Nya bevis för USA-finansierade biolabb i Ukraina med fokus på att skapa biologiska vapenkomponenter

Det har gått ett bra tag sedan de Pentagonfinansierade biolabben i Ukraina var på tapeten med tvivelaktig forskning samt utveckling av biologiska vapen med kopplingar till bland annat Joe Bidens son Hunter Biden, Demokratiska partiet i USA och Big Pharma (för den som behöver fräscha upp sitt minne finns länk i slutet), men nu säger sig ryssarna ha hittat nya bevis.

Rysslands försvarsminister lade i går fram fler bevis för USA-finansierade laboratorier i Ukraina. Dokument och material som hittats av ryska trupper, visade att västerländska läkemedelsföretag verksamma i territorium under Kievs kontroll bedrev HIV/AIDS-forskning på ukrainsk militär personal.

Befälhavaren för Rysslands nukleära, biologiska och kemiska försvarsstyrkor, generallöjtnant Igor Kirillov, presenterade ukrainskspråkiga dokument som hänvisade till HIV-infektionsstudier som började 2019. Listan över riktade grupper visar servicemedlemmar tillsammans med fångar, drogmissbrukare och andra ”patienter med hög risk för infektion.”

Enligt Kirillov har den ryska militären återfunnit mer än 20.000 dokument och annat material relaterat till de biologiska programmen i Ukraina, samtidigt som ögonvittnen och deltagare intervjuats. Bevisen bekräftar Pentagons fokus på att skapa biologiska vapenkomponenter och testa dem på befolkningen i Ukraina samt andra stater längs Rysslands gränser.

Baserat på dokument som härrörde från Pentagons byrå för försvarshotreduktion (DTRA), identifierade den ryska militären ytterligare åtta personer som var involverade i den USA-finansierade forskningen i Ukraina. Bland namnen Kirillov pekade ut var Karen Saylors från Labyrinth Global Health, tidigare Metabiota, ett företag kopplat till USA:s president Joe Bidens son Hunter.

Enligt Kirillov grävdes den senaste mängden dokument, som tillhör företaget Pharmbiotest, fram i Lisichansk i Lugansk People’s Republic (LPR) i början av januari.

-”Kliniska prover och patientjournaler med deras personuppgifter kremerades eller förstördes inte på ett korrekt sätt. Detta tyder på att förstörelsen av dessa bevis utfördes i extrem hast.”

I oktober 2022 lämnade Ryssland in ett officiellt klagomål över påstådd USA-stödd biologisk verksamhet i Ukraina och begärde en FN-undersökning i frågan, men FN:s säkerhetsråd avvisade Moskvas förslag efter att USA, Storbritannien och Frankrike röstat emot det. Enligt Kirillov bekräftade den amerikanska oppositionen återigen att Washington har något att dölja och att säkerställandet av insynen i biologisk forskning strider mot USA:s intressen.

Som bevis på det utbredda hotet från Pentagons biologiska forskning som utförs utanför USA:s gränser, hänvisade Kirillov till det tidigare nämnda USA:s engagemang i coronavirusstudier, inklusive genom att finansiera den ideella EcoHealth Alliance som ingick i kontrakt med laboratoriet i Wuhan, Kina.

Kirillov tog också upp utbrottet av Rift Valley Fever 1977 i Egypten, nära ett biologiskt laboratorium som drivs av den amerikanska flottan. Sjukdomen som tidigare känts endast söder om Sahara gjorde ett överraskande framträdande i Kairo några månader efter att laboratorieanställda vaccinerades mot den, sade generalen. Dessutom var Kairo-stammen ”mycket patogen” jämfört med sjukdomens normala influensaliknande symtom, vilket tyder på involvering av experiment med ökad funktion.

Intressant att detta kommer upp till ytan igen. Väst har mer än bara en enorm penningtvätt att skydda när man överröser Ukraina med vapenleveranser. Egentligen borde ryssarna hålla en internationell presskonferens istället, där man offentliggjorde alla dokument man hittat, på så vis kan de skyldiga inte fortsätta ducka.

Man ska heller inte glömma att USA redan under kriget i Vietnam använde Agent Orange – ett avlövningsmedel som gjorde vegetationen glesare – för att komma åt gömda gerillaförband och nordvietnamesiska trupper samt begränsa tillgången till ätbara växter i krigsområdena. Agent Orange som innehöll den dödliga kemikalien dioxin, visade sig senare orsaka allvarliga hälsoproblem – inklusive cancer, fosterskador, utslag och allvarliga psykologiska och neurologiska problem såväl bland det vietnamesiska folket som bland återvändande amerikanska militärer och deras familjer.

