Ledare i Bryssel pratar om Ukrainakriget som om det var deras krig

Trots att det 1. Inte är vårt krig, 2. Vi inte ens har vapen och ammunition kvar att försvara oss själva, 3. Ukrainas chanser att vinna kriget är helt utdömt och 4. Det inte gynnar oss själva utan främst USA att vi suger ut våra resurser i Europa, deklarerade Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg i går vid ett virtuellt möte med Natoländernas försvarsministrar att man beslutat att skicka fler luftvärnssystem samt mer av 155 mm-ammunition, precisionsvapen samt drönare till Ukraina.

Tyskland har redan lovat att skicka ett av sina Patriot-batterier och ammunition, medan Nederländerna och Tjeckien tidigare i veckan meddelat att man skickar militärt stöd värt 4 miljarder euro tillsammans med 500 000 artillerigranater.

Enligt Jens Stoltenberg är det upp till varje enskild land att besluta vad man kan avvara. Det skulle inte alls förvåna mig om krigshetsarna i regeringen med Ulf Kristersson och Pål Jonson i spetsen kallar till presskonferens nästa vecka för att meddela att vi skickar vårt Patriot luftvärnssystem inklusive annat militärt stöd som kan läggas till övriga kostsamma militära stödpaket som vi redan skickat till Ukraina – som de svenska makthavarna slagit fast är deras viktigaste prioritering. Att det skulle rimma illa att underminera det lilla försvar vi har genom att ge bort ännu mer samtidigt som etablissemanget i såväl Sverige som Bryssel satt skräck i befolkningen om att kriget kommer och vi måste förbereda oss, är förstås ingenting som man lägger någon större vikt vid.

Den enda europeiska ledaren som fortsätter vara en bromskloss mot galenskapen är Ungerns premiärminister Viktor Orbán som i en radiointervju i går slog fast att det råder en atmosfär av krig i Bryssel.

-”Det har förts fram att soldater ska skickas till Ukraina och nu, i en andra fas, organiserar Nato ett uppdrag i Ukraina. För närvarande skickar Nato inte soldater, utan samordnar utbildning och vapenleveranser samt söker ekonomiska resurser från medlemsländerna, så de glider in i kriget.

Anledningen till att Ungern gick med i Natos försvarsallians var utifrån att alliansen skulle komma till försvar av medlemsländerna om de skulle bli attackerade. Att attackera andra tillsammans eller genomföra militära aktioner i tredjeländer har alltid varit uteslutet. Ungern vill hålla fast vid Natos ursprungliga uppdrag, men ledare i Bryssel pratar om det här kriget som om det var deras. Efter en period av att skicka utrustning, sedan vapen och fordon, pratar de nu om att de måste skicka soldater för att de förlorar sitt krig. Nato går samma väg.

Ukrainare lider fruktansvärt, hundratusentals dör. Men kriget är ett mellan slaviska folk och ”inte vårt krig”. Kriget borde avslutas med vapenvila och fredsförhandlingar. Ungern vill hålla sig utanför detta krig. Så länge Ungern har en nationell regering kommer det inte att bli inblandat i kriget på någon sida.

Medan EU inte har någon gemensam armé och medlemsländerna inte vill blanda sig i kriget som en gemensam styrka, vill de finansiera det under ett europeiskt paraply. Det är dock viktigt att europeiska ledare inte skickar pengar som tillhör medlemsländer, särskilt Ungerns pengar, till Ukraina. Ungern arbetar för att förhindra att finansiering som landet har rätt till landar i Ukraina.

När det gäller kriget i Ukraina är alla europeiska regeringar för krig, med undantag för Ungern och Vatikanen. Ungern måste hålla ut eftersom jag förväntar mig att den europeiska krigsvänliga strategin kommer att falla sönder.

Ett ökande antal människor i europeiska demokratier inser att konflikten inte har någon lösning på slagfältet. Demokratin måste ta tillbaka makten och uppnå en vapenvila, inleda förhandlingar och ge minsta möjliga pengar till Ukraina i en situation när Europa självt kämpar mot allvarliga svårigheter. Även om ukrainare har det svårast, så lider också Europas medelklass, där konkurrenskraften försämrats och det inte finns några pengar varken för den gröna omställningen eller utvidgningen av västra Balkan. Europa plöjer in mycket mindre pengar i sin ekonomi än USA och Kina gör i deras.”

