Statsministern tycks ha glömt att Tullverket har åsidosatts i decennier

I TV4:s partiledarutfrågning blev statsminister Magdalena Andersson pressad om gängskjutningarna i Sverige och frågan kopplades till de illegala vapnen som flödar in i landet, där tullen förra året beslagtog 87 stycken.

Statsministern sade då att regeringen gjort stora satsningar på tullen och samtidigt ställt krav på förbättrade resultat.

-”Vi har från regeringens sida varit tydliga mot Tullverket att de måste jobba för att stoppa illegal införsel av narkotika och vapen. Det är uppenbart att det inte har gjorts tillräckligt mycket.”

Här slirar statsministern återigen på sanningen eftersom såväl regeringen som riksdagen i åratal varit väl medvetna om att Tullverket saknar både tillräckligt med resurser och tekniska verktyg, något man aktivt valt att ignorera och som jag skrivit om tidigare. Faktum är att även fast man har sett en explosionsartad ökning av narkotikasmuggling de senaste åren, ligger antalet tullare fortfarande på 2012 års nivå och konsekvenserna av personalbristen blir att tonvis med narkotika och vapen passerar obemärkt in i landet varje år.

Det är också noterbart att varken Kustbevakningen eller Tullverket tilldelades några direkta anslag i vårbudgeten, trots att man den 1 mars överlämnade sina budgetunderlag till regeringen med en utförlig beskrivning av problemet som är direktrelaterat till brottsbekämpningen.

Även Johan Lindgren, förbundsordförande på fackförbundet Tull-kust, har reagerat på Magdalena Anderssons verklighetsbeskrivning.

-”Nedmonteringen av tullverksamheten har ju pågått sedan vi blev medlemmar i EU. Att ha en budget i balans har varit överordnat att tullen ska finnas vid gränsen och bemanningen har minskat undan för undan samtidigt som narkotikainförseln ökat under samma period. Att då säga att man gör en satsning är helt fel. Man måste naturligtvis återuppbygga det som man under 20, nästan 30 års tid har nedmonterat.”

Obegripligt att en stor del av svenska folket är beredda att på söndag ge förnyat förtroende åt dessa lögnaktiga partier som ägnat decennier åt att nedmontera landet utan att behöva stå till svars.

Folk förstår tydligen inte att det är skattebetalarnas pengar som slösas bort på fel saker och att makthavarna gång på gång misslyckas med att få landet på rätt köl, men ändå kommer undan med det. Tullverket är bara ett exempel av många, men när väljarna inte tittar på vad partierna åstadkommit respektive negligerat de senaste mandatperioderna blir resultatet därefter.

#jagljugersåbra

https://www.expressen.se/nyheter/val-2022/tullfacket-slar-tillbaka–mot-anderssons-kritik/

https://jennypiper.blog/2022/06/26/narkotika-och-vapen-flodar-obemarkt-in-i-sverige/

3 reaktioner till “Statsministern tycks ha glömt att Tullverket har åsidosatts i decennier

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s