Granskande journalist uppger att USA med hjälp av Norge låg bakom Nord Stream-sprängningen

Högintressant att se att mångas misstankar om sprängningen av gasledningen Nord Stream nu ser ut att besannas efter att den kända grävande journalisten Seymour Hersh uppgett sig ha belägg för att det var USA med hjälp av Norge som låg bakom sprängningen av den ryska gasledningen Nord Stream i Östersjön och utvalda svenska samt danska makthavare ska på förhand ha informerats i allmänna ordalag om aktionen.

Seymour Hersh, bland annat känd för att ha avslöjat Son My-massakern 1969 och USA:s tortyr av irakiska fångar på Abu Ghraib-fängelset 2004, har undersökt de uppmärksammade sprängningarna av Nord Stream-ledningarna i Östersjön och kommit fram till att det var USA med hjälp av Norge som låg bakom. Hersh hänvisar bland annat till en källa som ska ha varit direkt involverad i förberedelserna inför operationen som föga förvånande ska ha samordnats av den amerikanska underrättelsetjänsten CIA.

Enligt Seymour Hersh planterades sprängämnena under Nord Stream av dykare från den amerikanska flottan i samband med Natos marinövning ”Baltops 22” i juni förra året och sedan ska den norska försvarsmakten ha detonerat bomberna när de fick ordern.

Vissa högt uppsatta tjänstemän i Sverige och Danmark ska på förhand ha underrättats om att undervattensaktivitet skulle pågå i det aktuella området, i syfte att stoppa eventuella undersökningar om vad som pågick när sprängmedlen planterades ut.

Experimenten med undervattensfarkoster och minröjning som den amerikanska flottans hemsida beskrev som en del av övningen vid Bornholm under ”Baltops 22”, ska ha varit svepskäl.

Beslutet att spränga gasledningen ska ha fattats personligen av USA:s president Joe Biden som i mer än nio månader ska ha diskuterat frågan med sin inre krets, varpå han gav grönt ljus för sabotaget.

Både Vita huset och CIA nekar så klart till anklagelserna.

Ska bli intressant att se hur mainstream media tacklar det här, men lär väl avfärdas som ”konspirationsteorier” eftersom man gör allt för att upprätthålla narrativet och förlänga proxykriget i Ukraina så länge som möjligt. I deras värld är det viktigare att rapportera om Zelenskys tiggarresa (mitt under brinnande krig) till Storbritannien, Paris och snart även Bryssel till stående ovationer. Big Z har tydligen redan halva inne vad gäller löften om stridsflygplan från britterna, trots varning om gensvar från Ryssland, man blir lätt illamående.

#followthemoney

https://www.friatider.se/journalistegend-usa-och-norge-sprangde-nord-stream

https://www.thetimes.co.uk/article/us-bombed-nord-stream-gas-pipelines-claims-investigative-journalist-seymour-hersh-s730dnnfz

9 reaktioner till “Granskande journalist uppger att USA med hjälp av Norge låg bakom Nord Stream-sprängningen

  1. Hej Jenny och tack för dina viktiga inlägg som många fler borde ta del av. Jag lyssnade på Redacted ikväll som också berättade om att USA saboterade northstream 2 vilket inte var förvånande. När ska svensk media våga berätta? 👍

    Gillad av 3 personer

    1. Förr jobbade USA i MENA, Fjärran östern et. al. Nu har man hittat inte så mycket naturtillgångar fastmer IP dvs europeiska företag…. se bara hur få företag i Sverige som är svenskägda….. och NS1 och NS2 har förmodligen påverkat att industrin flyttas till USA….. se bara hur man tagit hand om vår elproduktion

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s