Landets kommuner och regioner väntas gå back med miljardbelopp de kommande åren

Regelbundet läser vi om hur svångremmen måste dras åt hos landets kommuner och regioner för att klara den ekonomiska krisen som skapats av den styrande eliten, där man justerar sin budget genom att spara in på de svagaste individerna i samhället – barn, sjuka och äldre, där livsviktiga funktioner som skolan och vården får ta den största smällen.

Det här är dock bara början, för de närmaste åren kommer att bli ännu hårdare enligt en ny ekonomirapport från Sveriges kommuner och regioner, SKR, som slår fast att det väntar tuffa år för såväl landets kommuner som regioner.

Annika Wallenskog, chefsekonom på SKR, säger att det är en kombination av lågkonjunktur samt ökade kostnader som ökar i snabbare takt än intäkterna och nästa år väntas kommuner samt regioner tillsammans gå back tre miljarder kronor och året efter 24 miljarder kronor.

Våra styrande politiker har dock slagit dövörat till allt som rör landets interna växande problem och ägnar sig bara åt att springa Bryssels samt Natos ärenden samtidigt som man strör pengar omkring sig på allt utom det egna folket. Hur vi med dessa fakta på hand ska kunna fortsätta försörja elefanten i rummet som årligen genererar upp mot hundratusen nya individer med påstådda skyddsbehov när vi inte ens kan ta hand om våra egna medborgare är inte heller något som diskuteras – vi bara kör på rätt in i väggen.

#sakerviintepratarom

#vibetalar

5 reaktioner till “Landets kommuner och regioner väntas gå back med miljardbelopp de kommande åren

 1. Avgiften till EU 2022 betalar vi ca 52 miljarder, 2021 betalade Sverige nästan lika mycket drygt 52 miljarder till EU, 2020 betalade Sverige 46 miljarder, Till Coronafonden betalar vi 150 miljarder, sen skickar vi 600 miljoner till Ukraina utöver det 3,7 miljarder vi redan har skickat till Zelenskyj, på detta kommer ALLA andra bidrag till alla ekonomiska flyktingar vi har i Sverige som lever gott på alla våra bidrag från egna boenden till garanti pensioner, inte konstigt att våra skattepengar inte räcker till oss som betalar in skatt, tanken med skatten MÅSTE väl ändå vara att skatten ska gynna oss svenskar först? Hade vi SATT oss själva i första rummet då hade vi haft råd att betala undersköterskorna, vårdpersonal, lärare, polis, brandkår och alla andra som får lön av stat och kommun, plus vi hade antagligen haft världens bästa sjukhus, vård, omsorg och skola. Men detta vill inte våra idioter till hönshjärnor till politiker att vi svenskar ska få, det är alltid lätt att skänka andras pengar, detta måste få ett slut omgående!

  Gillad av 1 person

  1. Håller fullständigt med dig att det är mer IQ befria politiker än kloka hönor som får ta skulden för det som sker. Att det blir politiker förakt är inte konstigt, tyvärr har detta pågått alldeles för länge utan att Svensson / Karlsson What ever har förstått vad som sker. Hoppas dom vaknar och ställer sig upp för Sverige att detta är inte okej utan folkets talan.

   Gilla

   1. Ledsen 68pggn att behöva göra dig besviken, ingen kommer att vakna och ställa upp för Sverige, ingen bryr sig ändå, de flesta har det helt enkelt för bra än så länge. Tiden är vår vän, det kommer bli andra tider, vi har bara inte kommit fram till starten än.

    Gillad av 1 person

   2. Javisst är det så ”Gringo” men som sagt vi får hjälpas åt och det Jenny lyfter fram, är just det vi andra får hjälpa till att framföra så att fler vaknar till om vad som pågår. Ju fler som vaknar och inser detta spektakel om vad som just sker och händer så hoppas vi på en förändring mot dessa makthavare. Hjälp oss att förmedla om vad som försiggår så kanske vi får en förändring i denna skruvade tid om att skapa rädsla om vad då? Ställ våra politiker till svars för allt som sker, för det är dem som har tagit dessa beslut och inte folket.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s