Vad var det som gick fel i Sverige Lena Hallengren?

Al Jazeera publicerade idag en intervju med Sveriges socialminister Lena Hallengren (S), som frågats ut om Sveriges coronastrategi och hon ger ett ganska skakigt intryck under intervjun.

Al Jazeeras reporter upplever det som att statsministern lagt över allt ansvar på den vetenskapliga expertisen, vilket Hallengren förnekar och när statistiken för Norden presenteras står Sveriges siffror så klart ut rejält. Hallengren får frågan varför Sverige inte infört några särskilda restriktioner, men Hallengren slår ifrån sig och menar att det verkligen inte har varit ”business as usual” i Sverige utan folk har hållit avstånd säger Hallengren, samtidigt som det visas bilder från uteserveringar i Sverige där folk sitter och äter som vanligt.🙈

Hallengren påstår att man gjort allt för att folk inte ska resa runt – det är väl en sanning med modifikation för inte stängde man ned Stockholm när det var som värst smitta där till exempel. Det enda man gjorde var att rekommendera landets invånare att inte resa utanför sin region.

Hallengren påstår vidare att om reportern befunnit sig i Sverige i mars, april eller maj så hade han inte haft många människor att prata med och butiker samt restauranger var stängda. What? Bor vi i samma land?

Sedan går man in på frågan om döden på våra äldreboenden, där Hallengren säger att det är naturligt att de äldre drabbas hårdast. Reportern frågar om vårdpersonalen fått skyddsutrustning och Hallengren svarar att det var svårt att veta vilka som var smittade i början men att personalen fått all utbildning samt utrustning de behöver. Återigen en sanning med modifikation eftersom det varit stora brister vad gäller just skyddsutrustningen. Senare erkänner hon att vi tidvis hade brist på utrustning och menar att det är kommunens eller den privata aktörens ansvar.

Slutligen får hon frågan om hon eller statsministern kommer att avgå om den pågående utredningen kommer fram till att det är regeringens fel att Sverige haft så många dödsfall, Hallengren deklarerar att hon inte tycker att Sveriges siffror sticker ut i jämförelse med andra länder i världen och hon vägrar säga ja eller nej utan pratar istället runt frågan.

Vad gäller Sveriges strategi vid en andra våg håller vi tydligen på att förbereda oss på alla sätt vi kan enligt Hallengren, så det är bara att hoppas på att regeringen lärt sig något från den första vågen! 🥴

https://www.aljazeera.com/programmes/talktojazeera/2020/07/sweden-unorthodox-response-covid-19-mistake-200730093401428.html

3 reaktioner till “Vad var det som gick fel i Sverige Lena Hallengren?

  1. Sedan går man in på frågan om döden på våra äldreboenden, där Hallengren säger att det är naturligt att de äldre drabbas hårdast.

    – En ‘sanning’ med klar modifikation. Hade man administrerat syre i stället för morfin, så hade färre dött. Valet som gjordes innebar överlagt dråp/mord …

    Gillad av 1 person

  2. Hallengren har inte ens kommit över förnekelsefasen, så hur i helskotta ska hon kunna ha lärt sig något? Hon skyller på allt och alla, snart säger väl människan att det är pensionärernas fel att de dör, för de har inte följt råden från socialstyrelsen hur man ska äta, eller något annat dumt.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s