Köldrekord på Sydpolen medan det pengasugande klimatbedrägeriet fortsätter

I dag när jag körde till jobbet noterade jag att det var -15 grader i Skurupstrakten, kyliga temperaturer för att vara södra Skåne. Häromdagen hörde jag en kollega häpet säga att man inte väntat sig denna kyla i Sverige när det så länge tjatats om klimathotet och hur det blir allt varmare. Det är nog fler som reagerat på det, men ingen ifrågasätter klimatagendan som våra styrande politiker driver stenhårt och som ackompanjeras från Bryssel.

Det är dock inte bara här på hos oss som kylan gör sig påmind, utan globalt har kylan slagit till rejält och på Sydpolen har dessutom köldrekord slagits under sommarperioden.

Nyligen gick FN:s påkostade klimatkonferens i Egypten av stapeln och högdjuren flög in i hundratals privata jetplan, helt ignoranta mot de påstådda skadliga flygplansutsläppen. Nästan samtidigt slogs flera köldrekord på Sydpolen den 16, 17 och 18 november.

Den 18 november sjönk kvicksilvret exempelvis till -45,2 grader celsius. Det tidigare köldrekordet går tillbaka till 1985 och då nådde det -44,7 grader samma dag.

Den 16 och 17 november låg temperaturen på -46,0 respektive -45,1, där man måste gå tillbaka till 1987 respektive 1999 för att hitta jämförbara tal.

Vintern 2020-2021 i Antarktis var den kallaste sedan mätningarna började 1957, men det har inte mainstreammedia bemödat sig med att rapportera om eftersom det skulle förstöra narrativet. Likaså att koralltillväxten i Stora barriärrevet aldrig har varit bättre, trots att journalister och ”experter” för bara några år sedan varnade för att det sannolikt skulle försvinna.

Enligt senaste satellitdatan har de globala temperaturerna varit praktiskt taget oförändrade i mer än åtta år.

Efter åratal av ”grön” politik är det inte särskilt förvånande att den inhemska produktionen nu inte räcker till i kylan. Hittills i dag har vi i Sverige importerat över 3000 megawatt el, vilket enligt driftchefen på Svenska Kraftnät inte är speciellt vanligt och motsvarar nästan tre stycken kärnkraftverk.

Men när det finns pengar att tjäna på det naiva och kuvade folket fortsätter farsen utan uppehåll. Dessutom finns det viktigare saker att rapportera om, som namnen på de döda schimpanserna på Furuvik som kändisarna nu gråter över.🤦‍♀️

#klimatbedrägeriet

#followthemoney

At the South Pole one cold weather record after another is being pulverised

https://sverigesradio.se/artikel/nu-tvingas-vi-importera-mer-el-motsvarar-tre-karnkraftverk

19 reaktioner till “Köldrekord på Sydpolen medan det pengasugande klimatbedrägeriet fortsätter

  1. Taget över hela året har Sverige ett elöverskott på cirka 25 TWh. Nu är tyvärr elektricitet en färskvara så ibland får vi ett underskott och då är det bra att vi är uppkopplade på det europeiska nätet så att vi kan importera det vi behöver. Tyvärr importerar vi också de skyhöga elpriserna på kontinenten.

   Gilla

 1. På 1600-talet var det ingen som ifrågasatte häxjakten eller den stora häxprocessen, det var inte heller någon som ifrågasatte prästerna eller adeln under 1800-talet, idag heter de som vill ha makten, skrämma och förtrycka folket Greta, Bill Gates, Johan Rockström, FN, Naturvårdsverket osv de är alltid samma visa/ord när de ska förtrycka folket. Alla känner igen domedag, undergång, förintelse, förfall och 2 graders målet som svävar fritt, fråga de gärna vilket grad de startar sina beräkningar på? Hoten slutar aldrig, de kommer inte att ta slut även om vi lever upp till deras mål/krav, istället kommer det nya hot. Dessa människor som vill ha makt och pengar är beredda att offra hur mycket som helst för att få denna makt och sina pengar de har alltid vandrat bredvid oss här på jorden, det som skiljer dem åt är namn, yrken och när det har utspelat sig under historiens gång.

  Men så är jag vit heterosexuell man, familjefar, medelålders, invandrarkritisk, miljö förnekare, kritiker och skeptiker allt på samma gång.

  Gillad av 1 person

  1. Man jämför med medeltemperaturen i atmosfären 1850-1900, en period då koldioxidutsläppen inte hade kommit igång på allvar och man hade hyggligt bra data.

   Gilla

   1. Efter att ha läst igenom Staffan Mörners bok ”Borde man oroa sig för klimathotet?” Där han bla jämför data, källor och historisk fakta skriver han ”Att mäta den globala medeltemperaturen är en invecklad procedur med många felkällor, korrigeringar och justeringar. Den globala medeltemperaturen är inte ett mätvärde, utan ett produkt av en komplicerad bearbetningsprocess, som till stor del idag sköts av algoritmer.”

    Han skriver och påpekar att många diagram har ”borttrollade” pauser samt ”Gap filling” som innebär att man helt enkelt gissar temperaturen i stora områden där det inte finns väderstationer.

    En i övrigt klart läsvärd bok, skriven på ett enkelt sätt men med lite för många och invecklade diagram, diagrammen är viktiga eftersom de är just med dessa som det största ”fusket” förkommer och där han med hjälp fakta går igenom fel, korrigeringar och ibland rent fusk från vetenskapsmän.

    Gilla

  2. Gringo, hoppas du har ett bra liv i din inbillade verklighet. Kan inte minnas att du någon gång har haft med en källa som påstår ditt tyckande. Har lite försvårat att förstå varför du överhuvudtaget skriver inlägg då du inte ens försöker belägga ditt tyckande med någon som helst fakta. Att du tycker något är ju ganska ointressant för andra när du varken har källor eller ens ett resonemang som förklarar varför du har de åsikter du har!

