Aktivistfartyg körde 373 afrikanska migranter till Italien och nu behöver dessa fördelas till EU-länderna

Asylaktivistfartyget Ocean Viking fortsätter att patrullera utanför Libyens kust och nu senaste plockade de upp 373 migranter och körde de till den italieska hamnstaden Augusta på Sicilien.

Migranterna, som plockades upp från överfulla dinghibåtar, kommer främst från afrikanska länder söder om Sahara och inkluderar 165 barn, varav 21 av dessa var under fyra år. De kommer nu sättas i karantän och testas för Covid-19.

Migranterna har berättat om sina horribla upplevelser i Libyen och enligt fartygets kapten är det nu upp till EU:s medlemsstater att hitta en bra lösning för att ta sig an migranterna.

Med all respekt för de omänskliga förhållandena som råder i Libyen och där människor säljs som slavar samt behandlas som smuts, MEN är tanken verkligen att Europa ska husera alla migranter som lämnat sina hemländer i Afrika i jakten på lyckan? Det verkar inte bättre eftersom dessa migrantfartyg fortsätter köra skytteltrafik mellan Libyen och europeiskt vatten med nya ekonomiska migranter som ska tas om hand i ett redan överfullt EU där pengarna börjar ta slut, kriminaliteten tagit över och folket börjar få nog. Hur humant är det egentligen i slutändan?

Hundratusentals illegala migranter väntar för övrigt redan på första bästa möjligheten att ta sig över Medelhavet, så hur detta ska administreras är det väl ingen som tänkt på och eftersom vi släpper in alla skickar vi ett hoppfullt budskap till alla som väntar.

Varför kan dessa asylaktivister inte köra hem migranterna till deras hemländer om de nu vill göra en insats och varför tiger man i EU-parlamentet när problemen hopar sig – inte bara med migranter från Libyen, utan även från Tunisien/Marocko och Balkanrutten?

#vembetalar

#followthemoney

https://www.arabnews.com/node/1798286/world

17 reaktioner till “Aktivistfartyg körde 373 afrikanska migranter till Italien och nu behöver dessa fördelas till EU-länderna

 1. Borde vara betydligt smidigare de får åka tillbaka 5-6 mil så kanske det till slut blir stopp. Debitera Libyen kostnader för fartygen så blir det säkert en reaktion.

  Gillad av 1 person

 2. Väl skrivet Jenny. Det är verkligen en inhuman signalpolitik och verkligen synd om massvis med barn i världen, men är man en naiv känslosam kärring eller en känslolös elak gubbe, så ser man oftast inte helheten, men förvärrar då enbart problemet genom den polarisering man då skapar. Det gör inte du. Det är balans mellan känsla och förnuft i ditt resonemang. Jättebra.

  En nivå till. Det finns ytterligare en orsak att de små oskyldiga barnen har det djävligt och riskerar drunkningsdöden utanför Libyens kust. 8 partier i Riksdagen röstade för den olagliga krigsförbrytelsen mot Libyen, rånade landet och satte extrema sekterister vid makten. Det är samma slags sekterister du ofta kan se spankulera omkring på Sveriges gator numera och ingen djävel skickar dem till krigsförbrytardomstolen i Haag.

  Andra ansvariga för jubelidiotin som skapades i Libyen finns i Europa, Israel, Saudiarabien och i USA. Torkan på vissa ställen i Afrika ansvarar inte folken där för heller, men hela djävla Afrika kan ju heller inte bo i Europa utan att vi själva gör om Europa till öken. Det är redan illa med överbefolkningen i Europa. Jag anser därför att det är bättre att hjälpa barnen lokalt i största möjliga mån, samtidigt som vi minskar populationen både där och i Europa, inte massimporterar sekterister som vare sig har flyktingskäl eller är barn.

  Det är en annan sak med väldigt unga barn som har förlorat båda föräldrarna i krig, eller regimkritiska journalister eller författare som har fatwor på sina huvuden. Där finns ett flyktingskäl och en mycket god chans till integration och assimilering.

  Jag föreslår att man tar människorna till en liten ö i Italien och ganska snabbt utreder och skickar tillbaka alla uppenbara icke-flyktingar till utgångshamnen. Fattigdom orsakat av sekteristisk massavel av barn eller lokal torka och hunger är ex. inget flyktingskäl. Dessa problem måste avhjälpas på plats.

