120 miljarder dollar som istället hade kunnat spenderas på den egna befolkningen

Samtidigt som Ukrainas president Zelensky far runt i Europa och tigger nya vapen samt redan fått positiva reaktioner från EU, som lovar mer vapenstöd genom Josep Borrell (trots att det bara är de enskilda länderna som kan skicka vapen – om de har något kvar att skicka vill säga) samt Storbritannien, Frankrike och nu även Sverige (Kristersson tycks ha drabbats av storhetsvansinne) öppnat för att skicka stridsflygplan till Ukraina, är det intressant att notera hur mycket pengar som hittills regnat över Ukraina.

Vid en gemensam presskonferens med USA:s utrikesminister Antony Blinken i Washington i går, deklarerade Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg att Nato det senaste året har skickat vapen och stöd till Kiev värt över 100 miljarder dollar.

-”Sedan februari förra året har det USA-ledda militärblocket gett oöverträffat stöd till Ukraina för cirka 120 miljarder dollar i militärt, humanitärt och ekonomiskt bistånd. Medan USA har spelat en oumbärlig roll, har Kanada och de europeiska medlemmarna bidragit med över hälften av den totala hjälpen – inklusive stridsvagnar, avancerade luftförsvarssystem och andra vapen.”

Enligt Blinken har USA bidragit med militärt bistånd till ett värde av nästan 30 miljarder dollar, medan andra NATO-medlemmar gav 13 miljarder dollar samt tiotals miljarder mer i humanitärt och ekonomiskt stöd.

I december uppskattade det ryska försvarsministeriet att västvärlden hade försett Ukraina med vapen, ammunition och förnödenheter till ett värde av 97 miljarder dollar. Ryssland har dessutom upprepade gånger varnat för att en beväpning av Ukraina bara förlänger konflikten och riskerar en direkt konfrontation.

Det vi inte pratar om är att ingen vet om alla dessa miljarder dollar kommit fram dit det skulle eftersom det inte finns någon kontroll över vart pengar och vapen tar vägen i det korrupta landet. Det är nog föga troligt att det kommit det ukrainska folket till gagn och någon fred har de drivande aktörerna i proxykriget med all tydlighet visat att man inte är intresserad av – fram med mer kanonmat åt eliten!

Bara tanken på hur mycket gott alla dessa miljarder hade gjort om det spenderats på den egna befolkningen svider rejält, särskilt nu när det krisar för hushållen som köpt beslutsfattarnas lögner. Men för den politiska eliten är det bara krig, Nato och fortsatt mygel som gäller, vilket går utmärkt att driva vidare eftersom folket tiger och ger sitt tysta bejakande så att lidandet kan fortsätta för såväl folket i Ukraina som Europas medborgare som för var dag som går blir allt fattigare.

#followthemoney

#fuckpeace

https://www.rt.com/news/571203-nato-us-arming-ukraine/

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Rr77qd/aftonbladet-direkt?pinnedEntry=1051353

https://sverigesradio.se/artikel/zelenskyj-i-bryssel-eu-lovar-annu-mer-stod

9 reaktioner till “120 miljarder dollar som istället hade kunnat spenderas på den egna befolkningen

 1. Det här är pengar som USA verkligen inte har råd att skicka och opinionen i USA är helt mot att slösa bort pengar och vapen på ett så dödfött projekt som Ukraina. Problemet i USA är ”demokraterna” och deras ledning med maffiabossen Bidens alla brott som ska döljas och då har ukrainska liv inget värde. Detta visar ännu en gång att konstitutioner som inte följs är totalt värdelösa och bara en bit dasspapper i verkligheten.

  Gilla

 2. Helt rätt investering för att få stopp på en terrorstat som bombar skolor, sjukhus och lekplatser. Det ger bra effekt på slagfältet också, där ryssarna dör i drivor. När de inte slår ihjäl varandra, vill säga.

  Gilla

   1. Jag är vaken, till skillnad från alla som går på Putinpropagandan. Ryssland är en solklar fiende mot allt gott i världen. Sådana ska bekämpas och helst förgöras. Om Ryssland vill bli en del av världssamfundet igen är de välkomna att sluta invadera sina grannländer, förgifta folk och ägna sig åt cyberattacker mot vår infrastruktur.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s