När hörde vi senast en svensk beslutsfattare prata på det här sättet? Vi har istället 349 riksdagsledamöter som går i Washingtons ledband och sålt ut Sverige.

Västvärldens ledare med den allt mer desperata djupa staten i bakgrunden har heller inte råd att se afrikanska resurser gå förlorade, Kina bli den globala ekonomiska makten och Ryssland bli den högsta militärmakten. De skulle hellre förstöra allt än att erkänna nederlag och ge upp 500 år av global dominans, så detta  spektakel som kostar såväl ekonomiska resurser som otaliga onödiga människoliv lär fortsätta även om det redan står klart att vi tillhör förlorarna.

När det gäller det kommande europeiska parlamentsvalet, sade Orbán att yttrandefriheten är i dåligt skick i Västeuropa.

-”I liberala samhällen har de institutioner som formar den allmänna opinionen – media, universitet, forskningsinstitutioner, stiftelser och politiker – alla blivit homogena och säger ungefär samma sak. Oavsett om det är en tidning till vänster eller höger så kommer du att läsa exakt samma sak i viktiga frågor. Västeuropa är behäftat med ”åsiktsförvirring” bortom den genomsnittlige ungrarens förståelse, i kombination med det dagliga förtrycket.

Det är en sak att förbjuda ett kampanjevenemang och en annan att sparka någon om deras uttryckta åsikt inte sammanfaller med den officiella ståndpunkten. Inlägg på Facebook medför risker för ett sådant resultat. I Ungern är offentligt uttryckta åsikter konservativa eller liberala, men ingen skulle drabbas av negativa konsekvenser för att uttrycka dem.”

Vidare uttryckte Orbán att europeiska ledare försöker hantera migration snarare än att stoppa den.

-”De har eleganta juridiska argument, men faktiskt implementerar de Soros-planen. Medan många insisterar på att Soros-planen inte existerar, skrev den amerikansk-ungerske finansmannen George Soros själv sin sexpunktsplan 2015.

Han skrev att planen kräver att 1 miljon migranter släpps in i Europa varje år och att EU bör ta ett lån samt utfärda obligationer för att finansiera operationen. Soros-planen utformade ”säkerhetszoner” som skulle inrättas i migranternas ursprungsländer för att säkerställa deras passage till Europa.

Den ungerska regeringens ståndpunkt var och förblir att ingen kan tala om för ungrare vem de vill släppa in i landet. Den viktiga punkten med migration, är om en migrant får stanna i landet medan deras ansökan bedöms. Det här är nyckeln till allt. I fallet med ett negativt beslut kommer migranter aldrig åka hem, vilket syns tydligt i statistiken för repatrieringsprogram där endast en fjärdedel eller en femtedel av fallen varit framgångsrika. Det är därför personer som ansöker om asyl måste vänta utanför gränserna. Om ett land inte anger detta, kan det inte stoppa migrationen.”

När man lyssnar på den ungerska premiärministern förstår man varför han ses som ett hot av såväl Washington som den politiska eliten i Bryssel eftersom han vägrar att göra som övriga vasallstater.

Men som vi sett prov på många gånger tidigare, kan inte ett lands regering stoppa övriga krigshetsare och maktkåta lakejer som är villiga att göra allt som krävs för att gynna sin egen personliga karriär och framförallt sitt bankkonto, även om det innebär att man förgör sitt eget land samt lämnar invånarna utblottade.

#followthemoney

PM Orbán’s chilling warning: NATO is sliding into the war

https://www.svd.se/a/ja1n9q/konflikten-mellan-ukraina-och-ryssland-har-ar-senaste-nytt

6 reaktioner till “Ledare i Bryssel pratar om Ukrainakriget som om det var deras krig

  1. Galningarna håller hov i Bryssel och babblar om vapen och trupper som inte existerar? Låter mer som ett kollektivt Hitler i sin bunker våren 1945! Finns det ens tillräckligt med legosoldater att skicka till Ukraina eller är det värnpliktiga som ska offras? Och nu när Israel ska prioriteras så faller hela skiten i Ukraina och ju fortare desto bättre så att krigsgalningarna inte hinner ställa till med mer skada.

