Allt det vi inte pratat om under året som gått

Årets sista dag är här och med tanke på att det varit ett skitår på många sätt – som avrundades med ett av många efterlängtat maktskifte i riksdagen som egentligen bara innebar att lagen bytte färg på tröjorna, men har samma agenda och husse – så känns det rätt skönt att lämna det bakom sig, även om det nya lär bli minst lika tungt om prognoserna står sig.

Det fanns en tid när jag gjorde nyårskrönikor baserat på nyhetsåret som gått, men eftersom det tar flera dagar i anspråk har jag lagt det på hyllan. Det som däremot är intressant att reflektera över är allt det som massmedia medvetet valt att INTE rapportera om under sitt idoga arbete med att massindoktrinera det kuvade folket.

Några exempel som tystats ned från året som gått listas nedan, men självklart kan listan göras oändlig eftersom mörkandet sker dagligen.

– Bedrägeriet med covidvaccinens skyddseffekt som skrämde den stora massan att fullvaccinera sig samt kategoriskt stigmatisera ovaccinerade – från att ha gett ett hundraprocentigt skydd till att sakta men säkert trappas ned tills det framgick tydligt att det inte skyddar alls, utan eventuellt bara mildrar symptomen. Pfizer har till och med erkänt att de aldrig testade vaccinet för att fastställa om det förhindrade smitta.

– Konsekvenserna av massvaccineringen mot Covid-19, där allvarliga biverkningar och dödsfall förtigs och missvisande covidstatistik rapporteras. Konstiga och gummiaktiga proppar i venerna hos vaccinerade upptäcktes t.ex. redan vid årsskiftet och i höstas kom det fram att maskliknande blodproppar hittats hos 80% av avlidna personer som varit vaccinerade. Explosionen av myokardit hos idrottare förtegs också effektivt.

– Massprotesterna i andra länder mot covidrestriktioner och covidpass.

– EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyens tvivelaktiga och ytterst kostsamma upphandling av covidvaccin till EU samt jävsituationen gentemot maken som är medicinsk chef på ett bioteknikföretag som specialiserar sig på cell- och genteknik.

– Hur EU:s coronafond, där Sverige bidragit med ca 150 miljarder, skuldsätter medlemsländerna ända fram till år 2058.

– Vem som ska tillverka elen för de miljontals elbilar som ska rulla efter EU:s beslut om att förbjuda försäljning av bensin- och dieselbilar inom EU från 2035.

– Att västvärlden misslyckats med att knäcka Ryssland och att konsekvenserna av EU:s alla sanktionspaket slår hårdast mot oss själva.

– Hur massmedia spelat en huvudroll i att bygga upp den iscensatta klimathysterin samtidigt som våra riktiga miljöproblem förtigs. Världens största nyhetsbyrå, Associated Press (AP), medgav exempelvis i början av året att man tagit emot motsvarande 75 miljoner kronor från klimataktivister för att skriva klimatalarmistiska artiklar. New York Times har också fått betalt av olika organisationer för att skriva reportage om önskade ämnen.

– Att 1.100 vetenskapsmän och forskare, under ledning av den norske Nobelpristagaren Ivar Giæver, undertecknat en deklaration med rubriken ”Det finns ingen klimatkris” som varnar för att klimatforskningen är ett område som blivit baserat på personlig övertygelse samt politiska agendor snarare än egentlig vetenskap.

– Familjen Bidens inblandning i korruptionsskandalen med Burisma i Ukraina.

– Den allt annat än nyanserade rapporteringen från kriget i Ukraina, där man uteslutande attackerar Ryssland samtidigt som Ukraina sätts på piedestal utan kritiskt granskande. Ingen objektivitet utan all propaganda och fake news som den ukrainska regeringen skickar ut går direkt i tryck i väst samtidigt som man medvetet utelämnat den riktiga upprinnelsen till konflikten som ligger flera år tillbaka i tiden. Nyckelord: Minskavtalen, Natoutvidgningen, USA. Dessutom mörkandet av Azovbataljonen och de nynazistiska aktiviteterna i Ukraina.

– Åtta års etnisk rensning av rysktalande invånare i Donbass i regi av den ukrainska regeringen, som internationella journalister som befunnit sig i området vittnat om.

– Att provokationen med ett Natomedlemskap för Ukraina var planerat av USA för att elda på konflikten.

– Att den tyska ex-kanslern Angela Merkel i en intervju med den tyska tidningen Die Zeit avslöjat att syftet med Minskavtalen 2014 inte var att skapa fred, utan att ge Ukraina tid att bli starkare och tid för Nato att öka sitt stöd till Ukraina – något som även bekräftades i går av den franska ex-presidenten Hollande.

