Belägg för att blod från vaccinerade är ”orent”?

Som en reaktion på hanteringen av coronaviruset, finns det en växande grupp som tror att de som vaccinerat sig mot Covid-19 har ”orent” blod, vilket komplicerar sjukhusvård med behov av blodtransfusioner eftersom de ovaccinerade inte vill förorena sin kropp med de vaccinerades blod.

Det hela avfärdas som konspirationsteorier och Katrine Wallace, epidemiolog vid University of Illinois Chicago i USA, ställer sig negativ till att det upprättats blodbanker för enbart ”rena” personer som inte blivit vaccinerade. Enligt Wallace kommer en person som får blod från en vaccinerad donator inte att bli vaccinerad.

Men många tror som sagt på motsatsen och schweizaren George Della Pietra har grundlagt Safe Blood Donation som försöker förena ovaccinerade donatorer med andra ”renblodade”. Medlemsavgiften är enligt hemsidan på 50 EUR första året och sedan 20 EUR per år. Organisationen, finns i Europa, USA, Canada, Australien, Asien och Afrika med syfte att säkra att ovaccinerade medlemmar kan få ovaccinerat blod om behovet uppstår.

Eftersom jag jobbar i sjukvården har tanken slagit mig att vad gör personalen om någon kräver blod från ovaccinerade donatorer – går det ens? Men eftersom det är ett känsligt ämne har jag inte velat fråga.

Det finns mycket som talar för att spikproteinet i vaccinet sprids via kroppsvätskor, s.k. shedding, vilket lär leda till att ovaccinerade inte kommer vilja vara intima med vaccinerade. Man undrar därför om det kanske även finns grund för denna teori med så kallat orent blod som kan bidraga till försämrat immunförsvar, fortplantningsproblem, eller vara grogrund för sjukdomar?

Med tanke på hur effektivt man hittills tystat vaccinkritikiska forskare och läkare lär det inte komma fram särskilt mycket i ämnet i media, men bara tanken på att risken finns och kan vara överhängande är oroande.

https://nyheder.tv2.dk/udland/2023-01-30-vaccineskeptikere-vil-have-egne-blodbanker-med-rent-blod

Vax Shedding Finally Proven!

5 reaktioner till “Belägg för att blod från vaccinerade är ”orent”?

 1. Som vanligt vi används som försökskaniner och om det ski_er sig säger man bara hoppsan. Alldeles för många vacciner har drabbat och då ofta just människor som inte förstod riskerna…. kanske blev lurade rent ut sagt. Det finns ju ett antal åkommor som gör att man inte får lämna blod…. finns på 1177. Men denna ”pandemi” med tillhörande ”bot” kommer med största sannolikhet att skapa efterräkningar bl.a. på donerat blod….. Men vi kanske har gott om folk?

  Gillad av 2 personer

 2. (dubbla radbrytningar tycks inte längre fungera, varför jag använder — — — för att separera styckena, för läsbarhetens skull)
  Piper skriver…
  ”Men eftersom det är ett känsligt ämne [krav på ‘rent’ blod] har jag inte velat fråga.”
  … och…
  ”Med tanke på hur effektivt man hittills tystat vaccinkritikiska forskare och läkare lär det inte komma fram särskilt mycket i ämnet i media”
  … som visar dels att det inte råder yttrandefrihet på arbetsplatsen (eller i media) för ämnet ‘rent blod’, och dels hur denna frihet i praktiken — till skillnad från den teoretiska principen/andan i demokratin samt deklarerad i Grundlagen — fungerar: Det är Omgivningen som avgör graden av individens yttrandefrihet, både i privatlivet och i offentligheten/demokratin.
  — — — Förutom detta ämne finns det (som bekant) fler där individer — numera (som född fri, blev jag medveten om min yttrandefrihet den stunden då jag förlorade den) — inte upplever yttrandefrihet, om vilka Piper skriver då och då/ofta, varför delar av landets befolkning ter sig som allegorin grodan i grytan med allt hetare vatten, som bestämmer sig för att hoppa ur när det (situationen) är ‘kokt’ (för sent).
  — — — I övrigt… bidrar Piper oavsiktligt, i kombination med folks tillit till stat och myndigheter, till folks vilja (tilltron är så starkt manifesterad under flera generationer att få ifrågasätter, eller ens, likt jag själv gjorde(!), tänker tanken) att injicera sig med knappt beprövade läkemedel som använder obeprövad teknik/metod (mRNA) då hon använder ordet ‘vaccin’ som vanligt folk förstår skyddar/förhindrar infektion/smitta.
  — — — Denna folkliga förståelse anges som definition av Svenska Akademiens ‘Svensk ordbok’ (SO)…
  -vacc­in: ”preparat som till­förs kroppen för immunisering”
  -immun: ”o­emottaglig för smitta”
  … och som är så djupt förankrad/vedertagen hos folk i gemenen att det även används bildligt: ”hon var immun mot alla övertalnings­försök”
  — — — PS
  Jag avundas inte Piper och hennes arbetskollegor/branschfolk) i en situation där patienten uttrycker önskemål eller t.o.m. krav om ‘rent’ blod: Ger den vårdanställde patienten stöd för dennes valfrihet (t.ex. gentemot över/läkare), eller står denna tyst vid sidan om (för att vara accepterad av Omgivningen/arbetskollegor)…
  … och på detta sätt fungerar yttrandefriheten för individen i verkliga livet: Det är inte politiker och journalister som axlar demokratins ok, men vanligt folk i vardagen, vilket är en ny insikt för dem som är födda och har(!) levt i frihet, vilket tycks vara människans samhälles oändliga cykel: fri/ofri, generation efter generation.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s