Covid härstammar inte från fladdermöss enligt ny studie

Enligt en ny studie utförd av israeliska forskare vid universitetet i Tel Aviv, finns det inga övertygande bevis som kopplar samman fladdermöss till utbrottet av Covidpandemin. Två år efter att pandemin först bröt ut vet man officiellt fortfarande inte säkert vad det exakta ursprunget till COVID-19 är.

Dr Maya Weinberg, huvudförfattare till studien som publicerades i augustinumret av iScience, menar att det är en felaktig teori att skylla pandemin på fladdermöss. Att fladdermöss besitter antikroppar mot det nya coronaviruset betyder inte nödvändigtvis att sjukdomen överfördes till människor av dem, utan visar bara att djuren kunde överleva sjukdomen och blev resistenta mot den eftersom de har ett mycket effektivt immunsystem som gör att de relativt enkelt kan hantera virus som anses vara dödliga för andra däggdjur.

Weinberg och hennes team studerade artiklar om ursprunget till cirka 100 virus – inklusive Covid-19, SARS samt Ebola och fann att nästan hälften av påståendena om fladdermöss i dem var baserade på förekomsten av antikroppar eller PCR-tester, snarare än faktisk isolering av identiska virus. Dessutom är många av de rapporterade fynden inte övertygande.

Enligt Weinberg uppfattas fladdermöss i allmänhet av misstag som reservoarer för många smittsamma sjukdomar, men forskare måste tvärtom studera fladdermössens immunologiska antivirala förmåga på djupet och på så sätt få nya samt effektiva sätt att klara av mänsklighetens kamp mot smittsam sjukdom, åldrande och cancer.

Att covid inte uppstod naturligt är vi många som redan listat ut och det är snarare labbarbetare i vita rockar som arbetar i biolaboratorier (exempelvis Fort Detrick och Wuhan) som finansieras med skattebetalarnas pengar som har flera fingrar med i spelet. Vem granskar för övrigt hur stort ansvar Fauci, som håller på att slinka undan offentlighetens ljus, har i detta? Dessutom har västmedia fortfarande inte grävt i de USA-sponsrade biolaboratorierna i Ukraina som ägnade sig åt att framställa virus som skulle släppas ut i vissa länder och som testades på mänskliga labbråttor, där det även finns kopplingar till USA:s president Joe Bidens son Hunter.

Skrämmande nog är den stora massan fortfarande övertygad om att det bästa är att fortsätta vaccinera sig oavsett alla obehagliga biverkningar och cancerlarm – de som redan är inne på 5:an får stående ovationer när de stoltserar på sociala medier. Sjukt att människor inte vill se och att många utsätter sina barn för giftet. Det här lär definitivt gå till historien som en av de största medicinska skandalerna, men när finns pengar att tjäna finns det inga skrupler och de ansvariga kommer inte att ställas till svars.

#followthemoney

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2589004222010549

https://www.rt.com/news/562304-bat-coronavirus-study-israel/

En reaktion till “Covid härstammar inte från fladdermöss enligt ny studie

  1. Intressant. Jag har ett foto på en vaccinförpackning från Astra Zeneca där batchdatumet är 15 juli 2018 och märkt med ”Covid-19 Vaccine. Men Covid-19 upptäcktes inte förrän 2019 och namngavs inte förrän den 11 februari 2020.

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s