Signalerna som sänds ut är tydliga – bostadskö är bara till för en del

Det är inte svårt att bli upprörd när man läser igenom nyhetsflödet numera och medan krisen piskar svenska hushåll till bristningsgränsen, är regeringen tyst och upptagen med annat som i deras värld är viktigare än att prioritera att rädda landet från total kollaps samt dess befolkning från ruinens brant.

Dagens pulshöjare som sticker i ögonen var nyheten om att politikerna i Göteborg har beslutat att låta hundratals nyanlända invandrarfamiljer få förstahandskontrakt på bostäder, medan vanliga människor som köat i åratal snällt får fortsätta vänta på sin tur.

Det var de gamla vanliga som i sin värld stod upp för ”mänskliga rättigheter”, dvs Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet som röstade igenom förslaget med stöd av Centerpartiet.

Det är inte klokt att det får gå till på det här sättet och det sänder definitivt ett klart budskap till andra lycksökare om att den humanitära stormakten bjuder på ett gott liv med förmåner som – förstahandskontrakt på bostäder, tillgång till pensionsutbetalningar även om man inte jobbat alls i det nya landet, fri tandvård, fri sjukvård och kommunala insatser, gratis tolk, fri skola och barnomsorg, semesterresor till hemlandet, kravlösa medborgarskap och uppehållstillstånd samt diverse bidrag och förmåner i olika former m.m.

Vem kan klandra de som kommer hit och tar chansen till ett bättre liv? Vi hade antagligen gjort detsamma om det erbjudits oss i samma situation, man är väl inte dum. Det är våra politiker som ska bära hundhuvudet, men de undviker alltid att ta ansvar för sin politik och orerar ofta om att man inte ska ställa grupper mot varandra trots att det är precis vad deras beslutsfattande leder till.

Den nya regeringen med sitt stödparti hade högtflygande planer på att sätta stopp för en del av alla dessa orealistiska politiska beslut som förtärt landet under lång tid tillbaka samt framförallt se till att minska migrationsströmmarna till Sverige, men detta bordlades rätt omgående efter att syltryggarna tillträtt tillsammans med många andra vallöften man begravt i utredningar eller aldrig kommer infria.

Men när majoriteten av befolkningen fortfarande tycker att vi är ”goda” i det här landet och har råd med det sjukt höga asylmottagandet där bara en bråkdel integreras och får ett tidigt jobb på bekostnad av så mycket annat där pengarna hade behövts, inser man att det här kommer fortsätta år efter år tills landet är kört i botten.

#vibetalar

https://www.friatider.se/klart-invandrare-far-forstahandskontrakt-i-goteborg

6 reaktioner till “Signalerna som sänds ut är tydliga – bostadskö är bara till för en del

 1. Styret i Göteborg..det är fullständigt oacceptabelt. En snyting, en förödmjukelse för alla ungdomar och andra som länge stått i bostadskö. Det kan bara inte få gå till så här? Jenny Broman (V) svarar mig att det annars kan kosta ca 30.000kr/månaden..och att det på sikt blir en ”samhällsvinst”…Jösses!

  Gillad av 1 person

 2. Välkomna till Sverige här få ni fri bostad och livstids försörjning! Du behöver inte lära dig språket som läget är just nu så kan ni ställa krav på förstahandskontrakt på bostäder, pensionsutbetalningar, fri tandvård, fri sjukvård, gratis tolk, fri skola och barnomsorg, men det förkommer även fria semesterresor till hemlandet sen kan man även kräva andra bidrag och förmåner ex kostnadsfri barnvagn.

  Enligt mitt sätt att se på detta så är det ett vidrigt förakt mot ursprungsbefolkningen, mot oss som är svenskar, tänk att ha stått i kö för en bostad i flera år och samtidigt få man betala hyran för nyanlända, för att se sig akterseglad pga att våra politiker skänker bort bostäderna till nyanlända som ”De enda påstådda kraven som ställs är att man ska ha haft eller försökt hitta jobb, utbildat sig , lärt sig svenska, inte ha ett belastningsregister med grov och allvarlig kriminalitet eller haft upprepade störningar hos hyresvärden.”

  Samtidigt förstår inte landets politiker varför förtroendet sjunker för dem, Politiker tror att de kan hitta på precis vad de vill, och genomföra vad de vill….Valboskap behandlas med guldskeden av politikerna som vanligt, vi svenskar ska lära oss hålla käft, rätta oss i ledet och vara enormt tacksamma för vårt land, som har och förstörs av ett gäng hönshjärnor som så gärna vill framstå som godhjärtade,,,jävligt enkelt när de inte drabbar de själva!

  Välkommen hälsar den Svenska Politiska Adeln.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s