90.000 slavar i Mauretanien år 2020 och hela världen väljer att blunda

Jag har tidigare skrivit om hur araber under historiens gång haft vita som slavar samt hur svarta själva ägnat sig åt slavhandel med svarta slavar. För er som missat det, kan ni läsa mer om det här:

https://jennypiper.blog/2020/07/29/nar-ska-afrikaner-sjalva-fordomas-for-sin-slavhandel/

https://jennypiper.blog/2020/07/15/arabernas-slavhandel-med-vita-talas-det-tyst-om/

Slaveriet är dock inte utdött och finns fortfarande på vissa håll i världen. I till exempel den islamiska republiken Mauretanien, en stat i nordvästra Afrika som gränsar till Algeriet, Mali, Senegal, Västsahara, Atlanten och Marocko, finns det i dagsläget 90.000 slavar. Det är ljushyade (vita) morer som har mörkhyade Haratiner (svarta morer) som slavar.

Den nationella kommissionen för mänskliga rättigheter i Mauretanien uppmanar nu nationella och internationella NGO:er att samarbeta för att bekämpa slaveriet. Man har i flera månader lovat att utreda saken, ända sedan dessa fall blev kända, men människorättsorganisationer i landet är inte övertygade om att det finns någon tyngd bakom deras initiativ utan ser det istället som en avledande manöver – en kommunikationsoperation, eftersom man sedan den nuvarande presidenten tillträdde sin post inte längre arresterar de som ägnar sig åt slaveri. De släpps istället fria och skyddas systematiskt av domare samt polisen.

2014 antog Mauretanien en lag som kriminaliserar slaveri, men enligt Global Slavery Index har landet fortfarande 90.000 slavar, vilket representerar mer än 2% av befolkningen i landet.

Varför i hela friden är det ingen som protesterar mot detta? Här har vi alltså upp mot 100.000 existerande slavar i ett västafrikanskt land år 2020, men Black Lives Matter och övriga aktivistorganisationer vill hellre fokusera på att fördöma det som varit samt revidera historien genom att förstöra statyer, uppmuntra till våld och vandalisering, sprida hat mot poliser samt öka polariseringen mellan svarta och vita.

Se på alla dessa globala företag som försöker tjäna godhetspoäng genom att skänka miljoners miljoner i bidrag till aktivistorganisationen Black Lives Matter och alla politiker som gärna vill synas i rätt sammanhang – istället borde de sätta press på Mauretanien att släppa alla dessa människor fria samt se till att avskaffa slaveriet på allvar. Här har man alla möjligheter att göra en insats för mänskligheten! Men det är trots allt inte vita i väst som förtrycker svarta i det här fallet, så då är det nog legalt att vända ryggen till. Precis som man gör med rasmorden mot vita i Sydafrika. Vill man framstå som god, gäller det så klart att välja sina strider. 🙄

Världen är uppenbarligen en grym plats om man är född på fel ställe, det har vi vetat länge och människor drivs inte av att hjälpa andra – bara tjäna pengar, utöka sin makt samt gynna sitt eget ego!

#hyckleri

An estimated 90 000 slaves in the Islamic Republic of Mauritania today

2 reaktioner till “90.000 slavar i Mauretanien år 2020 och hela världen väljer att blunda

  1. Jon Rapoport påpekade att afroamerikanska företagare slås ut i mkt högre grad av vad bla BLM håller på med än övriga kategorier företagare.
    Kriser brukar gynna finansoperatörerna på bekostnad av belånade och producerande företagare
    Och den nu pågående krisen och oroligheterna var utan tvivel iscensatta av den härskande oligarkin

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s