Täcker man sitt ansikte avskärmar man sig från samhället – danska politiker nöjda efter två år med burkaförbud

Det omdiskuterade maskeringsförbudet i Danmark, även kallat burkaförbudet, trädde i kraft den 1 augusti 2018 och de senaste två åren har polisen behandlat 60 anmälningar som lett till åtal, varav 22 av dem handlat om burka och niqab och i flera fall återkommer samma personer.

Överträdelser av förbjudet straffas första gången med böter på 1.000 DKK, andra gången ligger boten på 2.000 DKK och tredje gången på 5.000 DKK. Överträder man förbudet en fjärde gång utgår man från ett belopp om 10.000 DKK.

Peter Skaarup från Dansk Folkeparti anser att förbudet kan ses som en succée eftersom det medverkat till att färre islamister har slagit sig ned i Danmark.
-”För DF är det helt principiellt att vi lever i ett samhälle där vi kan se varandras ansikten. Vi önskar inte ett islamiskt samhälle där kvinnor görs identitetslösa och framstår som andra klassens medborgare.”

Venstres Inger Støjberg, som var integrationsminister när lagen trädde i kraft, anser också att statistiken från Rigspolitiet ser riktigt bra ut.
-”I Danmark är flickor, pojkar, män och kvinnor lika mycket värda och därför ska kvinnor inte gömmas under niqaber. Det är avgörande att vi står fast vid att alla är lika mycket värda i Danmark och därför står jag fast vid att burkalagen var nödvändig att införa. För mig är det en fullständigt principiell fråga. Danmark ska vara ett land där det är jämställt mellan könen. Niqab är den mest kvinnoförtryckande symbolen man kan föreställa sig och det ska vi inte ha i det offentliga rummet. Flickor ska veta att de är lika mycket värda som pojkar.”

Danska politiker visar som vanligt vägen och talar klarspråk. När hörde vi senast någon från den svenska regeringen säga att ”I Sverige är flickor, pojkar, män och kvinnor lika mycket värda och ska inte gömmas under tyg”? Det är uppenbart att vi i det här landet gör skillnad mellan könen med regeringens goda minne!

Att Sverige inte har fått ett maskeringsförbud utan religiösa undantag på plats ännu är skamligt och dessutom en säkerhetsrisk. Visst kryllar det inte av kvinnor och flickor i niqab eller burka i Sverige, men de finns och vad sänder vi för signaler om vi tillåter detta?

Antingen är man ett land där man strävar efter jämställdhet mellan könen och där allt annat är oacceptabelt eller så lägger man ned helt. Att ha en regering som påstår sig vara världens första feministiska regering när vi samtidigt ser att kvinnoförtrycket i landet växer, är inget annat än hyckleri! De är dessutom fullt medvetna om att extremismen breder ut sig i samhället, men även det lyckas de blunda för på bekostnad av rikets säkerhet.

Men vad kan man förvänta sig när vi inte ens kan föra en sansad debatt om vikten av att förbjuda slöja i skolan utan att det oreras om islamofobi och rasism?! Såväl media som våra politiker ska bära hundhuvudet här som genom sin ignorans banar väg för islamister. Så vi gör istället det som vi är världsbäst på – sopar problemen under mattan!

https://www.berlingske.dk/samfund/tildaekningsforbuddet-er-blevet-overtraadt-60-gange-paa-to-aar-og-langtfra

#onlyinsweden

#burkaförbudnu

#krossaåsiktsförtrycket

3 reaktioner till “Täcker man sitt ansikte avskärmar man sig från samhället – danska politiker nöjda efter två år med burkaförbud

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s