Congrats – you made it!

Förra veckan skrev jag om hur NGO-fartygen Sea Watch och Ocean Viking som sköts av den europeiska välgörenhetsorganisationen SOS Mediterranee plockade upp närmare 400 migranter på internationellt vatten utanför Tunisien. I går fick det tyska fartyget Sea Watch med 257 migranter ombord efter en vecka ute till havs tillstånd att lägga till i den italienska hamnen Trapani på Sicilien. Migranterna ombord, som främst bestod av män från Marocko, Bangladesh, Egypten och Syrien, hurrade samt applåderade när fartyget anlände till hamnen – en av männen hade en skylt som det stod ”Italien bra” på.

Det andra fartyget Ocean Viking är fortfarande ute till havs och letar efter en hamn, så det är väl bara en tidsfråga innan även dessa får grönt ljus att angöra en europeisk hamn när det slappa EU-styret inte klarar av att hålla en strikt linje som ska gälla för alla genom att unisont stänga europeiska hamnar, förbjuda NGO-fartyg att operera i Medelhavet samt skicka tillbaka migrantbåtarna.

Under tiden väntar tiotusentals andra migranter, främst unga män, på en båt från Libyen som de tror ska föra dem till lyckans land trots alla risker som det medför, medan migranter strömmar in illegalt via bland annat Spanien, Grekland, Balkanrutten, Belarus och Turkiet. Varför ska de sluta komma när det alltid finns ett fartyg med asylaktivister som väntar ute till havs och när de dessutom ser att man blir insläppt till slut är det inget som hindrar denna anstormning av illegala migranter till en kontinent som redan blöder efter decennier av oreglerad asylpolitik.

Men väljarna verkar nöjda både med EU och de som styr så vi fortsätter väl denna fars som så framgångsrikt underblåsts av media ytterligare några år under parollen ”refugees welcome”, trots att majoriteten varken flyr från krig eller konflikter, utan snarare är ekonomiska migranter och en del är även på flykt undan rättvisan. Låt oss öppna våra hjärtan ännu mer ty vi har både råd och plats!

#vibetalar

#returntosender

Bildkälla: Arab News

5 reaktioner till “Congrats – you made it!

  1. Det är redan illa och verkligen inte slut än. Själv tror jag att enda lösningen är att avskaffa diktaturen som driver massinvandringen.

   Gilla

 1. ” säkra EU´s yttre gränser ” – så lät det för ca 20 år sedan inför Schengen genomförandet –
  EU har ju Frontex – men utan tillräckligt politiskt mandat och resurser att verkligen hålla yttre gränsen – – motbjudande att det idag är Ylva Johansson(S) om är kommissionär för denna
  ”detalj” – känns som ett spel för galleriet – Visegrad-länderna gör helt rätt som bygger gränsstängsel.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s