  Gillad av 1 person

 3. Varför inte skicka dem massa kondomer.
  Det är inte en mänsklig rättighet att föda barn varje år och
  Sen skylla på fattigdom .
  Och kräva att andra ska försörja deras barn och dem.
  Nu är det 2020 och kan man inte försörja sig så föder man inte barn.

  Våra unga vuxna kan inte föda barn för det krävs utbildning och boende innan man
  Kan försörja en familj.
  Boende får man vänta på mer än tio år i för att flyktingar går före.
  Medan flyktingarna kommer hit och skaffar massa barn
  utan en tanke på vem som tvingas försörja dem.

  Det rätta vore att flyktingar inte får boende och inte bidrag , så skulle
  De inte söka sig hit.

  Allt är politikernas fel de ser till att människor från hela världen får allt
  Oavsett hur kriminellt och vidrigt de uppför sig. Menar svenska folket
  Uteslut från alla sina rättigheter.
  Ingen i Sverige har någonsin gått med det och aktivisterna i EU borde straffas istället
  Att ge dem mer pengar.

  Risken är stor att de blir krig inom EU och inte politikerna lyssnar på
  Folket.
  Fler och fler EU medborgare har fått nog .

  Gillad av 1 person

  1. ”Fler och fler EU medborgare har fått nog”. Och till slut kommer det till en brytpunkt där det brister. Nicolae Ceausescu 1989, ryska revolutionen, Kinas revolution, det finns många exempel i historien.

   Gillad av 1 person

  2. Att skicka dom massa kondomer kommer inte att göra skillnad. Vad som fungerar är utbildning i familjeplanering och att förstå varför, det som lite felaktigt kallades ”ettbarnspolitiken” i Kina. Den gick precis som du säger ut på att ”kan man inte försörja sig så föder man inte barn”. Man arbetar inte med problemens orsak utan med att dölja dess symptom, och då blir det bara värre. Fler och fler EU medborgare har fått nog – sant och vad som historiskt alltid har hänt är att det kommer till en brytpunkt och då blir det en resning mot makten. Franska revolutionen, Nicolae Ceausescu 1989, Ryssland och Kina är exempel. Nästa gång kan det bli EU revolutionen.

   Gillad av 1 person

 4. Aktivister, en beteckning på små radikaliserade extrema grupper som inte vill inordna sig i något som har med demokrati att göra utan istället missbruka demokratins yttrandefrihet för att nå sin egna radikala mål. Varje gång detta nämns påminner det mig om historien, då radikala aktivister 1933 i Tyskland tog makten genom att utnyttja och missbruka just yttrandefriheten. Den som inte studerar och lär av historiens misstag kommer att upprepa dom, just nu pågående i just Sverige.

  Gilla

 5. Fri rörlighet har varit mantrat, öppna gränser och allt det där. Många bedömare säger att vi står inför en tid med stora folkvandringar.

  Så, hur ska vi ha det i Sverige framöver? Bevarad välfärdsstat eller öppna dörrar för alla som vill hit?

  Dörren stängdes nu med en smäll för norrmännen. Vår regering tror vi ska tycka att de visar handlingskraft. Egentligen är det en hämnd för att norska medier sagt sanningen om tillståndet i Sverige. Det är också en hämnd för att Norge inte köpte Jas Gripen som de lovade.

  Gilla

 6. Det har inte något med folkomflyttningar att göra, men nu är herr Tegnell ute och ljuger åt politikerna igen. Han säger ungefär som tidigare, ”vi har kontroll på situationen”. Om han så ramlade på en isfläck och slog sig skulle han säga att det var planerat och avsett. Han hade kontroll hela tiden. Tänk att vara gift med den karln.

  Gilla

 7. Här några intressanta siffror. 2020 fixade FN så att 23 000 kvotflyktingar togs enot av världens länder.
  Den humanitära stormakten Sverige tog emot MINST 5 000 av dessa.

  Visst är det bara för överjävlig!!!!

  Gilla

 8. Är det ok att skriva om något annat än rubriken anger?

  Vi får inte säga n****-ordet för det är kränkande (neger alltså).
  Men det är ok att säga och skriva ordet hora om alla kvinnor i Sverige.
  Borde inte också det ordet skrivas h*** ?
  För visst är det kränkande och förnedrande att kalla Sveriges vackra kvinnor horor?
  Vad säger du justitieministern? Och du, jämställdhetsministern?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s