Ännu en rekordstor skattehöjning

Farsen med den nya regeringen med stöd av Sverigedemokraterna fortsätter. I går nyheten om att elskatten ckockhöjs på söndag och i dag är det flygskatten. Det var nämligen inte bara plastskatten som man falskeligen lovade att ta bort vid en eventuell valvinst, Moderaterna gick till val på att avskaffa flygskatten som man nu ändå låter vara kvar samtidigt som den höjs till den högsta nivån någonsin.

Den 1 januari höjs flygskatten för inrikesresor i Sverige från 64 till 69 kronor, en höjning som är större än de sammantagna årliga höjningar som de S-ledda regeringarna genomförde under hela den förra mandatperioden.

Det finns tre nivåer av flygskatt: 1 för resor inom norden och Sverige, 2 för resor till andra länder längre bort och 3 för alla andra länder. Samtliga tre kategorier höjs.

Även denna skatt är kopplad till inflationen och precis som i fallet med elskatten har regelverket inte ändrats i och med den historiska prisstegringen under 2022.

Regeringspartierna har tidigare uppgett att de ville avskaffa flygskatten, exempelvis Moderaterna:

”Moderaterna säger nej till regeringens nationella flygskatt. Det är en skatt på resande, som inte tar någon hänsyn till hur stora utsläpp flygplanen ger upphov till. Dessutom betalar vi flyget för deras utsläpp i EU:s system för handel med utsläppsrätter.”

Biståndet samt moms och punktskatt på drivmedel består, elskatten rekordhöjs samtidigt som ny elskatt införs och nu detta tillsammans med det faktum att viktiga frågor som behöver lösas nu istället begravts i långa utredningar. Men det kuvade folket tycks vara tysta oavsett vad som sker i det kristyngda landet och betalar det som krävs från politikerhåll utan protester.

#vibetalar

https://www.friatider.se/regeringen-rekordhojer-flygskatten-som-de-lovade-avskaffa

8 reaktioner till “Ännu en rekordstor skattehöjning

 1. Förlängd sossekommunistisk politik det är vad vi kan förvänta oss. Mycket snack och lite verkstad. SD mer eller mindre tigger och ber om en svekdebatt. Man börjar fatta varför det inte var så viktigt att gå med i regeringen. I stället lär Ulf det lilla skithålspartiet L gå med i hans regering. Så allt gnäll, förvisso välförkänt men ändock, på mögel-/mygelpartiet som MP och sossekommunisterna S och centerpedofilerna, är till ingen nytta, när regeringen gömmer undan sig. Jag röstade iofs KD i riksdagsvalet men SD i övr val nu blir det Afs 2026 om inte SD tar och stampar ner foten så det hörs och visar vem som behöver vem. Mögpartier som V, MP, C och L hör inte hemma i ett demokratiskt valt parlament.

  Gillad av 5 personer

  1. Nej, SD kommer inte att stampa ner foten. De har fått sleven i grytan, för flera SD ledamöter är det andra eller tredje omgången i riksdagen, pensionen efter förlusten efter kommande val kommer att förgylla resten av livet och väljarna kan dra… Och ständiga ursäkter från alla håll att det gått för lite tid etc etc. Nu handlar det om principer. Tuffe Uffe har alltid varit en ynklig pajas men har duperat folket formidabelt. Och SDs svek blir allt mer uppenbart. Man måste kalla en spade en spade. Tack för ordet!

   Gillad av 3 personer

   1. Jag ger de där Svekdemokraterna en chans tills nästa val, är det fortfarande mest verksta 2026 eller vid extraval innan, blir de Afs för min del. Det som nån kallade Sjupartiet får snart heta Åttapartiet. Och då har spaden plötsligt blivit grävskopa.

    Gilla

 2. Den som inte förstår vår situation när det gäller politiker och den svenska regeringen är antingen enormt naiv eller så ljuger han/hon för sig själva. Som ordspråket säger: ”Om val skulle förändra något skulle de inte tillåtas”
  Hur kan man veta att något är sant?
  Facebook blockera det, Twitter tar bort det, Google döljer det, Youtube förbjuder det, media censurera det och vår regering oavsett färg förnekar det.
  Känns som det perfekta samhället? Eller?

  Gillad av 1 person

  1. Känns som DDR och WEF om du frågar mig. Vet ej när WEF startade men har för mig runt 80-90-talsskiftet. Hela sosse kopplet, alla tex fackpampar var/är troligen inblandade i WEFs lorthög så jag skulle inte skälv bli ett dugg överraskad om fackföreningsrörelsen har ett flera fingrar med i salvan på Sveavägen 1986.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s