Ingen slump att Zelensky ska träffa både Schwab och Blackrock i Davos

Året håller på att rinna ut, men det finns fortfarande tid att fatta beslut om att skicka mer vapen till Ukraina, vilket Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg återigen uppmanade omvärlden till i går samtidigt som han slog fast att fler vapen är den snabbaste vägen till fred i Ukraina.😄

Föga förvånande kommer Ukrainas president Zelensky vara närvarande när World Economic Forum (WEF) startar i Davos i januari för att träffa Klaus Schwab – oklart om det kommer ske via länk eller om han deltager personligen – där han hoppas kunna säkra finansiering för återuppbyggnaden av Ukraina. Dessutom planeras ytterligare ett möte med VD:n för BlackRock, Larry Fink, som Zelensky redan haft möten med tidigare, då företaget officiellt hjälper Ukraina att strukturera fonden för återuppbyggnaden av landet.

Ända sedan i maj 2022 har WEF handlat om Ukrainakriget. I sitt välkomsttal i maj beskrev WEFs grundare och ordförande Klaus Schwab det som en vändpunkt i historien som kommer att omforma vårt politiska och ekonomiska landskap under de kommande åren.

Att Ukrainas president Zelensky tidigare agerat springpojke och sålt ut 17 miljoner hektar åkermark till globala storföretag i USA som i sin tur ägs av Blackrock och Vanguard för att betala av skulder till IMF och Världsbanken – åkermark större än hela Italiens åkermark tillsammans – är det fortfarande ingen som pratar om.

Hur alla dessa miljarder dollar som såväl olika västländer som EU pumpat in i landet det senaste året genom att skapa nya pengar av luft sedan ska återbetalas förtäljer inte historien, men en sak är helt säker – pengatvätten pågår utan några hinder och det ukrainska folket är de stora förlorarna som inte bara blivit bestulna på sitt land som deras förfäder gett sina liv för när västvärlden roffar åt sig av landets naturtillgångar, nu dör de i praktiken också i strid för att se till att denna stöld fortsätter.

#followthemoney

Zelensky to meet Klaus Schwab at the WEF in Davos

https://www.aftenposten.no/verden/i/eEv3AK/direktestudio-krigen-i-ukraina?pinnedEntry=67105

17 miljoner hektar åkermark i Ukraina ägs numera av globala storföretag i USA

5 reaktioner till “Ingen slump att Zelensky ska träffa både Schwab och Blackrock i Davos

 1. ”… fler vapen är den snabbaste vägen till fred i Ukraina.”

  Är det samma som att rädda en skjunkande båt, genom att borra hål bredvid där vattnet läcker in, så att det har någonstans att rinna ut. Uttalandet passar förvisso in bland de gamla Norge-skämten, men Stoltenberg måste vara en socialist …

  Gillad av 5 personer

   1. En eller alla tre? (Varav två felaktigt klassas som högerextrema …) Med tanke på vad som länge pågått i Ukraina, så pekar det på en av dessa, även om de alla går hand-i-hand.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s