Varför anordna en folkomröstning om man ändå inte respekterar resultatet?

Under hösten har frågan om en vindkraftspark på Ripfjället i Malung-Sälen varit i fokus och i en folkomröstning sade folket tydligt nej till en vindkraftsutbyggnad eftersom man var emot en naturskövling.

Men som de flesta vid det här laget insett, kryllar Sverige av skrupelfria politiker som helt vänt folket ryggen och bara har sitt eget bästa för sina ögon. Detta fick vi se prov på i dag när en majoritet av politikerna i eftermiddags helt sonika körde över folkets beslut som sade nej till vindkraften och istället röstade ja till planerna på att bygga en vindkraftpark på Ripfjället. Röstsiffrorna blev 22 för och 12 emot, där Socialdemokraterna, Centern och Liberalerna röstade ja, medan Moderaterna, Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna röstade nej.

Där ser vi svart på vitt att våra så kallade folkvalda politiker fullkomligt har missförstått sitt uppdrag med att vara folkets förlängda arm och det är verkligen inte konstigt att Sverige ser ut som det gör.

De behöver oss för att dra in stålar till statskassan, men därutöver är vi inte ens vatten värda. Hade det varit lite tåga i folket hade vi för länge sedan avsatt dessa makthungrande och kuragelösa stollar för att istället föra in lite nytt blod i maktens korridorer, men så länge det kuvade folket nöjer sig med att klaga på sociala medier lär vi få dras med detta en lång tid framöver.

#vigillarintefalskapolitiker

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/dalarna/vindkraften-pa-ripfjallet-en-majoritet-av-politikerna-rostar-ja

19 reaktioner till “Varför anordna en folkomröstning om man ändå inte respekterar resultatet?

 1. Folket röstar för samma politiker som gör att stat och kommuner får extrautgifter, ex. för massmigration. Efter dessa godehetens utsvävningar, som inte leder till något gott i på lång sikt, blir följaktligen politikerna tvungna att dra in pengarna någonstans, eftersom att beskatta sig själva och andra rika, eller att sluta betala EU-avgiften, vill de ju inte.

  Plötsligt blir då folket chockerat att politikeradeln bygger vindkraft, eller förvånade att de får betala höga hyror i allmännyttan eller får skyhöga parkeringsavgifter, men den evidenta sanningen är att folket självt har bundit ris om egen rygg genom att inte undersöka någonting på djupet innan de röstar, men enbart låtit sig vilseledas av ljugande fulmedier.

  Det är därför de väljer in de där fulpolitikerna OCH jag tror minsann att de aldrig tänker vakna.

  Gillad av 1 person

 2. Politikerna i Sverige är inte folkvalda. Man får rösta på Partier, som tillsätter politikerna. Besluten får inte folkpåverkas. Eliten, som i alla diktaturer, vet alltid bäst vad som är bäst för folket, och genomför det, och eliten kan inte avsättas. Inga krav på erfarenhet eller kompetens finns, inte ens att kunna läsa och skriva.

  Gilla

 3. Folkomröstningar är som bekant endast ‘rådgivande’ i Sverige. Något som inte förekommer i en genuin demokrati. Det lär inte heller vara obekant för beslutsfattarna, att nackdelarna med vindkraft med råge överstiger de få fördelarna. Hur mycket smörjmedel är då involverat i det hela och då tänker jag inte på det som tenderar att läcka ut i naturen …?

  Gillad av 1 person

  1. Smörjmedel. Jag har kollat. Ett typiskt stort vindkraftverk har omkring 250 liter i växellådan. Oljan pumpas runt och filtreras, precis som i en bilmotor, och filtren byts en gång om året. Ingen olja förbrukas utan kan återvinnas till 100%.

   Gilla

   1. Som det där kvk längre upp i Sverige som nyligen läckte ut dryga 1000 liter … Olja som är snarlik hydraulolja, som är allt annat än miljövänligt.

    Gilla

   2. Om vindkraftverket har 250 liter olja i växellådan kan det knappast läcka 4 gånger så mycket. Låter som miljöalarmisterna på på konspirationsdepartementet varit i farten igen. Tro inte på alla goja på webben.

    Gilla

 4. ”All makt utgår från folket”, man får känslan att bolagen som ska bygga vindkraftverken har betalt bra för att få sin vilja igenom. Sorgligt att politikerna verka tro att de gör naturen och miljön en tjänst, eller är de bara pengarna som lockar? Politikerna verkar ha vilda fantasier om sol och vindkraft men allt bygger på gigantiska statliga subventioner som både du och jag får vara med att betala. Allt för att vi ska betala dessa högfärdiga översittare deras löner, de är detta politiker kallar demokrati i Sverige.

  Gillad av 1 person

  1. Systemet fungerar så att när det blåser, vilket det inte gör hela tiden, då stänger man av vattenkraften, och vattnet blir kvar i dammarna och kan användas senare när det inte blåser. Samma resonemang gäller för fossilkraft, antingen den importeras eller inte. Så kan man även undvika att bygga mer vattenkraft, mer fossilkraft eller mer kärnkraft. Ekonomin vet jag inte, men sol och vindkraft minskar behovet av fossil-, kärn-, och vattenkraft, alltså att bygga ut dom mera.

   Gilla

 5. Många politiker är småkorkade och dåligt insatta och pålästa i det de ska besluta. Det gäller både på lokal- och riksplanet. Underskatta inte mängden av dumhet som finns. På nivån ovanför är de smarta men också cyniska. Det är ju oftast en förutsättning för att kunna vistas i politikermiljön.

