Den svenska regeringens löften till Turkiet ekar ihåligt

I går arrangerade YPG ännu en demonstration i Stockholm, vilket noterats av Turkiet som i media reagerar på att statsminister Ulf Kristersson fyra dagar tidigare sagt att man tar ”mycket allvarligt” på villkoren i det trilaterala samförståndsavtalet om Sveriges Natoanslutning som undertecknades med Turkiet och Finland i juni, att Sverige nu ”bättre förstod” Turkiets oro för terrorism och att Sverige har ”förändrats”.

De av Turkiet stämplade ”terroristanhängarna” visade en PKK-banderoll över en bro på Kungsgatan i Stockholm och skanderade slagord som hyllade ”terrororganisationen”. Videofilmer som senare lades upp på ett konto i sociala medier kopplat till terrorgruppen, visade att förberedelser pågick för att hålla en planerad storskalig demonstration den 21 januari i Stockholm.

Enligt avtalet kräver Turkiet att Sverige och Finland inte ska ge stöd till varken PKK och dess utlöpare, eller till ”terrorgruppen” Gülen (FETÖ).

Personligen gläds jag över allt motstånd som kan sätta käppar i hjulet för Sveriges Natointräde och ställa den obegåvade duon Kristersson och Billström i dålig dager tillsammans med hycklaren Stoltenberg som utan tvekan är villiga att ingå allians med odemokratiska länder, så tummen upp för fortsatta protester.

https://www.dailysabah.com/politics/eu-affairs/terrorist-ypgpkk-supporters-hold-illegal-protest-in-sweden

ETT MEDLEMSKAP I NATO GÖR VARKEN SVERIGE ELLER VÄRLDEN SÄKRARE

En reaktion till “Den svenska regeringens löften till Turkiet ekar ihåligt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s