EU-eliten struntar i att det undergräver den internationella ordningen att beslagtaga frysta ryska tillgångar

EU-kommissionens korrupta ordförande Ursula von der Leyen sade vid en presskonferens efter EU-toppmötet i Bryssel i dag att den Europeiska Unionen avser att investera de första drygt 3 miljarderna euro från Rysslands beslagtagna tillgångar och det är inte det egna folket som fått utstå kris efter kris pga de många ogenomtänkta beslut som politikerna i Bryssel fattat som ska kompenseras, istället ska EU investera miljarderna i mer militärt bistånd till Ukraina.

Samtidigt sade presidenten för Europeiska centralbanken (ECB), Christine Lagarde, i går att förslaget om att beslagtaga frysta ryska tillgångar kan undergräva den internationella ordningen.

-”Jag har sett fyra olika upplägg eller förslag för att kringgå vad många andra jurister eller advokater betraktar som ett mycket allvarligt juridiskt hinder som kan tolkas som ett brott mot den rättsliga internationella ordningen. Att gå från att frysa tillgångarna till att konfiskera dem, kan innebära att bryta den internationella ordning som man vill skydda och som man vill att Ryssland ska respektera.”

Att användningen av vinster från ryska tillgångar kan bryta mot den internationella rättsordningen är dock inget som bekymrar von der Leyen med anhang som är vana att missbruka skattemedel efter behag.

-”Jag kan konstatera att beslutet har tagits av medlemsländerna – alla 27 har kommit överens om att använda oväntade vinster enligt vårt förslag.”

Enligt EU:s utrikeschef Josep Borrell, innebär detta initiativ en överföring av 90% av Ryska federationens intäkter för inköp av granater till Ukraina respektive en överföring av 10% till EU:s budget för efterföljande stöd till Ukrainskt militärindustriellt komplex, där de första avdragen kan göras redan i juli.

Bank of Russias chef, Elvira Nabiullina, sade att om väst använder frysta ryska tillgångar kommer Rysslands centralbank att vidtaga lämpliga åtgärder för att skydda sina intressen och Kreml har redan tidigare varnat såväl Washington som Bryssel för konsekvenserna om man gör verklighet av sina planer.

Höjda råvarupriser tills de fått tillbaka sina pengar är ett tänkbart scenario – det vill säga vi medborgare betalar för EU:s misslyckade och oansvariga politik ännu en gång medan kapitalförvaltare som BlackRock jublar när deras ”investeringar” ger avkastning.

BlackRock – som av en händelse tillsammans med Vanguard köpt upp 17 miljoner hektar åkermark i Ukraina och gärna ser att Ukrainakriget pågår så länge som möjligt eftersom det är ”bra för affärerna” – brukar beskrivas som en av världens mäktigaste ekonomiska aktörer och är dessutom en av de största aktörerna på Stockholmsbörsen med ett rapporterat nettoinflöde till sina fondförvaltningar på 76 miljarder dollar, vilket motsvarar cirka 820 miljarder kronor under det första kvartalet detta år och de förvaltar nu kapital till ett värde av ca 114 000 miljarder kronor.

Samtidigt går svenska hushåll på knäna ekonomiskt och det gäller även på många andra håll i EU samt i USA där befolkningen drabbats hårt av de västerländska ledarnas misslyckade försök att krossa den ryska ekonomin som slagit tillbaka stenhårt.

Men vi fortsätter på samma spår och kommer dessutom belöna idioterna som försatt oss i den här situationen – som kommer att påverka generationer framåt – genom att ånyo rösta på dem i EU-valet medan vi ger tummen upp till deras fagra lögner som i vanlig ordning innebär att de lovar mer än de avser att hålla.

#vibetalar

#maktmissbruk

https://www.ft.com/content/f4996537-329d-4946-821e-67d11f5928b7

BlackRocks förvaltade kapital slår rekord

5 reaktioner till “EU-eliten struntar i att det undergräver den internationella ordningen att beslagtaga frysta ryska tillgångar

  1. EU bokstavligen blöder pengar, de har inte lyckats med någonting när det gäller den ekonomiska biten. Euron kan komma att devalveras om amerikanska dollarn förlorar sin reservstatus, Europa kan inte trycka pengar i samma takt som USA kan (än så länge) redan idag ser vi att många länder framför allt BRICS handlar i sina egna valutor. Detta gör att handlingen sker i andra valutor än dollar, i och med detta tappar dollarn i värde, på detta har vi USA som är otroligt skuldsatta och en ekonomi som står och darrar inför framtiden.

    Guldpriset rusar uppåt vilket tyder på att någon där ute köper på sig så mycket han kan, de spekuleras att det kan vara Kina, Ryssland eller Indien detta spelar ingen större roll vilket land som köper men det betyder att några länder kommer att få det tufft framöver. Här kommer EU in, det spenderar miljarder på Ukraina både med att bygga upp och skicka vapen, det är folket som får betala med högre skatter, lägre service nivå och högre energipriser. Bönderna ser sina företag bli bankrutta, bilindustrin går på knäna, Tysklands ekonomi går väldigt knackigt för att inte prata om de södra ekominerna där Italien, Spanien men även Frankrike har stora problem.

    På detta har vi en enorm stor invandring som mer eller mindre ”äter upp” hela vår kontinent. Där ingen vågar sätta ner foten och vända på flyktingbåtarna och låta de återvända till Afrika, hade de gjort detta hade smugglarna fått betala priset med sin egna död.

    Se till att ta hand om det egna folket först! Innan man försöker spela en roll som är alldeles för stor för dagens politiker. Man sitter och undrar om de har fått hybris i idioti!

    Det som kan rädda politikerna, byråkraterna och eliten är ett krig, ett krig det inte kan vinna, men som kastar omkull den ordningen vi har idag och skapar nya möjligheter för dom, i ett krig är det väldigt mycket pengar i omlopp och det är dessa de vill åt. Folket, barnen och soldaterna bryr det sig inte om dessa är bara brickor i spelet.

    Hoppet står till att folket reser sig och gör revolution mot dagens skendemokrati, där allt bara är ett skådespel för att hålla folket på mattan och göda dagens politiker, byråkrater och eliten. Tyvärr tror jag innan detta inträffar blir det inbördeskrig i något av EU:s länder och där ligger Frankrike närmast till och blir det inbördeskrig så kan hela Europa brinna upp och vinnaren blir Ryssland som sitter på avbytarbänken och tittar på.

    Gillad av 1 person

Lämna en kommentar