Avtal följs inte av västvärlden – dags för FN att bekänna färg

I juli undertecknades ett avtal i Istanbul där västländerna lovade att häva sanktionerna mot ryskt spannmål och gödselmedel för att de ska kunna nå världsmarknaden. Åtagandet, som var en del av ett avtal som förmedlats av FN och Turkiet för att avblockera Ukrainas spannmålsexport och lindra en hotande global livsmedelskris, har dock inte uppfyllts.

Rysslands utrikesminister Sergey Lavrov kommenterade saken tidigare i dag vid en gemensam presskonferens med sin thailändska motsvarighet Don Pramudwinai.

-”Artificiellt uppblåsta västerländska påståenden om att ryska aktioner i Ukraina har undergrävt stabiliteten på den globala livsmedelsmarknaden stämmer inte. Tvärtom, våra västerländska kollegor gör inte vad vi lovades av FN:s generalsekreterare, nämligen att följa ett beslut om att ta bort logistiska sanktioner som hindrar fri tillgång för ryskt spannmål och gödselmedel till världsmarknadern. Ryssland fortsätter att arbeta med FN:s generalsekreterare Antonio Guterres och hans team för att säkerställa att organisationen uppfyller sina skyldigheter enligt Istanbulavtalen.”

Ukrainas leveranser tycks dock gå iväg utan problem, vilket turkisk media rapporterat om och sedan den 1 augusti, när transporterna från hamnarna återupptogs, har 92 fartyg avgått och fört mer än 2 miljoner ton matvaror till globala marknader.

Ska man ens vara förvånad över att de fulspelande västländerna inte uppfyller ett löfte i ett avtal?! Det är klart att man hellre använder Putin som ett slagträ i den politiska debatten för att få godhetspoäng och själv slippa ta ansvar. Ett annat viktigt avtal är för övrigt Minsk-avtalen – hade de följts hade vi kanske kunnat undvika nuvarande krig i Ukraina, men maktens människor vill hellre söndra och härska än att tänka på folkets lidande.

Lavrov gör i det här fallet rätt och klagar till adekvat instans, nämligen FN. Återstår att se om de kan behålla sin trovärdighet och se till att avtalet efterlevs av samtliga inblandade parter – tillåt mig tvivla.

#fuckpeace

https://www.rt.com/russia/562312-moscow-promise-west-breaking/

6 reaktioner till “Avtal följs inte av västvärlden – dags för FN att bekänna färg

  1. Bjornwiklund
    Länken tillhör mina måsten, stationen är bra.
    Precis som J. piper, perfekta alternativ för oss som behöver second opinions.
    Tråkigt bara att SwebbTV nyheter tog bort kommentarsfältet.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s