har den afghanska regeringen därför beslutat att sända flyg till Sverige för att hämta hem afghanska medborgare. Även diplomatiska personer, all personal på Afghanistans ambassad, tolkar och övriga personer med anknytning till Afghanistan omfattas av detta beslut. Svenska myndigheter uppmanas vara behjälpliga för att detta ska ske så smidigt som möjligt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s