   Gilla

   1. Joshua jag får känslan att du är en person som inte gillar andra människor som inte tycker som du, vilket jag ser som en dålig egenskap, hade du orkat lägga en minut på att kolla upp min källa så hade du kunnat googla häxjakt/häxprocessen eller de olika stånden vi hade i Sverige under 1800-talet. Men du är väl för lat att kolla upp fakta, din stil är mer att ifrågasätta utan fakta, du beskyller mig för att ”inbilla mig fakta” samt beskylla mig att skriva utan källa! Det är du som är lat, som inte orkar följa upp fakta, visst det är alltid jävligt mycket enklare att ifrågasätta än att leta upp/peka på fakta! Joshua vad hände sist med min obesvarade fråga? Har du redan glömt den? Här kommer den ”Vad har de med svenska nunnor att göra?” Din fråga var” Är svenska nunnor förtryckta??” Svårt att komma ihåg då har du sidan här, https://jennypiper.blog/2022/12/09/i-vissa-lander-dor-manniskor-for-att-slippa-bara-hijab-i-sverige-ar-det-en-begransning-av-yttrandefriheten-att-infora-forbud-i-skolan/

    Jag blir gärna ifrågasatt men då ska du även ha på fötterna och inte komma med en jävla massa inbillad fakta som passar just ditt lata sätt. Nästa gång du har något att ifrågasätta, vilket jag hoppas du har, så se till att du har på fötterna! Jag lovar att svara dig om det är en relevant fråga.

    Gillad av 1 person

 2. Ja, det är mycket humor kring dessa effektiva?? men tyvärr just nu – fastfrusna, orörliga vindkraftverk i t.ex. England. Jag ber om mina varmaste hälsningar till Per Bolund och andra geniala visionärer inom klimatet vi berikats utav

  Gillad av 2 personer

 3. Klimatförändringarna leder till fler extrema väderhändelser; värmeböljor, översvämningar, orkaner och även köldknäppar. Att medeltemperaturen i atmosfären ökar betyder inte att temperaturen ökar på varje plats vid varje tidpunkt, utan att klimatet blir än mer kaotiskt och svårförutsägbart. Det här är långsamma processer, då räcker det inte att titta på så korta tidsperioder som åtta år. Faktum är att medeltemperaturen ökat 1,2 grader sedan förindustriell tid. Det kommer man inte ifrån.

  Gilla

 4. Jag beundrar Dig för att Du orkar grotta ner Dig och ge röst åt allt det jag jag själv och och säkerligen många med mig oxå har på hjärtat. Denna gång dessutom med en slutknorr skriven så att den skulle kunnat vara ett manus till Svenska Nyheter eller annat satirprogram. Det grymma är bara att i detta fallet överträffar verkligheten dikte.

  Gillad av 1 person

 5. Gringo, går du in på sidan så ser du att jag svarade dig! Du har däremot inte länkat något som stöder dina inlägg, i den här tråden som handlar om energi! Adeln var väldigt ifrågasatt under hela den tid som de adliga hade en särställning, se tex på Franska revolutionen, Dackefejden osv. Så fort du får lite kritik så försöker använda härskarteknik och anklagar den som kritiserar dig för olika saker som du inte har en aning om. Hänvisa till källor för dina påståenden så kanske du kan få en förståelse för att du har den åsikt du har!
  Varför ska jag googla på häxprocesser? Om du går till ett bibliotek och lånar en bok om dessa så läser du ganska snabbt att det var ett sätt att förtrycka folk och inget som allmogen på något sätt trodde på eller stödde, förutom de som försökt skaffa sig rikedom genom anklagerser.

  Gilla

  1. Joshua
   december 9, 2022 kl. 20:11
   Gringo, varför då lagstifta och förbjuda? Jag känner många invandrare, vissa har hijab, vissa inte. Låt var och en avgöra själv!
   Kallar du detta för svar på min fråga? När vi har en diskussion om nunnor?

   Man läser det man vill! Kan förstå att du har svårt med att ”läsa mellan raderna” när jag jämförde hur dåtidens elit förtryckte folk precis som idag, med att skrämma upp och hota folk. Men det har du väl inte sett? Härskarteknik ? Vad pratar du om, förstår att du mår fruktansvärt dåligt när någon ifrågasätter dig!! Du tror själv, på riktigt att du har rätt!! Har du svårt att se att det finns olika sätt att se på ett problem?

   Gilla

   1. Gringo, läser du inte alls var jag skriver?? Det vet ju just det jag skrev att varje människa ska ha ett fritt val att kläs som man vill!

    Gilla

   2. Självklart har varje vuxen människa rätt att välja vilka kläder de vill ha, din fråga var
    ”Är svenska nunnor förtryckta??” Joshua december 9, 2022 kl. 16:38. Jenny gjorde ett tappert försökt att förklara frågan ”Jag har flera kollegor som bär hijab och respekterar deras val.” plus ”Den här diskussionen handlar om barn” jennypiper6
    december 9, 2022 kl. 22:26

    Svaret är lite konstigt, för du undviker frågan helt! Självklart får vuxna välja vilka kläder de vill men frågan gäller om svenska nunnor är förtryckta och att barn ska få slippa hijab.

    Gilla

 6. Gringo, barn ska såklart själva få välja vad de vill ha på sig eller inte ha på sig, så länge de klär sig med hänsyn till rådande väder. När det var svinkallt ute sa jag till barnen att ta på sig mössa, hade de velat ha på sig en hijab, så hade det varit ok.
  Varför diskuterar du inte energi, som tråden handlar om??

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s