Kan man beställa matpåsar från Ungern?

Klimatalarmisterna har under en längre tid orerat om att planeten kommer gå under om inte människor drastiskt ändrar sina matvanor och att tvingas äta insekter är en del av agendan som hörsammats av såväl FN som den politiska eliten i Bryssel. Som jag tidigare rapporterat om har EU-kommissionen hittills godkänt fyra typer av insekter i olika former – kornmögelbaggar, mjölmaskar, gräshoppor och syrsor – som ”ätbara insekter”, vilka främst återfinns i hel- och halvfabrikat.

Det har tidigare sagts att om insekter används så ska det finnas en notering på livsmedlets förpackning att konsumtion kan orsaka allergiska reaktioner hos personer med känd allergi mot kräft- och blötdjur samt husdammskvalster, men nu framkommer det att EU inte kommer tvinga livsmedelstillverkarna att uppge på etiketten eller någon annanstans att deras produkter innehåller insekter.

Detta har bekräftats av Stella Kyriakides, EU:s kommissionär för hälsa och livsmedelssäkerhet, som på en fråga från SD:s EU-parlamentsledamot Charlie Weimers svarade att kommissionen för närvarande inte har några planer på ytterligare märkningskrav för livsmedel som innehåller insekter.

Enligt EU-kommissionen säkerställer redan befintlig lagstiftning att konsumenten informeras om livsmedelsprodukters innehåll. Huruvida detta kommer leda till att människor inte vet vad de stoppar i sig och riskerar att få allvarliga allergiska reaktioner vid allergi förtäljer inte historien eller vem som i sådana fall får skulden.

Det här med konsekvensanalys är numera allmänt känt som en stor bristvara hos våra beslutsfattare i såväl Stockholm som Bryssel och det är därför ingen som pratar om riskerna med att äta insekter även för icke-allergiker, där överförbara parasitsjukdomar kan vara förödande för människor.

Enligt parasitologiska utvärderingar av så kallade ”ätbara” insekter och deras roll i överföringen av parasitsjukdomar kryllar det exempelvis av parasiter i syrsor från insektsfarmer. En undersökning visade att sådana parasiter fanns i mer än 81% av de testade insektsgårdarna och i 30% av fallen kan de hittade parasiterna orsaka sjukdomar hos människor.

Ungern som för det mesta går sin egen väg och sätter sitt eget folk främst har redan flaggat för att man inte accepterar otydlighet i livsmedelsbutikerna om vilka produkter som innehåller insekter. Landet inför nu därför en obligatorisk märkning av alla sådana produkter på nationell nivå så att ingen konsument ska riskera att köpa eller få i sig något som man själv inte har valt.

Sunt förnuft och omtanke om medborgarna! Varför skulle inte Sverige kunna göra likadant istället för att alltid lyda oavsett hur ogenomtänkta förslag som klubbas igenom? Nej inte i Sverige, här gör vasallerna i riksdagen alltid som de blir tillsagda även om det skadar det egna landet och dess invånare, vilket vi sett otaliga exempel på genom åren.

EU-ledamöterna i Bryssel kan väl föregå med gott exempel och införa obligatoriska regler om att insekter ska serveras vid deras luncher och middagar framöver?! Det är faktiskt inte mer än rätt att de som är avlönade av medborgarna också lever som man lär. Men just det, jag glömde att man definitivt inte lever så som man kräver att andra ska göra – inte ens flygplanen kan de låta bli.

#hycklare

#swexit

https://samnytt.se/tillverkare-slipper-beratta-att-livsmedel-innehaller-insekter/

https://jennypiper.blog/2023/01/18/eu-banar-vag-for-insekter-i-maten-dags-att-luslasa-innehallsforteckningen/

https://jennypiper.blog/2022/10/20/insekter-pa-tallriken-i-hollandska-skolor-ett-led-i-den-globalistiska-agendan/

7 reaktioner till “Kan man beställa matpåsar från Ungern?

 1. ”EU inte kommer tvinga livsmedelstillverkarna att uppge på etiketten eller någon annanstans att deras produkter innehåller insekter.” Ännu viktigare att välja bra och ren mat utan tillsatser och mystiska nummer, men framför allt att välja bort allt som är ”halvfabrikat”. Kan tänka mig att många livsmedelsföretag ser möjligheter att ”dryga” ut maten allt för att få bättre avkastning. Laga maten från grunden har man möjlighet så odla och föd upp de ni ska äta eller handla hos en bonde eller gårdsbutik ni har förtroende för, detta kommer att bli viktigt i framtiden om man vill få bra och näringsriktigt mat.

  Gillad av 4 personer

 2. Sverige ska alltid vara bäst i klassen. Aldrig säga emot. Konflikträdslan lyser genom.
  Fuck EU!
  Sagt av Victoria Nuland.

  Gilla

 3. I januari/februari 2023 godkänds följande insekter i vår mat:

  •Vanlig mjölmask (tenebrio molitor),
  •Hussyrsa (acheta domesticus),
  •Europeisk vandringsgräshoppa (locusta migratoria),
  •Buffalolarv (alphitobius diaperinus),
  •Honungsbi, drönarpuppa (apis mellifera) och
  •Svart soldatfluga (hermetia illucens).

  Tyvärr blir det svårt att hitta dessa ”läckerheter” eftersom livsmedelstillverkarna inte behöver uppge vad de blandar i maten, så återigen köp ENBART rena livsmedel utan tillaster och konstiga nummer. EX smör, ägg, kött, ost grönsaker osv.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s