Nästa krutdurk där väst försöker öppna en andra front mot Ryssland

Det är inte många gnistor som saknas i krutdurken Kosovo/Serbien, där konflikten trappas upp för var dag som går.

Samma dag som Kosovo officiellt ansökt om EU-medlemskap, där president Vjosa Osmani sade att Kosovo förtjänade att gå med i EU-blocket som ”ett land med fred och respekt för mänskliga rättigheter”, framkommer det att etniska albanska tjänstemän lojala mot Pristina har tagit över den största serbiska kommunen i norra Kosovo.

Norra Mitrovicas nya kommunfullmäktige svors in i dag under tungt beväpnad polisbevakning, för att ersätta de serbiska tjänstemän som avgick i protest förra månaden. När de sexton nya medlemmarna svors in togs serbiska flaggor bort från rådssalarna. Flera pansarfordon från Natos fredsbevarande styrka KFOR patrullerade utanför byggnaden.

Medan den serbiska listan vann över 90% av de lokala rösterna i valet i oktober 2021, avgick alla dess medlemmar förra månaden i protest mot Pristinas strävan att förbjuda serbiska registreringsskyltar. Medan Kosovos regering så småningom övergav den planen, under påtryckningar från EU och USA, använde de avgångarna för att ersätta de etniska serberna med sina egna tjänstemän.

Denna flytt innebär etnisk rensning enligt Serbien. Petar Petkovic, den serbiska regeringens kommissionär för Kosovo, kallade det nya rådet ”ett brott mot alla avtal, inklusive Pristinas egna lagar.”

Förra veckan skickade Pristina hundratals tungt beväpnade poliser till norra Mitrovica i vad de kallade nödvändiga, rimliga och lagliga åtgärder för att upprätthålla lagen samt besluten från Kosovos statliga organ. Serbien klagade över en kampanj av övergrepp och sade att de skulle begära att deras egen polis skulle återvända till utbrytarprovinsen, i enlighet med FN:s säkerhetsråds resolution 1244. USA är dock ”kategoriskt” emot den idén, enligt utrikesdepartementets sändebud Gabriel Escobar, som uppmanade de etniska albanerna att fullgöra sina fördragsåtaganden och upprätta en sammanslutning av serbiska kommuner – något Pristina har vägrat göra.

Nato tog kontroll över Kosovo 1999, efter att ha bombat Serbien. Den etniska albanska provisoriska regeringen utropade självständighet 2008, men Serbien har inte erkänt dess självständighet och inte heller fem EU-medlemsstater, Ryssland och Kina. Hur landet då ska kunna välkomnas in i den europeiska gemenskapen är högst oklart, men Ursula von der Leyen har sina egna metoder för att få sin vilja igenom.

Det ser ut som att väst nu vill öppna en andra front mot Ryssland. Eftersom Nato inte direkt kan engagera sig i Ukraina måste de starta ytterligare en konflikt i Europa för att motivera sin fortsatta tillgång på vapen och militär personal. Nato är således i full gång med att grabba tag i nästa gisslan av död och förstörelse – en krigsallians som för övrigt även det naiva kungariket i norr snart är en del av om globalistregeringen får som de vill.

https://www.rt.com/news/568249-kosovo-mitrovica-takeover-albanian/

2 reaktioner till “Nästa krutdurk där väst försöker öppna en andra front mot Ryssland

  1. .. och Sveriges regering ”såg det inte komma” vad?!

    Det är en sådant skitsnack av regeringen, för NATO och EU har planerat för det här länge.

    Serbiens FN-mandat om trupper i Kosovo är bara en avledning, precis som med Merkels Minskavtal och Ryssland, när det inte passade längre, kan de upphäva det och förklara det ogiltigt.. Ensidigt.

    Gillad av 1 person

  2. Väst begår ett jättelikt folkrättsbrott med WEF, EU och USA´s goda minne, det i strid mot Nürnberglagarna som de själva stipulerade 1947 om folkrättsbrott och brott mot mänskligheten.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s