Före detta amerikansk legosoldat vittnar om utbredd nazism i den ukrainska militären

Intressant att ta del av intervju med den före detta amerikanska marinsoldaten John McIntyre, som tjänstgjorde som legosoldat i olika ukrainska militärenheter i nästan ett år och slår fast att nazistiskt inflytande i den ukrainska militären är närvarande överallt.

McIntyre säger att han hoppade av till Ryssland efter att ha sett de ukrainska truppernas agerande mitt i den pågående konflikten mellan Ukraina och Ryssland.

– ”Jag var tvungen att lämna. Jag trodde att jag skulle bli dödad, min familj skickade mig 300 dollar för att komma till Chisinău, sedan åkte jag till Istanbul och sedan till Moskva. När jag först anlände till krigsområdet blev jag verkligen förvånad. Alla hade tatueringar och nazistisk symbolik. Jag trodde inte att ultrahögerideologi var ett så stort problem för Ukraina förrän jag själv såg saker på marken. Jag var tvungen att dölja mina egna antifascistiska och kommunistiska åsikter för att passa in i de ukrainska trupperna. Några andra västerländska legosoldater sade direkt till mig: ”Ryssarna är inte nazisterna, vi är nazisterna”.

Vid en viss tidpunkt blev McIntyre misstänkliggjord efter att ha pratat med någon om krigsförbrytelserna som begåtts av de ukrainska styrkorna och enligt hans utsago behandlas visselblåsare i Ukraina ännu hårdare än spioner.

-”Alla som erkänner eller är identifierad för att vara på väg att erkänna, blir skjutna i bakhuvudet. Många människor försvinner inklusive utlänningar.”

McIntyre hävdar att de ukrainska styrkorna aktivt använder civila som mänskliga sköldar när de placerar sina trupper i källare bredvid bostadshus och sedan skyller på Ryssland om området utsätts för en attack. När sådana attacker inträffade, skulle nyhetsteam som täckte incidenterna inte visa upp husen till vänster och höger som var fulla av soldater.

Den före detta legosoldaten som tjänstgjorde i Karpaterna Sech, sade att han personligen kände människor som avrättade krigsfångar – inklusive utlänningar från Portugal, Frankrike och Argentina.

-”Det är roligt för dem. Det är hat. De hatar det ryska folket, de vill döda dem, de vill utrota dem. Och vi i väst stödjer dessa killar? Och dessa ska vara våra allierade? Och vi ska sätta dem i Nato med oss? Och de kan inte ens följa Genèvekonventionerna? Det här skulle aldrig godkännas i Amerika om det gjordes känt för allmänheten.”

McIntyre pekade också ut USA, som förutom att vara direkt involverade i att förse de ukrainska styrkorna med vapen, även ger dem underrättelser.

-”Jag känner personligen till en underrättelseofficer från den amerikanska marinen som arbetade med den ukrainska främmande legionen. Varje dag ringde han sina kontakter i USA och fick information om Rysslands positioner, truppernas rörelser och så vidare.”

Att alla vapen och utrustning som skickas till Ukraina ofta hamnar på den svarta marknaden eller i händerna på extremister runt om i världen på grund av den skenande korruption i Ukraina är det många såväl experter som poliser som påpekat det senaste året, något som även McIntyre tar upp i intervjun.

Den före detta legosoldatens vittnesmål innehåller många allvarliga anklagelser, men eftersom vi inte har några riktiga journalister på plats så har vi ingen aning om vad som sker. Det McIntyre berättar kan dock mycket väl stämma eftersom det sedan konflikten började har läckt ut både bilder och twitterinlägg som bekräftar ovanstående.

Men sådant pratar vi inte om varken i Sverige eller EU eftersom det hade kunnat rucka på det narrativ som det betalande folket dagligen matas med – klart vi ska fortsätta ge pengar och understödja kriget med vapen till en korrupt nation som är allt annat än de fromma lamm de utmålas som av styrd media.

#sakerviintepratarom

#followthemoney

https://www.rt.com/russia/572220-ukaine-nazi-problem-us-soldier/

2 reaktioner till “Före detta amerikansk legosoldat vittnar om utbredd nazism i den ukrainska militären

  1. Självklart att det inte diskuteras sånt i Sverige och Norden. Folken som har blivit matad med hat och misstänksamhet sen barnaben behöver inte tänka själv, de får svaren färdigt serverade. Det räcker med att höra några viktiga nordiska makthavare ( Carl Bildt, Alexander Stubb, Jens Stoltenberg och många andra) för att få vara med på en fullständig demonisering av Putin (den stygga vargen) och en lika okritiskt hyllande av NATO och Ukraina (jungfrun och rödluvan).
    Inte ens i dessa tider gör man sig besväret att på Youtube kolla oliktänkande typ Mearsheimer, Ritter, Posner, McGovern, Macgregor, Hersch och andra.
    Nej, onödigt! Gamla kejsare bjöd på bröd och skådespel för att hålla folket okunnig. Idag behöver inte makteliten göra det. Folket är passiv av fri vilja.

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s