Danska regeringen vill avskaffa kristen helgdag för att finansiera vapenköp

Danmark har likt många andra EU-länder skickat stora mängder vapen till Ukraina och när verkligheten kommit ikapp den den nya blocköverskridande regeringen som består av Socialdemokraterna, Venstre och Moderaterna, är det de danska arbetstagarna som straffas för att finansiera de ökade utgifterna för Försvarsmakten genom att den nationella högtidsdagen ”Store Bededag” avskaffas så att danskarna kommer arbeta en dag mer om året.


-”Alla ska bidraga, alla ska arbeta lite mer” sade Mette Frederiksen (S) på pressträffen tidigare i dag, men att regeringen tar bort en helgdag från danskarnas kalender har väckt många kritiska röster från både kyrkan, fackföreningsrörelsen, Folketinget och privatpersoner eftersom arbetstagares rättigheter inskränks samt danska traditioner skrotas.

Enligt danska Nationalmuseum går Stora Bönedagen tillbaka ända till 1686, då syftet var att man skulle fasta, hålla sig nykter, gå i kyrkan och avstå från att arbeta. I nutid är det årets absolut största konfirmationsdag i Danmark och många frustrerade familjer lär få planera om utifall förslaget, som sägs ha brett politiskt stöd, går igenom.

Fullkomligt vanvettigt och återigen en påminnelse om hur den politiska eliten leker med skattepengar som det behagar dem i godhetens namn utan en tanke på konsekvenserna.

Fredriksen orerar för övrigt om att ”alla ska bidraga”, men det är bara skattebetalarna som drabbas – socialbidragen för den dagen lär knappast hållas inne.

#vembetalar

https://nyheder.tv2.dk/samfund/2022-12-14-afskaffelse-af-store-bededag-moeder-kritik-fra-flere-flanker-fingrene-vaek-fra-de

6 reaktioner till “Danska regeringen vill avskaffa kristen helgdag för att finansiera vapenköp

  1. Dröjer säkert inte länge innan våra politiker och byråkrater siktar in sig på Midsommar, Annandag jul eller kanske Långfredagen allt för att ”Alla ska bidraga, alla ska arbeta lite mer”. Varför skulle folket i Sverige klara sig? Speciellt när vi har politiker som de sista decennierna siktat in sig på att vara bäst i klassen, så sitt lugnt i båten denna chansen missar våra idioter till politikerna inte.

    Gillad av 3 personer

  2. Om varje arbetande dansk väljer att ta ledigt en dag utan lön måste det ju upphäva regeringens påhitt? Visserligen förlorar då denna grupp en dags lön men det kan det väl vara värt. Eller är min logik fel.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s