– Att Ukrainas president Zelensky sålt ut 17 miljoner hektar åkermark till globala storföretag i USA som i sin tur ägs av Blackrock och Vanguard för att betala av skulder till IMF och Världsbanken – åkermark större än hela Italiens åkermark tillsammans.

– Biolabben i Ukraina med utveckling av biovapen finansierade av USA, utförda mänskliga experiment och planerad spridning av dödliga smittämnen samt kopplingar till familjen Biden, Demokraterna, Pentagon, Big Pharma och Bill Gates. Konsekvenserna av att Wallenberg tillsammans med den svenska regeringen flyttade en del av dessa biolabb till Sverige när de uppdagades.

– Att Ukraina x flera attackerat kärnkraftverket Zaporozhye.

– Hur den ukrainska presidenten Volodymyr Zelensky under året förbjudit alla oppositionspartier i landet och flera ukrainska medier samt undertecknat en ändring som minskar den finansiella tillsynen av politiker.

– Att vapnen till Ukraina inte når fram utan majoriteten hamnar på svarta marknaden.

– Att ingen kontroll finns på vart alla miljarder som pumpas in i Ukraina tar vägen.

– Den ukrainska webbplatsen Mirotvorets så kallade dödslista, där en grupp offentligt okända aktivister i Ukraina under de senaste åtta åren ostraffat sammanställt listor över ”folkets fiender” – däribland ryska medborgare, ukrainska oppositionella personer och bloggare, europeiska politiker, barn, amerikanska medborgare samt journalister som förklarats kriminella utan rättegång.

– Att en studie slår fast att media sedan den 24 februari har spelat en stor roll i att hålla igång konflikten i Ukraina och göra en förhandlad uppgörelse mindre sannolik.

– Att de ukrainska flyktingarna som flytt från sitt hemland 2022 främst har bosatt sig i Ryssland framför något annat land.

– Massdemonstrationerna i andra länder mot höga elpriser, levnadskostnader, EU och Nato samt vapenleveranser till Ukraina.

– Hur Brics växer och blir en stark motpol till västvärldens dominans.

– Hur det smutsiga kolet gjort en tyst comeback och att vi eldar olja som aldrig förr utan att varken Greta eller PK-etablissemanget sliter sitt hår.

– 30 års nedmontering av tullverksamheten samtidigt som narkotikainförseln och den organiserade kriminaliteten ökat.

– Hur mycket den svenska regeringen (dvs vi) betalar i medlemsavgifter till World Economic Forum (WEF) samt deltagaravgifter till WEF:s årliga möte i Davos.

– De omotiverade löneökningarna hos den politiska eliten i Bryssel.

– Att FN och Google säger sig äga vetenskapen och det som avviker från FN:s ”sanningar” inte ska visas i sökresultaten.

– Statsminister Ulf Kristerssons inblandning i adoptionsskandalen.

– Att EU:s klimatplan, Green deal, sänker hela Europa. Intressant i sammanhanget är att en ny rapport som kom i januari (alltså FÖRE starten av Ukrainakonflikten) påvisade att den gröna omställningen kommer leda till stora uppoffringar för Europas folk och få konsekvenser för hela samhället samt påverka hur vi lever. Rapporten konstaterade att det kan leda till högre drivmedelspriser, dyrare mat och dyrare el. Samma månad skrevs det mycket om de skenande kostnaderna för el- och drivmedel för svenska folket samt hur det svider i plånboken hos svenska företagare – särskilt matproducerande bönder – pga de stigande kostnaderna för el, drivmedel samt foder. Ändå har den politiska eliten ägnat stora delar av året till att skylla på Putinpriser, trots att roten till det onda ligger i deras egen politik.

#vakna

#followthemoney

15 reaktioner till “Allt det vi inte pratat om under året som gått

 1. Tack för allt 2022. Därmed vill jag önska dig ett fantastiskt 2023.Per–Sent from my Android phone with GMX Mail. Please excuse my brevity.

  Gillad av 1 person

 2. Jag undrar om vissa saker/ämnen har blivit så vanliga (och hamnat i bakgrunden) att vi glömmer bort att prata om dem (och anpassat oss), och som därför inte nämns i en årskrönika men i en senare decenniekrönika?

  Många säger att yttrandefriheten är viktig. Vissa hävdar till och med att den är nödvändig, själva förutsättningen för demokratin och folks frihet.

