Sverige har blivit en lydstat till Turkiet

Intressant artikel av DN som granskat hur Sverige gått Turkiet till mötes i Natoförhandlingarna i ett av regeringskansliet sammanställt dokument med 17 punkter skrivna på engelska med de konkreta åtgärder som Sverige hittills vidtagit för att genomföra överenskommelsen. På listan finns bland annat utlämningar, personer som stoppas från att komma till Sverige och ett nytt arbete vid Säpo relaterat till PKK som ”kommer leda till konkreta resultat”. Det betonas dessutom flera gånger att det inte finns ett vapenembargo mot Turkiet.

Efter att Sveriges tidigare Turkietambassadör Michael Sahlin tagit del av dokumentet säger han att han känner en slags häpnad över att Sverige är beredda att sträcka sig så långt.

Erdogan är nog nöjd över att ha lurat byxorna av Ulf Kristersson och lär säkert komma med ytterligare krav när den turkiska valrörelsen drar igång nästa år. Med andra ord har Sverige blivit en lydstat till Turkiet.

Hade regeringen haft lite ryggrad hade man dragit tillbaka Sveriges Natoansökan medan det fortfarande finns tid och bett Erdogan dra något gammalt över sig. Det här är riktigt beklämmande.

https://www.dn.se/sverige/natoforhandlarens-okanda-lista-sa-har-sverige-gatt-turkiet-till-motes/

8 reaktioner till “Sverige har blivit en lydstat till Turkiet

 1. Jaa kommer vi någonsin få svart på vitt kring ”reasoning behind” rörande denna plötsliga ansökan…. för vi har haft många decennier med yttre hot vi har inte gjort något sedan har vi bantat vårt försvar ned till en ”farligt låg” nivå….. osså kommer detta som uppenbarligen kommer tvinga oss att satsa på ett ”särintresse” igen…. dock kanske inte lika starkt försvar på 4% av BNP men drygt 2% självklart……

  Gillad av 4 personer

 2. Du skriver så bra Jenny.
  Kan du inte ordna någon Fanklubb eller liknande förening som man kan bli medlem i för att stötta ditt skrivande.
  Då kan vi och du söka statsbidrag också som Inb Rushid 😂 med sammankomster med ännu mer statsbidrag.
  Fundera på det. Jenny Piper 👸 föreningen för yttrandefrihet.
  Hjärtliga hälsningar

  Gillad av 3 personer

   1. År 2019 erhöll förbundet ett statsbidrag på cirka 23 miljoner kronor från Folkbildningsrådet.[27]

    Statsbidragen som Ibn Rushd erhåller är cirka 20 gånger högre än vad förbundet hade haft rätt till om det istället klassificerades som ett religiöst trossamfund.[12]
    Då vet vi. Ett studieförbund ska det vara med seminarier sedan söka pengar från Fortbildningsrådet och alla andra ställen.🤗🇸🇪💃🕺👍

    Gilla

 3. Kan någon vara förvånad över resultatet? Vissa politiker får utlösning bara man hör ordet NATO. Detta har pågått i decennier, man har skapat hysteri med u-båtar, droner, starka armén och elaka ryssar i syfte att ansluta oss till detta”fredsprojekt”.
  Nu kan man äntligen dra ner byxorna.
  Målet helgar medlen.
  Tack och fortsätt att informera oss, Jenny.

  Gillad av 3 personer

 4. Inte bara Turkiet. Min egen uppfattning är att det är USA som sitter osynlig i bakgrunden och rycker i trådarna och hotar Sverige till underkastelse för att få med Sverige i NATO.

  Beklagligt är även att Sverige faktiskt har blivit världens primära gömställe och paradis för terrorister, kriminella och andra brottslingar. Till Sverige kan dom komma utan ID och få skydd som ”flyktingar”, alltså flyktingar undan rättvisan.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s