  Med den regering vi har så är ju frågan vad i kan göra för att försöka rädda demokratin och miljön.

  Gilla

 6. Den pågående rättegången om dykningarna vid Estonia är ett tydligt exempel på hur regeringen straffar de som försöker ta reda på sanningen. Regeringen lade munkavle på media och ett berg av cement över Estonia för att dölja hålet. Ovanpå det lades juridiken med ”griftefrid”.

  Här i Stockholm, på norra begravningsplatsen i Solna råder inte griftefrid. Någon eller några har under en månads tid vält 400 gravstenar. Är det en attack från islam???

  Med modern teknik har hål i skrovet på Estonia påvisats. Som svar på detta åtalas de som påvisade hålet.

  Som svar på de välta gravstenarna i Solna har polisen rubricerat det hela som brott mot griftefriden.

  Gilla

 7. Kristersson är ute och globalist-PK-ar idag, dvs rövslickar! Han säger att vi måste trycka till Putin för Putin har plundrat sitt land. Tänk, nu får hela Europas mest oförskämda utrikesminister Ann Linde ännu mer press på sig att trycka till herr Putin. Kanske ett vänsterknä i herr Putins skrev? Det lär nog inte räcka med att förmana honom att han släppa Navalnyj OCH göra allt på the swedish way i fortsättningen.

  Kristersson då? Vad säger man? Rövhål kanske är för magstarkt men mespropp kanske? Bara för att PK-vinden idag säger att han MÅSTE säga något illa om Putin så gör han det, mesproppen. Om han nu inte visste det finns det rätt många diktatorer i Afrika som plundrat och plundrar sina länder hela dagarna. Men de får ju SIDA-stödet, diktatorsstödet kallas det visst i kafferummet, så att de kan hålla sig kvar och se högarna med guldtackor växa.

  Vem vet, kanske ska fru Linde berätta för Putin att han också ska få diktatorsstödet? Man vet aldrig med regeringen, än svänger den åt höger, än åt vänster än åt det svarta hållet. Fast för det mesta sover den.

  Snart säger den väl något vänligt om Trump också? Kanske säger Löfven med en suck, ”fan han har det bra Trumpen, jag orkar inte med den här skiten längre snart”. Det har han ju rätt i, hela Sverige ser ju att han inte klarar jobbet.

  Men du Kristersson, du är för kort i rocken för att bli statsminister! Glöm det! Du är för kort i rocken på alla sätt och vis. Varje gång vi ser dig kommer vi bara att tänka på Charlie Chaplin. Han behövde också en låda att stå på för att nå upp till mikrofonen i en del av sina filmer. Jag skulle nog hellre velat ha Charlie som statsminister förresten. Tänk, hur många gånger har Löfven dragit ett skämt så vi fick skratta nån gång??? Men han kanske är kul när han är full? Fast vi ville väl inte se honom göra propellern som Tok-Anders Borg gjorde när han blev full och gråtmild på samma gång.? Bevare oss väl!

  I morgon är det en ny dag med nya vindar. Spännande! Kanske får vi veta att världen strax öppnar upp?

  Gilla

  1. Svenskarna blir tillsagda att vi skall ”trycka till herr Putin” för det är ett led i den amerikanska ansträngningarna att ta kontroll av Ryssland, Iran och Kina. USA har redan upprepade gånger försökt erövra Kina, Korea var tilltänkt brohuvudet på 50-talet, Vietnam avsett att vara det senare, USA har försökt att destabilisera Tibet, Xinjiang, och Hong Kong för att skapa ett fotfäste. USAs provokationer i Sydkinesiska Havet är en del av bilden, och naturligtvis USAs de facto ockupation av Taiwan. Nu tar man kontroll av Sverige för att använda Sverige som brohuvud mot Ryssland. Det finns inga som helst hot från Ryssland lika lite som det fanns hot från Polen 1938 då efter en propagandakampanj från dåvarande tyska regimen motiverade ett anfall på Polen och ockupation. Bilden och metoden är identisk med 1938 idag. Alexey Navalny rapporteras nu vara ett USA verktyg för att på samma sätt försöka destabilisera Ryssland. Han ska inte alls ha drabbats av någon novichok förgiftning utan det var en planlagd föreställning av USA för att föra fram honom som den förtryckta politiska oppositionshjälten. Novichok adderades bara till proverna i Tyskland i propaganda syfte. Alexey Navalny’s ”Putin Palats propaganda” har visat sig vara en bluff. När folk har kollat fastighetsregister, tillstånden och finansaffärerna. Det är ett spekulationsprojekt av flera oligarker. Putin har inget med det att göra. Anna Ardin propagandan i svenska media passar väl in i propagandabilden. Skapa en anti-Ryssland opinion. ”Agendasättande journalistik” kallar DN det. Sant. USAs agenda. Hela Biden’s regering kommer alla från USAs Den Djupa Staten och är knutna till Israel. Hela historien visar även vilka lakejer svenska media är till USAs Den Djupa Staten. Den totala bilden är mer intressant än detaljerna. Alltihopa är delar av ett massivt propagandadrev. Ni är schackpjäserna.

   Gilla

 8. Folkomröstningar finns naturligtvis för att vi ska känna och tro att vi är delaktiga, att det betyder något vad vi tycker…..
  Det mina vänner är svensk DEMOKRATI!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s