Lönsamheten för olje- och gasindustrin har som förväntat skjutit i höjden i skuggan av Ukrainakriget och sanktionerna mot Ryssland

Som förväntat efter söndagens införda sanktioner när EU:s handelsförbud mot ryska oljeprodukter startade, höjdes såväl bensin- som dieselpriset i går och trots den hycklande ”gröna” kampen mot fossila bränslen som pågått i åratal för att EU:s medlemsländer ska kunna bli ”klimatneutrala” och nå de ”gemensamma klimatmålen”, är oljebolagens vinster nu uppe på toppnivåer.

Oljebjässarna täljer guld till följd av Ukrainakriget och energikrisen med stora vinster som ger utdelningar samt återköp till ägarna samtidigt som man ser fortsatta positiva prognoser då det mesta pekar på att efterfrågan på olja kommer fortsätta öka det närmaste årtiondet.

Börsbjässar som BP, Exxon Mobil och Shell gör kanonresultat – enligt prognoser från analysföretaget Refinitiv ser de tillsammans med konkurrenterna Chevron och Total Energies ut att kunna räkna hem vinster på motsvarande 2.100 miljarder kronor.

Alla sanktioner mot Ryssland har misslyckats och ändå planerar EU med Ursula von der Leyen i spetsen ännu ett nytt sanktionspaket samtidigt som den skadliga gröna politiken fortsätter stå i centrum. Hur är det möjligt att inte fler protesterar mot galenskapen som tydligt suger ut Europas folk?

Man undrar för övrigt hur det är möjligt att kraftjätten Vattenfall gjorde mångmiljardförluster under sista kvartalet förra året och fick se tidigare rekordvinsten på 48 miljarder kronor helt utraderad med ett negativt kassaflöde på 122 miljarder kronor, men det är tydligen inte bara hushållen som drabbas hårt av de svängande elpriserna. Vattenfall har dock en historia med återkommande förluster och tidigare har det varit historiskt låga elpriser som varit orsaken.

Det är väl märkligt att våra styrande politiker ignorerat det välkända problemet i decennier och fortsatt följa Bryssels direktiv trots att man tydligt sett att energipolitiken med dess orättvisa elhandel inte gynnar den egna befolkningen överhuvudtaget, men så tycks det fortsätta.

#followthemoney

https://www.svd.se/a/8JRQax/det-varas-for-oljeindustrin

https://www.di.se/nyheter/48-miljarder-upp-i-rok-fran-vattenfalls-resultat/

En reaktion till “Lönsamheten för olje- och gasindustrin har som förväntat skjutit i höjden i skuggan av Ukrainakriget och sanktionerna mot Ryssland

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s