#followthemoney

https://www.rt.com/russia/570714-russia-ukraine-pentagon-biolabs/

Nya uppgifter om biolabben involverar Demokraterna, Big Pharma och Bill Gates

9 reaktioner till “Nya bevis för USA-finansierade biolabb i Ukraina med fokus på att skapa biologiska vapenkomponenter

 1. BRA!!
  ”. . mer än 20.000 dokument . . ” inte katt ski_ precis….. det jag hört 30+ lab verkar inte otroligt då man bränt en massa material osså….. fortfarande är det många på FB som säger ”Det fanns inga” det pågår ett krig som någon annan än Ryssland förlorar…… när kommer info som redovisar sanningen? ….. riktigt otäckt…….

  Gillad av 3 personer

  1. Ja Wallenberg tillsammans med regeringen flyttade biolabb från Ukraina till Sverige när det först uppdagades.

   Vad är det som är lögner? I din länk fokuseras på ett specifikt inlägg som spridits på sociala medier, vilket inte har något med mig att göra eftersom jag delar nyheter och inte delat detta. Länken säger att USA inte har några biolabb I Ukraina, men de kan finansiera ukrainska labb för det, som kopplingar till Pentagon och familjen Biden nu visar.

   Tycker du ska sätta dig in i frågan innan du attackerar och anklagar. Läs på och återkom om du har något mer konkret att komma med.

   Gillad av 3 personer

  2. Och läser flyktigt i källkritikbyråns inlägg herre gud vilka falska uppgifter de sprider VN en av de som vet mest om USA´s verksamheter sade i senatsförhör att USA hade biolab i Ukraina osså ”byrån” ”Men USA har inga biolabb i Ukraina.” om detta stämmer kommer VN att få skaka galler… någon som litar på byrån efter detta…. nja osannolikt… dessutom att kalla något för ”lögner” trams alltså. Läs på Karina…. OCH detta ”Snacket går om att Putin har bombat 6 biolab idag. Är också Putins måltavlor USA:s biovapen anläggningar i Ukraina. Gör Putin världen och mänskligheten en tjänst?” är också rent nonsens… USA hade enligt uppgifter 10 lab i Ukraina (helt finansierade) och 20+ oklart vem som stod för degen…… Dags för byrån att uppdatera artikeln som refereras…..

   Gillad av 1 person

  3. Det är tack vare sådana som du karina som Sverige ser ut som det gör. Ljugit för er själv och andra och när det har passat er så har ni anklagat människor som sett och förstått vart det barkat för rasism. Det finns inte ord för att beskriva hur ni har burit er. Djävla pack milt sagt. Vet du förresten ens vad ett ”biolabb är?

   Gillad av 2 personer

   1. En svensk majoritet lever i villfarelsen att Ryssland själv sprängde sina egna gasledningar i Östersjön inom svensk ekonomisk zon.
    Trots att USAs president tidigt pekade ut vad som skulle hända om Ryska stridsvagnar korsade gränsen till Ukraina.
    Senare utförs attentatet mot Nordstreams ledningar i den svenska ekonomiska zonen, väl övervakad av Sverige och övriga randstater under och på vattenytan,
    även all flygtrafik.

    En majoritet tror också att biolabb endast sysslar med medicinsk forskning gällande mediciner som botar,
    absolut inte ”klipper och klistrar” utvecklar patogener.
    Patogener är något som orsakar sjukdom, till exempel ett virus eller bakterie.

    Här är det ”virala” Nordstream-klippet med president Biden.

    Gillad av 1 person

  4. ”Karina” ännu en som gått på den löjliga USA-propagandan med hull och hår! Har du aldrig funderat på varför Sverige är på väg utför stupet? Det är ju för att Sverige numera styrs från Bryssel och Washington och inte längre är att fritt land. Du ska nog enbart hålla truten om propaganda och desinformation som alltid har CIA och USA som källa!

   Gilla

   1. karina är en folkförrädare och det är det värsta förräderiet någon kan göra. Hon sviker sitt folk,sina grannar,sina barn,sig själv. Hur sådana som hon kan leva med sig själv och med sitt folkförräderi är en gåta. Sverige behöver inte gå över ån för att finna stora samhällproblem,karina kan ju börja fundera över vad som blir följden ifall gängkriminella tar över en kommun,en stad ,ett land. Vill det djävla spektaklet uppleva det på riktigt kan hon ju resa till Mexico och se hur den grova kriminaliteten påverkar livet för alla där. Utvecklingen i Sverige hade kanske kunnat hejdas på ett tidigt stadium ifall kritiska gräsrotsröster inte hade tystats. Yttrandefriheten har haft ett högt pris där samhällskritiker ifrågasatts och brödet tagits från dem. Nu är det tydligen något nytt sätt att tysta gräsrötterna. Karina,du är en folkförrädare.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s