  Det finns argument som kan belägga detta då (politiska) förändringar förutsätter att folk vågar, inte tiger [1] med sina åsikter (argument) och tyckanden (spontana: vad en känner [1]), till exempel med vänner och bekanta, grannar och arbetskollegor, främlingar och meningsmotståndare.

  Pipers årskrönika 2018:
  – ”Jag arbetar fortfarande kvar på advokatbyrån och många gånger under året har jag gått med en klump i halsen till jobbet för att jag varit orolig för vad mina chefer skulle tycka om något inlägg jag skrivit eller insändare som publicerats i lokaltidningen, men faktum är att det än så länge har gått smärtfritt.”

  Pipers årskrönika 2019:
  – ”Leif Östling, styrelseordförande i Södertälje Science park och tidigare VD för Scania, hängs ut i svensk media och petas från sitt uppdrag efter att ha medverkat i en intervju i Swebbtv där han öppet kritiserar invandringen. Detta visar klart och tydligt att den svenska åsiktskorridoren fortfarande är obehagligt trång samt att man till varje pris tänker bekämpa de som yppar sanningen.”

  2017-02-01 SVT Nyheter: ”Modulbygget [planerat boende för nyanlända] har delat Beckomberga [Stockholm] i två läger”
  – ”Ingen av de mest aktiva i motgruppen vill ställa upp på en bandad intervju, bland annat för att de inte litar på media och för att de är rädda för att bli stämplade som rasister.”

  (1997-05-21 Riksdagen, invandringsminister Pierre Schori (S): –”Rasism och främlingsfientlighet skall kriminaliseras och jagas. Det går inte att i en demokrati hitta några ursäkter, till exempel att det är fel på invandrar- och flyktingpolitiken.”)

  Pipers årskrönika 2021:
  – ”I februari släpptes även ännu en rapport som påvisar att invandrare är överrepresenterade vad gäller sexualbrott och forskarna från Lunds universitet var rädda för repressalier eftersom de öppet redovisade resultatet av rapporten och var välbekanta med den trånga åsiktskorridoren i Sverige.”

  (Motion 1984/85:346 Allan Ekström (M): –”Utländska medborgare stod år 1981 för 13% av dem som lagfördes. Mer än tre fjärdedelar av utlänningarna var kyrkobokförda i Sverige. Andelsmässigt motsvarar sistnämnda grupp 5% av den straffmyndiga befolkningen.” [2])

  Göteborgs-Posten Debatt 2022-06-30
  ” Jag vågar inte längre säga vad jag tycker av rädsla för att bli utfryst”
  (kvinnlig) polisinspektör i Göteborg”
  – ”Jag vill inte prata politik eller samhällsproblem ens med mina närmaste vänner och släktingar för jag vet inte om jag stöter på iskyla och kommer bli bortvald till nästa träff.”

  *

  Visst är det sant som Piper skriver 2019 : –”Makten ligger i folkets händer och huruvida det kommer att tas tillvara under 2020 återstår att se.”

  Men, vad händer om folk inte vågar, är alltför rädda för rasiststämpeln (och anpassar sig genom att tiga och t.o.m. ljuga för att vara socialt accepterade) att använda den makten?

  2016-01-27 Expressen Debatt
  ”SD kunde vara störst – om kvinnorna vågat”
  forskare vid Göteborgs universitet:
  –”Hade kvinnorna vågat åsiktsrösta i lika hög grad som männen, utan att ta hänsyn till vad andra tycker, hade SD enligt gängse väljarmodeller med råge varit Sverige största parti.”

  2018-08-15 DagensArena.se (”radikal, progressiv idégrund”)
  ”Normalisering och rädsla ökar kvinnors stöd för SD”
  Anna-Lena Lodenius:
  – ”Om kvinnor röstade på SD i samma utsträckning som männen skulle SD kunna bli Sveriges största parti.”
  – ”Hittills har kvinnor valt SD betydligt mer sällan än män, av uppenbara skäl.”
  – ”… kvinnor [är] känsligare för vad omgivningen tycker och räddare för att väcka ogillande.”
  – ”Även om kvinnor har delat SD:s åsikter har de inte alltid velat gå ut med att de gillar ett parti med rötter i nazistiska miljöer som ofta stämplas som rasistiskt.”

  (–”Jimmie Åkesson (SD) kallar invandrare för ‘kulturell belastning’. Ränderna går aldrig ur. SD är och förblir ett tvättäkta rasistiskt parti.”
  — fd. justitieminister Johansson (S), 2021-02-19 Twitter)

  Då får vi, folket, de regeringar (och samhälle/samhällsutveckling) vi egentligen inte vill ha?

