Okontrollerat inflöde av illegala migranter fortsätter med EU:s goda minne

Den senaste tiden har det strömmat in illegala migranter till Italien och Spanien. Många har fångats på film av badgäster på stränderna där migranterna tar sig iland mitt på ljusa dagen.

Tidigare var det från Libyen i Norra Afrika som illegala migranter tog sig till Italien, men just nu är det från Tunisien det dagligen strömmar in hundratals migranter. De kommer i fullpackade dinghies eller andra småbåtar från Tunisien och italienska myndigheter kämpar nu för att försöka hantera det stora antalet migranter som tagit sig till ön Lampedusa, som ligger 16 svenska landmil från Tunisien. De italienska myndigheterna sätter därför press på Tunisien eftersom man är orolig över risken att Covid-19 ska spridas.

Lampedusas borgmästare Salvatore Martello berättar att de har minst 1.000 personer som varje dag är inkvarterade i mottagningscenter i Lampedusa under svåra förhållanden, särskilt nu under värmeböljan.

Italiens inrikesminister Luciana Lamorgese bekräftar att landet nu har ett okontrollerat inflöde från Tunisien som har skapat allvarliga problem för sjukvårdssystemet, vilket särskilt drabbar lokala samhällen som ligger nära mottagningscentren där tunisiska migranter försöker fly innan karantäntiden är över och på så sätt kan de sprida coronaviruset vidare.

Per den 24 juli hade totalt 11.191 illegala migranter anlänt till Italien i år, varav 5.237 migranter kom från Tunisien och nästan 4.000 av dessa var tunisiska medborgare som sägs fly den svåra politiska situationen i landet.

Italiens utrikesminister Luigi Di Maio har beslutat att skjuta på diskussionerna som ska ge Tunisien 6,5 miljoner euros i fördelade medel om landet inte tar ordentligt ansvar för att förhindra det okontrollerade migrantflödet.

Regionala myndigheter på Sicilien skyller den senaste ökningen av antalet bekräftade fall av Covid-19 på migranter. Flera illegala migranter har testats positivt de senaste dagarna och en färja kommer att placeras utanför Lampedusas kust inom de närmaste dagarna för att hålla migranter i karantän innan de får gå i land på fastlandet.

Detta får mig att återigen tänka på hur Sverige under hela coronakrisen haft öppen gräns och tagit emot i snitt 200 migranter per vecka som inte har kontrollerats eller satts i karantän. Men ska man uppnå flockimmunitet så är väl 200 personer hit eller tid inget att orda om. 🙄

Det är väl fascinerande att EU-topparna var tvungna att få igenom sitt galna bidragspaket, som vi alla måste vara med och betala en rejäl summa för, innan de gick på semester – men den förbannade migrationsfrågan som stått högt på agendan i flera år har man fortfarande inte brytt sig om att lösa.

Man har betalat Turkiet en hutlös summa för att hålla gränsen mot Europa – det gick inte så bra. Sedan har vi haft stora strömmar från Libyen och Balkanrutten – nu kommer dessutom Tunisienrutten. Grekland, Italien, Malta och Spanien har flaggat för problemen med illegal migration otaliga gånger samt deklarerat att det inte går längre. Morialägren på ön Lesbos är bara en av många skamfläckar där alldeles för många människor vistas under inhumana förhållanden.

EU vet allt detta och de struntar fullständigt i det! Allt tal om humanitet och att vi har en skyldighet att hjälpa människor i nöd är bara dravel – hade de verkligen brytt sig om människor hade de tagit tag i det här för länge sedan istället för att se på hur människor dör eller fastnar i slavliknande fångenskap. Dessutom understödjer EU både människosmugglare och NGO-aktivister som seglar på Medelhavet och ser till att illegala migranter kommer till Europa istället för att skjutsas tillbaka dit de kom ifrån.

År efter år skjuter man den här frågan framför sig medan problemen bara blir värre och värre. Många migranter som tror att gräset är grönare på andra sidan dör eller far illa och dessutom drabbas flertalet av Europas länder på ett negativt sätt av den ständiga illegala migrationen som bland annat för med sig kriminalitet samt nu även coronavirus. Ingen är vinnare utom möjligen EU-topparna som får klirr i kassan oavsett vad de gör eller snarare inte gör.

Hur länge ska det här fortgå? Länge än som det verkar eftersom vi har syltryggar till politiker som inte vågar sätta ned foten och stänga porten utan hellre fortsätter sända fel signaler. Man blir så trött!

#vibetalar

https://www.arabnews.com/node/1713206/world

Bildkälla: CorriereTV (migranter tar sig i land på ön Lampedusa)

5 reaktioner till “Okontrollerat inflöde av illegala migranter fortsätter med EU:s goda minne

 1. Oikofoba makthavare jobbar på att förstöra Europa.
  Är det inte val snart i Italien så Salvini kan korrigera migrationspolitiken…
  Och femstjärnerörelsen åker ur parlamentet.

  Gillad av 1 person

   1. Vänsterliberala makteliten jagar oppositionella.
    Precis som vilken totalitär regim som helst.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s