    Gillad av 3 personer

      1. Du ska nog läsa utländska verk i ämnet än löjliga från s k ”universitet” i Sverige? Finns bra böcker på närmaste bibliotek! Där kan du läsa om hur Lenin började med att föra över de östra ryska provinserna till det som blev sedan blev Ukraina och den ukrainska Sovjetledaren Krustjovs överföring av Krim till Ukraina.

        Gilla

  2. Har kikat på videos som visar utställda fordon/vapen som Ryssland samlat in och ställt ut till beskådande, en mässa i skrot, övergivna och utslagna västliga vapensystem och högar av modeller handhållna vapen och dess ammunition.
    Skall fan skapa en Ukrainsk sammanhållen armé med denna soppa av disparata västliga prylar.
    Det säger även något om krigsorganisationen Natos problem med små serier av extra allt, för att använd pizza-vokabulär.

    Gilla

  3. Topp eller briljant eller både och….
    Plockar lite
    ”Han skrev att planen kräver att 1 miljon migranter släpps in i Europa varje år och att EU bör ta ett lån samt utfärda obligationer för att finansiera operationen. ”Well EU 450miljoner invånare Sverige är 11/450 av detta eller 2,5%.Blir om alla drar sina strån till stacken 25,000BUT/år…. om detta genomförs skulle många i Sverige jubla…… nuvarande inflöde kostar persistent 20-30miljarder årligen initialt och sjunkande …. 20år drygt ger vid handen att vi nu har en kostnad på typ 300miljarde årligen pekuniärt och via undanträngningar….
    ELLER att skicka pang eller pengar till pang är en sak en helt annan sak är att skicka trupp…. inte ens under WW2 skickade vi trupp till andra länder….. vi har alltid haft ett försvar aldrig baser för att attackera andra länder…. speciellt i andra länder…. ja IOFS kommer vi inte att får det nu heller via de nya ”påhitten” (NATO+DCA) för dessa anläggningar är ju inte våra sas… kanske införa värnplikt och införa de lagar som gällde under 1960-talet osv…. Tyvärr eller lyckligtvis kommer våra politiker inte att våga göra det…. man vill att andra länder skall offra sina unga….för demokratin…..
    MEN minska invandringen till 1/4 till att börja med enligt GS…sedan enligt facit ”Massinvandring enligt våra principer förstör demografin” länk https://bjornwiklund.wordpress.com/2024/04/06/a-failed-country-massive/

    Gilla

  4. Du har helt rätt att det inte är vårt krig, det är politikernas krig, men det är vi som betala för kalaset. Vi har ingenting att säga till om, vi ska bara betala, vara glada och känna oss säkra när Pål Jonson säger att det är en investering i vår egna säkerhet! Att vi inte har vapen är inget som bekymrar en politiker, de inser väl att det är kört ändå, i nödfall så har vi ju Nato.

    Ukrainas chanser att vinna kriget finns inte, Ryssland har både soldater och ammunition på sin sida oavsett vad media hävdar. Svaret på 4:an är att detta gynnar bara de politiker som ser USA som sin gud, de suktar efter ett bättre liv där de framställs som hjältar och ser sin chans att tjäna riktigt mycket pengar.

    Vi har inga politiker idag som ser till svenska folket bästa, alla vill bara få det bättre och tjäna så mycket pengar som möjligt, genom att gå sin herres väg. Hade de varit lite stake i dom så hade de sett till att folket hade fått det bättre, men framför allt hade de tagit tag i våra problem på hemmaplan. Men det är helt ointressant att folket ska få det bättre, allt handlar om hur de ska lyckas att bli upptagna till eliten. Oss skiter de i!

    Och ja, det finns säkert redan soldater från väst, de kanske inte strider men är där definitivt och rekar läget, inför de soldater som med största sannolikhet lär sättas in i striderna, kan tänka mig att Frankrike skickar Främlings legionen, övriga länder skickar till en början sina special soldater.

    Gillad av 1 person

Lämna en kommentar