  (Axess Magasin nr. 3, 2021, Mauricio Rojas (FP/L): ”Det gick inte”: –”Både opinionsundersökningarna och forskningen visade ganska tidigt att det fanns ett betydande folkligt missnöje. Sedan flera decennier tillbaka har omkring hälften av befolkningen ansett att invandringen varit för stor.”)

  Så, kommer 2023 vara det år som demokratins yttrandefrihet och svenskars (här: folkslaget) rädsla vara ämnen som folk och fä (politiker, journalister, debattörer/krönikörer och andra offentliga aktörer) pratar om…

  (2020-02-29 Sveriges Television
  ”Läraren Naouel Aissaoui möter Loubna Stensåker Göransson (M): Slöjförbudet handlar om rasism” — tevesänt 2020-05-26 i ”Mötet – Slöjförbud” i Skurup kommun)

  … och inte avfärdas som ”det är ju patetiskt”, ”ömhudade debattörer” som ”inte tål motargument”, enligt SVT-chefen Jan Helin år 2014 (dåvarande chefredaktör och VD på Aftonbladet) i debatt med bl.a. Gunnar Sandelin (fd. SVT-journalist, debattör, socionom) som vittnade om att journalistkollegor (bl.a. på SVT och de stora tidningarna) ”… vågar inte säga vad dom tycker om invandringen på jobbet för då är det kört” [”rasist-nischas”]? [3]

  (Jag kan tycka att den totala avsaknade av empati hos den offentliga makten (här: Eva Hamilton SVT, Cilla Benkö SR och Jan Helin AB) är anmärkningsvärt förvånande: Att få sin människosyn och medmänsklighet ifrågasätt och jämförd med Adolf Hitler, nazister, fascister, Ku Klux Klan, ”Jim Crow”-lagar (US), apartheid (SA) och kategoriseras tillsammans med andra moraliskt vidriga människor såsom våldtäktsmän, barnmisshandlare och mördare… är det då förvånande att folk är/blir rädda?)

  Svaret kanske kan läsas i Pipers nästa årskrönika (och som kanske innehåller ett nytt ord: ”åsiktsförtryck”, det vill säga avsaknad/frånvaro av frihet, vilket avser vanligt folk till skillnad från ”Åsiktskorridoren” som avser offentliga personer).

  Till dess, God fortsättning med ett tack till henne för hennes texter.

  [1]
  – ”En stor invandring på kort tid har förändrat Sverige i grunden. […] Men vad skapar folkhemmets försvinnande för känslor hos dem som bor här? Och vad händer med människorna som måste tiga om dem?”
  (— boken ”Saknad” 2022 av Katarina Barrling och Cecilia Garme)

  [2]
  Motion ”Ändring i 41 § utlänningslagen”
  Allan Ekström (M):
  ”… brottsförebyggande rådets rapport 1983:4 – Utlänningarna och brottsligheten. Ur denna dystra rapport kan utläsas (siffrorna hänför sig till 1981) bl.a. följande:

  – Utländska medborgare stod år 1981 för 13% av dem som lagfördes. Mer
  än tre fjärdedelar av utlänningarna var kyrkobokförda i Sverige. Andelsmässigt motsvarar sistnämnda grupp 5% av den straffmyndiga befolkningen.

  – Ju allvarligare brottet är desto större är andelen och överrepresentationen av utländska medborgare. Av de 502 personer som år 1981 intogs för att avtjäna fängelsestraff på två år eller mera var 173 personer eller 34% utlänningar. Av dem som dömts till fem år eller mera var andelen icke mindre än omkring 50%.

  – De utländska medborgarna utgjorde så mycket som en femtedel av alla som intogs på kriminalvårdsanstalt.

  Den naturliga utgångspunkten borde alltså vara den, att utlänning som begått ett allvarligt brott förlorat sin rätt att uppehålla sig i vårt land.

  En sådan ordning skulle också vara till fördel för alla här bosätta utlänningar som är laglydiga och som gärna vill rota sig i Sverige. För dem bör det vara angeläget att ej bli sammanblandade med kriminella landsmän. Härigenom motverkas uppkomsten av motsättningar mellan hitflyttade utlänningar och oss infödda svenskar.”

  [3]
  YouTube-videor, SVT Debatt 2014-03-06:
  1. ”Debatt Vad är politisk korrekthet. Media tystar debatten?”
  2. ”Svensk debatt om invandringen”

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s