Italien och Tyskland avvisar EU:s förbud av försäljning av nya bensin- och dieselbilar

Enligt vad som tidigare framkommit i media har det framstått som att EU:s idiotiska beslut att förbjuda försäljning av nya personbilar med förbränningsmotorer från 2035 var genomröstat och klart av medlemsländerna, men när man nu läser att Italien i likhet med Tyskland avvisar EU:s beslut kan man fråga sig om så verkligen är fallet.

Det var i oktober förra året som EU-parlamentet och ministerrådet enades om att minska utsläpp från nya personbilar med 55% innan 2030 och med 100% innan 2035.

Våra beslutsfattare har fortfarande inte förklarat hur det ska gå till rent praktiskt när vi redan nu har problem med energiförsörjningen eller hur man ska lösa problemet med de icke miljövänliga batterierna i elbilar, den höga brandrisken samt barnarbetarna som utnyttjas för att bryta kobolt till batterierna och ingen tycks heller ha för avsikt att utkräva något svar.

Det var Italiens minister för miljö och energisäkerhet Gilberto Pichetto Fratin som meddelade att den italienska regeringens kommer gå emot förslaget från EU. Även Tysklands regering har gjort klart att de kommer rösta mot förslaget om de inte får ett undantag för bilar som använder syntetiskt bränsle i förbränningsmotorer.

Så om EU redan beslutat detta eller om det fortfarande inte är genomröstat av medlemsländerna framstår som oklart. Man hade önskat att även vår regering hittat ryggraden och sagt ifrån mot galenskaperna som Bryssel pressar igenom och som sänker hela kontinenten, men det är så klart en utopi att ”föregångslandet” Sverige skulle kliva ur ledet.

#swexit

https://www.aftenposten.no/norge/i/mBKed4/nyhetsstudio-siste-nytt?pinnedEntry=71296

3 reaktioner till “Italien och Tyskland avvisar EU:s förbud av försäljning av nya bensin- och dieselbilar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s